szach11 03.03.2016 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2016 WitamIle przy takiej wilgotnej pogodzie czasu musi upłynąć aby tynk mineralny wysechł i żeby osiągnął swoją wytrzymałość ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 03.03.2016 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2016 Pewnie ze 3 tyg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 03.03.2016 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2016 szach: przy założeniu że jest c/w z małą ilością w i temperaturze circa do 6C to nawet dłużej jak 3 tyg... bo wątpię czy był robiony na "jedynce" i jest czymś przykryty by ciepło nie uciekało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_1* 03.03.2016 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2016 a w jakiej dopuszczalnej temperaturze można go kłaść , i czy nocne przymrozki typu 2-3 st cos temu szkodzą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szach11 04.03.2016 11:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2016 To jest Knauf Marmorit SP 260 Tynk mineralny. Nie wiem jaki jest jego skład Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 04.03.2016 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2016 a w jakiej dopuszczalnej temperaturze można go kłaść , i czy nocne przymrozki typu 2-3 st cos temu szkodzą ? szkodzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 04.03.2016 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2016 EWBUD: po kilku dniach już nie... cement da radę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 01.04.2016 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2016 Szanowni Państwo, przyjmuje się, że w temperaturze 20°C i wilgotności wynoszącej 55% tynk wysycha w tempie 1 mm na dzień. Dużo zależy od tego, czy tynk będzie dalej malowany i jakimi farbami – jeśli są to farby silikatowe, to można je nanosić po 2-3 tygodniach (lepiej przyjąć ten dłuższy termin), jeśli farby akrylowe, w normalnych warunkach – 4-5 tygodni (również przyjmując ten dłuższy termin). Aplikację należy wykonywać zgodnie z zaleceniami producenta tynku. Pozdrawiam serdecznie,E-rzecznik FFiL Śnieżka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 02.04.2016 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2016 ERŚ: ja wiem, że średnia to pojęcie takie rewelacyjne, że mając nogi w lodzie, a głowę w ruskiej bani, gdzieś na wysokości pępka jestem zdrowy... lecz: jeśli chodzi o tynki mineralne, dokładniej cementowo wapienne, to materiałem wiążącym jest cement, a ten wiąże całe swoje radosne życie, podobnie jak wapno. Wilgoć temu nie szkodzi, taka zwłaszcza jak mgły etc, problem jest w temperaturze zewnętrznej to raz, która nie jest średnia ale w nocy sięga -2C dziś rano, w dzień 21... co nie oznacza, że średnia wyniesie 9,5C.... Suchy tynk nie oznacza, że rano mgła sprawi, że będzie woda spływać, tylko żeby nie lało, to zaś jak schnie i jak oddaje wodę bezpośrednio wypływa z jego składu i tego ile było cementu, a także co jest pod nim.To kiedy może być malowany czymkolwiek zależy od tego jaki cement był użyty - inaczej nabiera wytrzymałość I-ka inaczej BV-ka a inaczej Multi (paści).... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts