Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ile miałem(am) lat gdy zacząłem(am) budować swój dom

Gość M@riusz_Radom

Ile miałeś(aś) lat gdy zaczynałeś(aś) budowę swojego domu  

614 użytkowników zagłosowało

1. 1. Ile miałeś(aś) lat gdy zaczynałeś(aś) budowę swojego domu

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 184
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

Oboje z mężem mamy po 42 lata. W tym roku czynimy wszystkie przygotowania, aby wiosną rozpocząć budowę. Planujemy ją zrealizować w ciągu dwóch lat. Zanim się wprowdzimy będziemy blisko 45.

Zaskoczył mnie wynik ankiety. Wynika z niej, że budują się głównie bardzo młodzi ludzie. Niestety, gdy ja byłam w ich wieku budowanie nie było takie łatwe. Poza tym pomimo że oboje z mężem pracowaliśmy nie stać nas było na dom.

Ale cieszę się, że budowę rozpoczynamy teraz. Myślę, że przed 20 laty moje wybory byłyby inne (chodzi głównie o lokalizację), projekty nie były tak ładne, no i materiały z "polowania".

A może wynik jest taki, bo większość osób na forum jest tak młoda?

Moim zdaniem młodzi ludzie chcą się szybko usamodzielnić a przede wszystkim chcą mieć ciszę spokój, móc gdzieś wypocząć a nie ma to jak własny domek z ogrodem a nie bloki.

Ja mam 25 a mój mąż 27 lat i właśnie jesteśmy na etapie dachu mieszkamy w bloku z 2 dzieci na 34m2. wolę władować kasę w dom niż większe mieszkanie w bloku. W dzisiejszych czasach życie toczy się na wysokich obrotach i tak jest też u mnie. Nie mogę się doczekać kiedy po pracy usiądę na tarasie przy kawię i będę patrzeć jak moje dzieci bawią się w ogrodzie. Teraz co najwyżej to mogę wyjść na balkon, słychać samochody i wrzaski pod blokami. :)