KAS01 28.02.2006 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2006 ...28 i bez kredytu...hmmm, to chyba trzeba byc niebywalym szczesciarzem i szybko awansowac na dyr albo kierownika.... Wystarczy mieć rzadki zawód, umieć robić coś czego inni nie potrafią, mieć trochę szczęścia i można po studiach mieć taką pracę, aby odłozyć 100 tyś rocznie. pozdrawiam Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asienkaa 31.07.2006 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 Na 30 urodziny miałam juz parter, strop i ściankę kolankową na poddaszu. Na urodziny męża może będzie i więźba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 01.08.2006 04:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2006 Trochę mnie zaskakuje i niezmiernie cieszy tak duży udział ludzi w wieku do 30 lat. Kiedy rozważaliśmy budowę to braliśmy pod uwagę argument "teraz, bo potem już nam się nie będzie chciało", a zaznaczę że mamy z żoną po 38 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agunia0911 03.08.2006 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 Mąż 29 lat ja 27(bez zaniżania wieku). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HejSiup 03.08.2006 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 no to ja muszę się pochwalić mam 21 lat i juz kupiłem działeczkę budowlaną (bez żadnej pomocy rodzinki niestety 9 sierpnia bede miał 22 lata i nie zdążę przed ta data rozpocząć budowy..... a może to i dobrze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kryspin 04.08.2006 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 na 26 urodziny budowałem fundamenty, obecnie może na 27 będzie więźba gotowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SamuelMysia 04.08.2006 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 A ja sie nie lapie nawet na najnizsza poprzeczke - zaczynam majac 24 lata, nie mowiac juz o mojej dziewczynie Zaglosuje w kwietniu, gdy ruszy budowa scian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 06.08.2006 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2006 My po 24 lata.Gdyby nie to, że dostałam od rodziców działkę, nie rozpoczynalibyśmy budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amor 09.08.2006 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 My zaczęlismy w tym roku w maju a ja liczę sobie 26 wiosenek. Amor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogbog 09.08.2006 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 Ja za kilka miesięcy będę miała 47,mój mąż trochę więcej,a za 2 tyg.(jak nic nie przeszkodzi) zamierzamy zacząć budowę.Nie wiem czy to za pózno,ale w zwiazku z tym chcemy się wybudować jak najszybciej-max.dogrudnia 2007.Bez żadnych szaleństw typu parkiety,płytki z końca świata itp.Rozejrzałam się już za wieloma materiałami i widzę,że wśród materiałów,sprzętu itd.można wybrać bardzo dobrej jakości i wcale nie te z najwyższej półki cenowej.Do emerytury jeszcze trochę mam czasu,ale nie zamierzam tak długo spłacać kredyt.Chcę się cieszyć i nacieszyć wymarzonym domkiem,ale też np.jeżdzić na urlopy,kupć nową kieckę itd.Jest mi tylko żal,że pracując 21 lat,mając studia,b.dobry zawód dopiero teraz mogę się przymierzyć do budowy domu.Pracując jeszcze kilka lat temu na państwowej posadzie-budżetówka-nawet nie myślałam o własnym domu. Dziwny jest ten kraj Bo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duende 10.08.2006 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2006 a może jednocześnie zapytać ile mieliście lat jak ukończyliście budowe swojego domu ?? Moi teściowie skonczyli budowac po 15 latach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek sw 10.08.2006 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2006 Lepiej szybciej niż później tak myślę i zdecydowaliśmy się z żonką na budowę domku oczywiście na kreskę (żonka 28 ja 30).Budowę rozpoczęliśmy w maju 2006 i zamierzamy wprowadzić się na wakacje 2007, taki mamy plan jak będzie zobaczymy. Pozdrowienia Zbyszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 11.08.2006 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2006 okrąglutkie 30 x 2 tzn po 30 mój małżonek i ja ktoś by jeszcze pomyślał ze 60 przed 30-ką udało się jedynie rodzinkę modelową stworzyć czyli 2+2, a gdzie tam jeszcze chałupke zbudować i drzewo zasadzić (ale to ju chyba PANOWIE, no nie? ) te 30-i to rozpoczęcie zmagań z budową, miejmy nadzieję że nie będziemy musieli długo czekac na finał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radas77 13.08.2006 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2006 ja mam 29 a zona 27 lat i 2 tygodnie temu podjęliśmy decyzję o budowie oczywiście na kreske ciekawe ile bedziemy mieć jak ruszymy z budową.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gali_13 18.08.2006 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 my 1 przedział a zony przedziału nie ma jeszcze 1 rok jej brakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pool 12.09.2006 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2006 zaczolem majac 26 lat budowa ruszyla w 2000 roku.teraz bawie sie w doprowadzaniu domu do perfekci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 14.09.2006 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2006 czesc ja zaczynam w drogim mam nadzieje bo to dopiero w maju lub czerwcu fundamety a mamy wrzesien 2006 no ale zato zamiezam bardzo szybko zakonczyc i zmiescic sie ze wszystkim w 2 przedziale wiekowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 27.09.2006 03:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 Swój pierwszy dom zacząłem budować mając 35lat, obecnie zamierzam go rozbudować, a mam już ponad 50, ale to musi się udać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KiZ 28.09.2006 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 Trzy dyszki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuna 28.09.2006 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2006 Budować dom zaczołem mając 30 lat , żona 23 . Uważam , że zaczołem się budować co najmniej 5 lat za późno . Teraz mam 50 . Budowa trwała 14 lat . Mieszkam w kompletnie wykończonym i umeblowanym domu - 274 m kw. od sześciu lat . Pobudowałem się bez kredytu . W dom wbudowałem 7 ha gospodarstwo rolne . Jak zaczynaliśmy się budować to mieliśmy razem z żoną tylko to co na sobie . Materiały budowlane były niemal niedostępne . Po cement stało się w kolejce dzień i noc tydzień do miesiąca . Niemniej najłatwiej było zdobyć jednak materiały budowlane dla przeciętnego śmiertelnika . Działkę budowlaną 493 m kw. dostałem od ojca . Ojciec bardzo dużo pomógł mi fizycznie na budowie . We dwóch postawiliśmy : piwnicę i parter . Ojciec mając 60 lat robił półwymyk na drążku oraz podciągał się na jednej ręce 100 razy . Dziś ma 76 lat i brak mu jednego zęba , bo go sobie wybił . Wracając do tematu . W trakcie budowy przejołem gospodarstwo rolne , które jak wspomniałem zostało szybko wbudowane w dom aby go inflacja nie zjadła . Aby zdobyć stal poszłem do pracy do zakładu metalowego . Aby zdobyć drewno pracowałem w lasach . Kierownicy mówili na mnie skoczek tyle miałem pieczątek o zatrudnieniu w dowodzie . Wraz z żoną mieliśmy szczęście bo wykończenie budynku nastapilo po roku 1992 w nowych technologiach . Dziś budował bym się ponownie bo w miedzyczasie zmienił mi się gust i wymagania względem budynku . Jest doświadczenie i większa wiedza . Nie mogę namówić tylko żony . Człowiek po przekroczeniu 45 lat robi się mało ryzykowny . Podziwiam młodych budujących szczególnie tych przed 25 rokiem życia . Jednakowoż ostrzegam ich , nie poddawajcie się przeciwnościom a będzie ich sporo . To co Was nie złamie to Was wzmocni . Z moich znajomych , którzy rozpoczęli budowę domu pięć małżeństw się poddało w tym trzy małżeństwa się rozwiodły . Dziś obydwoje z żoną mamy niewątpliwą satysfakcję , że się nam udało . W między czasie ukończyłem studia , a żona otworzyła zakład fryzjerski . Mam znajomych , którzy pobudowali się po siedemdziesiątce . Tak że jeszcze zdążę namówić żonę na sprzedaż obecnego domu i budowę nowego - już ją obrabiam . Ona także ma tego bakcyla budowlanego , a będąc męską fryzjerką często zaskakuje swoich klientów znajomością żeczy . Pozdrawiam wszystkich budujących życząc sukcesów Kuna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts