Myjk 05.05.2017 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2017 Co taka cisza, Liliputku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 06.05.2017 18:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2017 Co taka cisza, Liliputku? Czasu trochę brak i dzieje się niewiele.... zrobiona została elewacja, teraz mąż robi sufity podwieszane.. i dużo jest takiej dłubaniny Ociepliliśmy w calości poddasze, przygotowaliśmy już pod przykręcanie regipsów Jak znajdę ładowarkę do laptopa, gdzie mam zdjęcia to wkleję jakieś narazie młody nieźle ją ukrył...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 26.06.2017 11:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2017 Dawno, nic nie pisałam, bo było u nas trochę zawirowań ale czas na małe uaktualnienie Mamy szambo nie mam nerwów na opisywanie jak się je załatwiało... wystarczy, że powiem - zamówiliśmy w lutym, a zainstalowano pod koniec czerwca dobrze, że jest.... a co ciekawe, otrzymaliśmy z gminy informację, że w listopadzie 2018 robiona będzie kanalizacja Złożyliśmy też oświadczenia w gminie, że jesteśmy zainteresowani OZE. Zobaczymy, narazie chcą zobaczyć ile osób będzie chętnych Obecnie jesteśmy na etapie kończenia sufitow podwieszanych... "rusztowania" na regipsy już są, generalnie zrezygnowaliśmy z firmy ocieplającej poddasze i mąż robil niemal wszystko sam.. Ocieplenie domu i elewacja też zostały skończone, natomiast wokół domu.... istny huragan W miejscu, gdzie są ciemniejsze paski, będzie taras. Może małe brudne rączki nie wybrudzą elewacji Zakupiliśmy i wybraliśmy też płytki do kuchni, wiatrołapu. Panele na cały dom będą takie - quick step dąb piłowany naturalny http://panelowy.com.pl/userdata/gfx/f93355a26646f564e4823b714f476f5d.jpg I mamy płytki do łazienki na dole białe z drewnianymi. Łazienka jest malutka, więc nie ma nawet co zmieniać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 26.06.2017 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2017 Elewacja bardzo ładna i ładnie zgrało się z barierkami. Jesli macie jeszcze pobojowisko przed domem to może pomyślcie o zrobieniu kabelka w pobliżu szamba i do domu na zainstalowanie czujnika... Od niedawna mam taki solarny bo nie pomyślałam wcześniej i się sprawdza a taki na kabelek prostszy tańszy, można nawet kupić wypasiony który wysyła SMS do szambonurka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 26.06.2017 11:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2017 Bejaro, właśnie się zastanawialiśmy jak to zrobić tanim kosztem, bo potem podepniemy się pod kanalizację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 26.06.2017 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2017 Wielkie brawa za samodzielną pracę! Dom pięknie się prezentuje, tak że pobojowisko wokół nawet nie przyciąga uwagi Zresztą to normalne na tym etapie, wszyscy mamy takie "ogrody" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 26.06.2017 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2017 Dom wygląda bardzo ładnie! I do tego kanalizacja niebawem, jeszcze lepiej! Zazdraszczam podwójnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 26.06.2017 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2017 Ale postępy! Dom z zewnątrz już gotowy! Huraganem się nie przejmuj, każdy kiedyś mija Brawa dla męża, trzymam kciuki za dofinansowanie OZE - na jakie konkretnie się zdecydowaliście? Czyżby szambo to od Waszego sąsiada? Kurcze, w takim razie chyba muszę w końcu zamówić, jeśli chcę swoje jeszcze w tym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 27.06.2017 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2017 Pięknie się domek prezentuje z ta elewacją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 27.06.2017 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2017 O, elegancko wygląda ta elewacja Zazwyczaj szarości mi nie leżą, a tutaj bardzo fajnie to się komponuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TsunamiM 10.07.2017 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2017 Liliputku świetna elewacja, dom cieszy oko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 15.07.2017 10:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2017 Bardzo dziękuję za komplementy Niechaj wstępnie