fox503 24.03.2016 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2016 Nie no w ofercie już jest pozycja 'miedziane rury chłodnicze' +300zł ale za otulinę karze sobie doliczać. Mam nadzieję że różnica w rurach i otulinie jest zauważalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 24.03.2016 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2016 ręce opadają czy rozumiesz że rura bez otuliny jest droższa od tej w gotowej białej otulinie? a więc do ceny otuliny kauczukowej doliczyć trzeba droższa rurę czy to taka czarna magia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fox503 25.03.2016 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2016 ok, nie zrozumiałem, że to jest gotowy komplet -> zwykła rura + biała otulinazatem aby było porządnie trzeba dopłacić do rury chłodniczej (+300zł za 5mb) oraz otuliny kauczukowej (+65 za mb) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania126 26.01.2017 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2017 Podłogówkę wykonywałem 5 lat temu więc moje ceny są pewnie nieaktualne.... Płaciłem 95zł za m2. Styropian (średnio 10cm -15 na parterze i 5 na górze), folia rurki wavin. Cena obejmowała również montaż trzech mosiężnych rozdzielaczy z rotamerami oraz wylewkę z miksokreta -12cm. Pompa powietrzna panasonica 17tys zł + 2tyś montaż. O dotacjach nie będę wspominał bo teraz są już inne zasady możliwości dofinansowania. Wentylacja Onyx Classic 550 6100 zł. Rury ocynk położyłem z kumplami przez weekend. Wydałem na nie + dodatki 4800 zł. Dom 300m2 Najwięcej zapłaciłem 1800 zł za co i cwu rocznie. W tym roku, jak i w dwóch poprzednich wyjdzie zdecydowanie poniżej 1500 zł (na dziś jest to 920 zł licząc od października). SCOP roczny nie wyszedł mi jeszcze poniżej 4. Chcę dodać, że pierwotnie uparłem się na pompę gruntową, jednak możliwości finansowe nie pozwoliły mi na jej zakup. Najniższą ofertę dostałem na blisko 80 tyś zł. Byłem załamany bo przecież nawet komina nie miałem. Zacząłem rozglądać się za powietrznymi pompami. Odwiedziłem 14 użytkowników różnych pomp. Dopiero to upewniło mnie, że powietrzna pompa jest warta uwagi. Teraz jestem wdzięczny losowi, że wówczas nie było mnie stać na pompę gruntową. Zyski z jej posiadania w stosunku do pompy powietrznej byłyby marginalne a komfort grzania identyczny. Dziwi mnie w ogóle polemika o zasadności montowania pompy gruntowej do domów mniejszych niż mój. Tłumaczę to sobie tylko bojaźnią przed nieznanym, złym doradztwem, czasem może snobizmem? oczywiście nie obrażając nikogo. Wyslalalam zapytanie na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts