damianka27 02.12.2006 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2006 Moim zdaniem młodzi ludzie chcą się szybko usamodzielnić a przede wszystkim chcą mieć ciszę spokój, móc gdzieś wypocząć a nie ma to jak własny domek z ogrodem a nie bloki. Ja mam 25 a mój mąż 27 lat i właśnie jesteśmy na etapie dachu mieszkamy w bloku z 2 dzieci na 34m2. wolę władować kasę w dom niż większe mieszkanie w bloku. W dzisiejszych czasach życie toczy się na wysokich obrotach i tak jest też u mnie. Nie mogę się doczekać kiedy po pracy usiądę na tarasie przy kawię i będę patrzeć jak moje dzieci bawią się w ogrodzie. Teraz co najwyżej to mogę wyjść na balkon, słychać samochody i wrzaski pod blokami. zdecydowanie sie zgadzam my tez wolimy wlozyc pieniadze w budowe i miec troche przestrzeni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bzynio 10.12.2006 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2006 35 lat i moze dozyje do konca budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ksetvipb 10.12.2006 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2006 ja mam mniej niż 18 i jestem najlepiej zorientowany w budownictwie z całej rodzinki...! ...i najlepiej do budowy podchodzę, najchętniej buduję i mobilizuję moich kochanych rodziców... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Kero 11.12.2006 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 Mój syn skończył właśnie 22 lata i na wiosnę zaczynamy budowę jego domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris_pp 11.12.2006 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 Chętnie bym wypełnił ankiete, ale niestety nie uwzgledniono takiej opcji -24 lata. Czy młodsi nie moga sie budować, za rok wypelnie tą ankiet. P.S. Zapraszam do dziennika budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SamuelMysia 13.12.2006 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2006 kris_pp: Z nami tak samo ... czyzby autor stwierdzil, ze osoby ponizej 25 roku zycia nie moga sie budowac? ;) [/u] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ksetvipb 13.12.2006 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2006 Włąśnie chodzi o to, że autorem jest Redakcja, a ona zwraca się głównie do takich osób ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 22.12.2006 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2006 widze ze oj wiek jest w wiekszosci zabralismy sie za wszystko jak nie mialem jeszcze 29 a zona ma pol roku mniej. coreczka miala wtedy 4 miesiace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtiW 23.12.2006 00:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2006 ja mam 36.Nalezy jednak wziac pod uwage, iz wiele osob w wieku ponad 40-50 lat nie zna internetu, a wiec i tego forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurg 23.12.2006 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2006 ja mam 36. Nalezy jednak wziac pod uwage, iz wiele osob w wieku ponad 40-50 lat nie zna internetu, a wiec i tego forum ????? ............ dobrze, że wiemy jak posługiwać się widelcem i nożem. To byłem ja, lat 47, posiadający umiejętność posługiwania się tym i owym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacakam 30.12.2006 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2006 A ja mam 30 i mimo, że bardzo chciałem zacząć jako 20-sto kilku latek nie udało sie ale życie ma sie zacząć po 30-stce więc zaczynam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Kero 30.12.2006 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2006 ja mam 36. Nalezy jednak wziac pod uwage, iz wiele osob w wieku ponad 40-50 lat nie zna internetu, a wiec i tego forum Dopowiem i ja:-) Do budowy własnego domu przystąpiłem jak miałem lat 29, wprowadziłem się jak miałem 30. Teraz przystępuję do kolejnego wraz z synem majac lat 48 i od 10 lat jestem internautą Także ArtiW kiedy ja na czatach Onetu klikałem to Ty pewnie jeszcze nie miałeś pojęcia co to komputer dlatego może takie sugestie o nieporadności tych czy owych powściągnij w sobie. Mnie to nie uraziło ale wystawiasz osąd mojemu wiekowi nieprawdziwy dlatego oponuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtiW 31.12.2006 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2006 Czy aby niektorzy z nas nie wzieli zbyt osobiscie moich slow???Czy ja chocby sugerowalem o nieporadnosci tych czy owych??? Czy raczej pisalem o tym, ze wiele (czytaj: wiele, nie wszyscy!) osob nie zna internetu? Kero, no coz, od 10 lat powiadasz... Zatem przez fakt, iz jestes starszy, pomine fakt licytacji. Proponuje jednak, abys rozejrzal sie wkolo i sam odpowiedzial na pytanie czy wszyscy twoi rowiesnicy regularnie posluguja sie internetem. Ja mam wrazenie, ze nie. Jurg, cieszy mnie rowniez fakt, ze potrafisz poslugiwac sie iinternetem tak zrecznie jak nozem i widelcem. W koncu jest dla kazdego z nas. Szczerze mowiac, nie wiem o co ci chodzi z tym zlosliwym porownaniem (oczywiscie oprocz ew. ... stop, mialo nie byc zlosliwosci). Ani nikogo nie obrazilem, ani nie prowokowalem... Powstrzymam sie od nikomu niepotrzebnych komentarzy (szczegolnie tych zlosliwych). