agao_83 03.03.2016 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2016 powiedzcie, czy jeśli w MPZP podano kąt nachylenia dachu 35-45st. dla budynków mieszkalnych jest szansa na uzyskanie jakiegoś odstępstwa, które pozwoli na budowę domu parterowego z dachem o pochyleniu 28st? czy raczej szans nie ma i trzeba szukać poddasza użytkowego, bo kostka z płaskim dachem też nie przejdzie? Podłamałam się, bo szukamy aktualnie działki, miałam upatrzony projekt fajnej, zgrabnej i raczej taniej parterówki, a teraz patrzę w MPZP, a tam kąt minimalny dachu 35stopni. Pochlastać się można! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 03.03.2016 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2016 28 a 30 stopni to nie tak duża różnica,kwestia gustu sprawdź jeszcze wysokość do kaletnicy i okapu, i usytuowanie równolegle czy prostopadłe. Zmiana raczej wymaga uchwały zmieniającej MPZP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agao_83 03.03.2016 11:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2016 walnęłam się - kąt w projekcie to 22 a nie 28st., więc zmiana duuuuża :/ Obawiam się właśnie, że na uchwałę zmieniającą trzeba by długo czekać, o ile w ogóle zostałaby wydana. Dlatego pomyślałam o jakimś jednorazowym odstępstwie w zakresie kąta pochylenia dachu, tylko czy coś takiego się praktykuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts