Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam serdecznie mam problem z inwestorem jestem firma z Poznania i od tyg wykonuje remont w Kołobrzegu mieszkania pyt odnosnie dowozu oraz wnoszenia materialow np plytki kleje cegly itp pani inwestor caly material zakupuje w Poznaniu i laduje mi wszystko do auta po za tym każę mi wszystko wnosic na czwarte pietro oczywiście wszystko za free w ubieglym tyg pani kazala burzyć sciany skuwac glazure i znosic w workach kolo smietnika bo kontener za drogi lub też wymyslila ze mam zabrac caly gruz do Poznania chodzi mi o to czy moim obowiazkiem jest wnoszenie oraz worzenie materialu dodam ze nic o tym w umowie nie ma i zawsze inwestor dostarczal nam materiały pozdrawiam

Wiesz co?

Może źle to zabrzmi, ale zalecam zapoznać się z zasadami pisowni.

W szczególności: kropki, przecinki itd.

Może w przerwie, jak będziesz znosił ten gruz....akurat złapiesz trochę oddechu :)

Edytowane przez EWBUD
brak przecinka :)

nie ustaliles tego w umowie na pismie to teraz masz w zasadzie 3 opcje:

1 - siedziec i czekac az jakims cudem towar sam sie zmaterializuje w miejscu gdzie masz go wbudowac, jak masz "na dniowki" to mozesz siedziec, jak nie czyli od wykonanej pracy - to troche tak slabo....

2 - wnosic i znosic i nastepnym razem sie zastanowic na co sie zgadzasz

3 - wziac maksimum zaliczki i sie zwinac cichaczem jak to wiekszosc tak przygotowanych do wykonywania prac wykonawcow robi.

sorry... ale takie rzeczy sie uwzglednia przed... a nie po.

Ale nikt nie mowil ze nauka jest za darmo.

Ponosisz kilka ton na gore i na dol to nastepnym razem uwzglednisz to w umowie lub odpowiednio skalkulujesz oferte.

A na poważnie:

ile Ty masz lat, że nie potrafisz tego ustalić z Inwestorem?

Może mówicie w różnych językach?

Szukasz pomocy na forum i oczekujesz, że ktoś Ci powie co masz zrobić....?

No, ja p...ę :)

a jak Pani nakrzyczy? to co.... latwo Ci mowic ty padalcu !

Dziękuję za odp. wezmę sobie to do serca.Po za tym uciekinierem nie jestem wiec robotę trzeba skończyć i tyle.Panu profesorowi także dziekuje ale nie przybylem tu na lekcje polskiego i mam gdzies kropki przecinki itp i zajrzyj na forum z jezyka pl tam napewno bedziesz mógł sie wykazac pozdrawiam

Dziękuję za odp. wezmę sobie to do serca.Po za tym uciekinierem nie jestem wiec robotę trzeba skończyć i tyle.Panu profesorowi także dziekuje ale nie przybylem tu na lekcje polskiego i mam gdzies kropki przecinki itp i zajrzyj na forum z jezyka pl tam napewno bedziesz mógł sie wykazac pozdrawiam

No wiesz, różne rzeczy w życiu się przydają.....Można się czasem miło zdziwić...

Nikt tu nie wymaga od Ciebie super znajomości np. interpunkcji - to tylko :) internet - ale podstawy pasowało by znać...

Poza tym, chyba Inwestorowi przyjemniej czyta się ofertę jaką ktoś mu składa, jeśli napisze to choćby z jedną kropką i jednym przecinkiem -chyba, że negocjujesz "na żywo"

:)

A na "na forum z jezyka pl tam napewno bedziesz mógł sie wykazac " nie zaglądam, bo to nie moja liga.

Tj. ja gram w okręgówce, może w czwartej - a oni w ekstraklasie :)

Zapomniałem:

Fighter dobrze napisał:

"sorry... ale takie rzeczy się uwzglednia przed... a nie po.

Ale nikt nie mowil ze nauka jest za darmo.

Ponosisz kilka ton na gore i na dol to nastepnym razem uwzglednisz to w umowie lub odpowiednio skalkulujesz oferte."

Też tak kiedyś miałem i jak jechałem do nast. Inwestora, to już pamiętałem...

:)