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Kero 31.12.2006 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2006 Tak niedaleko północy zajrzałem tu i ówdzie i proszę: "...iz wiele osob w wieku ponad 40-50 lat nie zna internetu"" To nie to samo kolego co jak później próbujesz wykręcić na "wiele to nie wszyscy" Jednoznacznie wskazujesz wiek i nie kombinuj. Walnij się w pierśi i przestań błaznować. Trzeba umieć przyznać się do błędu.Dowodzisz właśnie, że jeśli coś skopiesz na swoej bupowie to w życiu do tego się nie trzyznasz.Ja jednak ten staruch z przedziału 40-50 życzę Ci byś odkasłał (choćby delikatnie) to co rzekłeś a jesli nie chcesz to pozostań z tym sam sobie a mnie pozostanie mieć określone zdanie o Tobie.Jasne może Cię to oblatać, dlatego wszystkiego dobrego w Nowym roku - więcej umiaru w ocenie innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtiW 01.01.2007 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2007 Albo ja czegos nie rozumiem, albo ty.Sam cytujesz moje slowa, ktore wyraznie mowia o tym, ze "wiele osob w wieku 40-50 nie zna internetu", a pozniej wskazujesz na to, iz ja cokolwiek wykrecam piszac, ze "wiele to nie wszyscy". Zastanow sie. Przeciez nie mam co wykrecac, skoro wlasnie "wiele" to nie "wszyscy". Zatem to co ostatnio napisales jest cokolwiek nielogiczne! A na wiek nie ma co sie obrazac. Ja tez niebawem przekrocze 40 lat... Przepraszac??? A za co??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurg 02.01.2007 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2007 Porównanie ze sztućcami było ani złośliwe ani niezłościwe. Wywołało we mnie zdziwienie że młody jeszcze człowiek, doświadczony życiowo i dojrzały taki jak TY ocenia ludzi niewiele starszych od siebie. Internet w Polsce zaczął rozwijać się w 1991 r. jako sieć akademicka i trwało to klika lat (NASK- czyli Naukowa i Akademicka Sieć Komputerowa). Od 1996 r. jest w zasadzie ogólnie dostępny, dla tych którzy mieli dostęp do komputera i sieci telefonicznej TPSA poprzez numer 0-20......... Przypomnij więc sobie co robiłeś 11 lat temu i czy korzystałeś wtedy z internetu. Ja wtedy maiłem 37 lat, czyli tyle co Ty teraz i korzystałem z usług internetu praktycznie od samego początku. Na poczatku oczywiście bardziej rozrywkowo, później bardziej zawodowo. W moim środowisku znajomi i współpracownicy korzystali także mając już wtedy po 40 i 50 parę lat. Dlatego to zdziwienie.Dom zacząłem budować bez pomocy forum Muratora, bo tegoż to forum wtedy jeszcze nie było. Zarejestrowany na forum jestem od 2003 r. I tyle. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtiW 02.01.2007 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2007 A ta wypowiedz ma nieco inny wymiar niz ta ze sztuccami, nieprawdaz? Jedno dodam, nie ocenialem nikogo. Tylko wskazalem na to, ze wiele osob powyzej 40-tki moze nie znac zasad poslugiwania sie internetem (a to ze sa w bliskim mi wieku, to zupelnie nie ma znaczenia). Bynajmniej nie wskazywalem swojej wyzszosci!!! Ja, przynajmniej w swoim otoczeniu, widze wiele osob, ktore, o dziwo (w czasach globalnego dostepu do netu), niezbyt posluguja sie tym medium. Nie licytuje sie kto dluzej go uzywa. Raczej wskazuje na to co sie dzieje "tu i teraz". PSA propos uzywania "nowoczesnej" techniki, tak dla rozluznienia sytuacji. Niedawno mielismy problem z jednym z klientow, poniewaz nie byly poprawione ceny naszych produktow w ich sieci komputerowej. Okazalo sie, ze jedna z pan pracujaca w centrali duzej, zachodniej sieci hipermarketow nie znala dosc dobrze... excela (najprostsze funkcje: nazwa produktu, stara cena, nowa cena, EAN). I to wlasnie opoznialo sprawy. Bynajmniej nie na tym przykladzie oparlem swoja opinie nt. umiejetnosci poslugiwania sie netem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaimycha 14.04.2007 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2007 Mąż przedział trzeci, ja załapałam się jeszcze na drugi... a było blisko trzeciego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mags 18.04.2007 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 Chwilę przed przedziałem pierwszym przymierzaliśmy się z mężem do budowy i z braku funduszy nie wyszło, a może jednak wyszło - kupiliśmy mieszkanie. Minął przedział pierwszy. Wkroczyliśmy w drugi, no i budujemy dom. Myślę, że to nasz życiowy sukces. Nie było łatwo, ale jesteśmy cierpliwi i nieco uparci. Nie rezygnujemy z marzeń! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maalwina 29.04.2007 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2007 a dlaczego jest od 25 lat? co z młodszymi inwestorami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts