brikomix 02.03.2016 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2016 Witam serdecznie mam problem z inwestorem jestem firma z Poznania i od tyg wykonuje remont w Kołobrzegu mieszkania pyt odnosnie dowozu oraz wnoszenia materialow np plytki kleje cegly itp pani inwestor caly material zakupuje w Poznaniu i laduje mi wszystko do auta po za tym każę mi wszystko wnosic na czwarte pietro oczywiście wszystko za free w ubieglym tyg pani kazala burzyć sciany skuwac glazure i znosic w workach kolo smietnika bo kontener za drogi lub też wymyslila ze mam zabrac caly gruz do Poznania chodzi mi o to czy moim obowiazkiem jest wnoszenie oraz worzenie materialu dodam ze nic o tym w umowie nie ma i zawsze inwestor dostarczal nam materiały pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 02.03.2016 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2016 ale w czym Ci pomoc? wnosic za Ciebie? podstawic Ci swoja spedycje? zadzwonic do inwestorki i jej powiedziec zeby tak nie robila, czy co mamy zrobic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 02.03.2016 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2016 (edytowane) Wiesz co? Może źle to zabrzmi, ale zalecam zapoznać się z zasadami pisowni. W szczególności: kropki, przecinki itd. Może w przerwie, jak będziesz znosił ten gruz....akurat złapiesz trochę oddechu Edytowane 2 Marca 2016 przez EWBUD brak przecinka :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brikomix 02.03.2016 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2016 Chcę dowiedziec sie czy jest to moim obowiązkiem i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 02.03.2016 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2016 nie ustaliles tego w umowie na pismie to teraz masz w zasadzie 3 opcje:1 - siedziec i czekac az jakims cudem towar sam sie zmaterializuje w miejscu gdzie masz go wbudowac, jak masz "na dniowki" to mozesz siedziec, jak nie czyli od wykonanej pracy - to troche tak slabo....2 - wnosic i znosic i nastepnym razem sie zastanowic na co sie zgadzasz 3 - wziac maksimum zaliczki i sie zwinac cichaczem jak to wiekszosc tak przygotowanych do wykonywania prac wykonawcow robi. sorry... ale takie rzeczy sie uwzglednia przed... a nie po. Ale nikt nie mowil ze nauka jest za darmo. Ponosisz kilka ton na gore i na dol to nastepnym razem uwzglednisz to w umowie lub odpowiednio skalkulujesz oferte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 02.03.2016 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2016 Widzę, że jednak nie wziąłeś sobie do serca mojej odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 02.03.2016 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2016 Widzę, że jednak nie wziąłeś sobie do serca mojej odpowiedzi Profesor Piotr Miodek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 02.03.2016 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2016 A na poważnie: ile Ty masz lat, że nie potrafisz tego ustalić z Inwestorem? Może mówicie w różnych językach? Szukasz pomocy na forum i oczekujesz, że ktoś Ci powie co masz zrobić....? No, ja p...ę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 02.03.2016 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2016 A na poważnie: ile Ty masz lat, że nie potrafisz tego ustalić z Inwestorem? Może mówicie w różnych językach? Szukasz pomocy na forum i oczekujesz, że ktoś Ci powie co masz zrobić....? No, ja p...ę a jak Pani nakrzyczy? to co.... latwo Ci mowic ty padalcu ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 02.03.2016 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2016 Profesor Piotr Miodek Słabo mi się robi, jak czytam takie posty....z powodu braku przecinków i kropek nie mam kiedy zaczerpnąć oddechu i Żonę moją szanowną straszę, bo zmieniam kolory na siny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 02.03.2016 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2016 a jak Pani nakrzyczy? to co.... latwo Ci mowic ty padalcu ! No, tak.. O takiej opcji nie pomyślałem. Ale może Inwestorka "nie chodzi w jego kategorii wagowej" i to go trochę ośmieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brikomix 02.03.2016 20:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2016 Dziękuję za odp. wezmę sobie to do serca.Po za tym uciekinierem nie jestem wiec robotę trzeba skończyć i tyle.Panu profesorowi także dziekuje ale nie przybylem tu na lekcje polskiego i mam gdzies kropki przecinki itp i zajrzyj na forum z jezyka pl tam napewno bedziesz mógł sie wykazac pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 02.03.2016 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2016 Dziękuję za odp. wezmę sobie to do serca.Po za tym uciekinierem nie jestem wiec robotę trzeba skończyć i tyle.Panu profesorowi także dziekuje ale nie przybylem tu na lekcje polskiego i mam gdzies kropki przecinki itp i zajrzyj na forum z jezyka pl tam napewno bedziesz mógł sie wykazac pozdrawiam No wiesz, różne rzeczy w życiu się przydają.....Można się czasem miło zdziwić... Nikt tu nie wymaga od Ciebie super znajomości np. interpunkcji - to tylko internet - ale podstawy pasowało by znać... Poza tym, chyba Inwestorowi przyjemniej czyta się ofertę jaką ktoś mu składa, jeśli napisze to choćby z jedną kropką i jednym przecinkiem -chyba, że negocjujesz "na żywo" A na "na forum z jezyka pl tam napewno bedziesz mógł sie wykazac " nie zaglądam, bo to nie moja liga. Tj. ja gram w okręgówce, może w czwartej - a oni w ekstraklasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 02.03.2016 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2016 Zapomniałem: Fighter dobrze napisał: "sorry... ale takie rzeczy się uwzglednia przed... a nie po. Ale nikt nie mowil ze nauka jest za darmo. Ponosisz kilka ton na gore i na dol to nastepnym razem uwzglednisz to w umowie lub odpowiednio skalkulujesz oferte." Też tak kiedyś miałem i jak jechałem do nast. Inwestora, to już pamiętałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts