shield22 03.03.2016 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2016 Witam, posiadam budynek z dachem czterospadowym zastanawiam się jak rozwiązać problem z montażem czerpni i wrzutni,może jest ktoś na forum kto rozwiązał ten problem. Niestety ale nie mam możliwości montażu przez ściany, jedyny sposób to przez dach ale w jaki sposób ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gos**c 03.03.2016 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2016 Witam, posiadam budynek z dachem czterospadowym zastanawiam się jak rozwiązać problem z montażem czerpni i wrzutni,może jest ktoś na forum kto rozwiązał ten problem. Niestety ale nie mam możliwości montażu przez ściany, jedyny sposób to przez dach ale w jaki sposób ?? Wyrzutnia to musi być kominek np. Vilpe, chyba, że znajdziesz coś w asortymencie producenta dachówek (kominek fi min. 160) Czerpnie przepchnąłem spiro między murłatą a deskami (było tam jakieś 14 cm więc spiro zrobiła się mocno jajowate i nieocieplone, jednak jest to już sama końcówka). Czerpnie mam w podbitce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shield22 04.03.2016 19:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2016 O podbitce nie pomyślałem a czemu wyrzutnia musi być jako kominek nie może być zamontowana też w podbitce ??. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamihi 04.03.2016 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2016 Bo może ci zamarzać woda na elewacji przy wyrzutni dlatego lepiej kominek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 04.03.2016 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2016 Zależy, jaki ma okap.... w końcu odsunięcie wyrzutni na 40cm ochroni elewację przed lodem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shield22 05.03.2016 21:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2016 okap ma 50cm a jaki kształt wyrzutni najlepiej dać ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gos**c 06.03.2016 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2016 (edytowane) okap ma 50cm a jaki kształt wyrzutni najlepiej dać ?? Taki aby pasował do twojego dachu z jak najmniejszym oporem wylotu. Dużego wyboru nie ma. Wspomniany Vilpe mimo swych 160cm2 powierzchni otworu mocno sie się oblodził. edit. domyślam, się, że chodzi o wyrzutnie w podbitce. Więc kształ taki aby nie zbierała się nidzie woda z wyrzutni. Najlepsza to po prostu duży otwór. Edytowane 6 Marca 2016 przez Gos**c Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts