Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Drzwi tarasowe do piwnicy?

Recommended Posts

Witajcie,

Planuję przerobić swój dawny garaż piwniczny na kąt do pracy. Zdarza mi się pracować w domu i dedykowany kąt pozwoliłby mi lepiej odciąć się od "domowego życia". Od lat "garaż" pełni funkcję graciarni, a auta stoją w oddzielnym garażu wolnostojącym przy domu, więc można uczynić je użytecznym do zastosowań prywatnych.

Przechodząc do rzeczy - poszukuję możliwie rozsądnych cenowo drzwi dwuskrzydłowych(bez słupka po środku) o wymiarach 215cm wysokość x 246 cm szerokość. Muszą być z zamkiem i klamkami, tak by dało je się zamknąć na klucz i otwierać od wewnątrz/zewnątrz. Najlepiej jeśli byłyby niskoprogowe. Ile trzeba by było przeznaczyć na zakup takich drzwi, by były dość szczelne i spełniały swoją funkcję przez lata? a

Jakieś pomysły co do konkretnych modeli?

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi! A... zapomniałem, nie ma żadnych odpowiedzi, bo nikt nic nie wie, lub nie chce podzielić się swoją wiedzą. Temat do zamknięcia. :bash::bash:

witam takie coś jest do wykonania na profilu drzwiowym tylko jest problem z szerokością bo maksymalnie dwu skrzydłówka to rozmiar 2300

cena białego kolor pewnie w granicach 3500 do 4000

witam takie coś jest do wykonania na profilu drzwiowym tylko jest problem z szerokością bo maksymalnie dwu skrzydłówka to rozmiar 2300

cena białego kolor pewnie w granicach 3500 do 4000

Dziękuję serdecznie za odpowiedź. Mógłbym prosić o namiar do producentów, którzy byliby w stanie wykonać tego typu drzwi pod zamówienie? Rozważam możliwość instalacji drzwi "harmonijkowych" z jednym skrzydłem otwieranym jak standardowe drzwi. Czy dałoby radę coś takiego zorganizować?

Wrzuć pytanie na jakiś portal typu oferia. A propozycje spłyną same i będą się bić kto zrobi taniej.

Chcesz zamykane na klucz z dwóch stron - potrzebny profil drzwiowy (przejściowy) czyli droższy. Pewnie też dzięki temu uda się zrobić taki wymiar, bo dla zwykłych okien jest to gabaryt na tyle duży, by mu nie wróżyć długoletniego i bezproblemowego użytkowania.

A gdzie to kupić? Udaj się do pierwszego lepszego salonu z oknami. Powiedz w czym rzecz, podaj wymiar. I wstępną wycenę otrzymasz od ręki.