wpisaliśmy fotowoltanikę, solary i pc zobaczymy na co gmina dostanie dofinansowanie. Jak podali wyniki tych wstępnych deklaracji to o dziwo najwięcej osób chce właśnie fotowoltanikę. Mówię, że o dziwo, bo wydawało mi się, że solary wygrają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 12.08.2017 11:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2017 U nas powoli prace posuwają się przodu Powoli. ale oszczędnie, bo bez żadnej zawodowej ekipy Ja niewiele działam na budowie... właściwie to w ogóle, ponieważ będzie kolejny mały Liliputek Narazie malujemy ściany i sufity, pod bardzo dużą presją czasu, bo w środę przyjeżdżają panele. Mam niewiele zdjęć, więcej pokażę za tydzień Pokój małego, jeszcze oczywiście wymaga kolejnego malowania: Plytki wokół kominka, takie same będa w kuchni (własciwie już są), ale zdjęcia kuchni nie mam Jeśli chodzi o farby to wybraliśmy dekoral. Mamy taki w mieszkaniu parę lat i sprawdza się świetnie, nawet ślady krwi schodzą idealnie Wystąpił tylko jeden problem, mianowicie chciałam ten sam kolor co w mieszkaniu, a markety już nie mieszają dekoralu Poszłam więc do centrum dekoral i jakie było moje zdziwienie, kiedy Panowie powiedzieli mi cenę za 10l o 100 zł mniejszą niż w markecie (tylko tutaj był dulux). Zawsze myślałam, że te centra są droższe... Aczkolwiek powiem Wam, że różnica między dekoral z marketu a z centrum jest spora, pewnie sporo zależy od podkładu do mieszalnika... ale z marketu słabiej kryje. Teraz staram się skompletować dokumenty do odbioru domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pesce 12.08.2017 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2017 Liliputku, ogromne gratulacje z okazji nowego Malucha rośnijcie zdrowo. Dom pięknieje z każdym nowym zdjęciem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 16.08.2017 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2017 Gratuluję Lilipuciątka w drodze Można wiedzieć jaki wkład kominkowy wybraliście? Spełnia wymogi, które wchodzą od 2023? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 17.08.2017 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2017 Gratuluję Lilipuciątka nr 2 Panele pewnie już się kładą, czekamy na zdjęcia, bo na tych nic nie widać, poza fajnym kominkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 17.08.2017 18:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2017 Gratuluję Lilipuciątka w drodze Można wiedzieć jaki wkład kominkowy wybraliście? Spełnia wymogi, które wchodzą od 2023? Tak, spełnia, to Hajduk Volcano 2p BS wymagana sprawność to 80% a on ma 84% Dziekuję za gratulacje i mamy juz panele Trochę w końcu wygląda jak dom Wokół kominka zrobiliśmy jednak płytki 60 cm, jakby mi jakiś żarek wypadł... na wszelki wypadek. teraz mąż musi chyba już 4 raz pomalować kuchnię na biało... tak przebija ta farba ... przy okazji dziś dokonałam odkrycia gipsu szpachlowego do spoinowania płyt g-k bez użycia taśm! Trochę późno, bo 80% zabudowy g-k już jest.. ale cóż. Dzwoniłam do ulubionych Panów z salonu dekoral i mają na stanie więc przetestujemy to cudo... pewnie wszyscy o tym wiedzą tylko nie my Teraz kuchnia będzie dokończona, trzeba te ściany pomalować i połozyć beton na ścianie, a potem łazienka. Częściowo podłoga w łazience już jest, ale jest tak imitująca drewno, że ma różne odcienie itp. Więc mąż najpierw układa na sucho a potem przykleja I cóż... musimy do końca września się wprowadzić ale szczerze mówiąc już się nie mogę doczekać. Mąż musi jeszcze zamontować wc u gory, bo w nocy latam jak oszalała i nie chcę tak ciągle biegać po schodach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 18.08.2017 07:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2017 Przyznam szczerze, że jedna rzecz mi spędza sen z powiek... teraz w moim stanie to nie dam rady zrobić szafy w kształcie stodoły dla małego .. ani szafki w wiatrołapie... a chcialam sama, bo nikt nie zrobi tego tak jak chcę Chyba ta inwestycja musi trochę poczekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 21.08.2017 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2017 E tam, ja nie wiem o istnieniu takiego gipsu a robienie podwieszanych sufitów przed nami Tak że testuj, testuj, chętnie się dowiem, czy wart jest zakupu Wokół kominka zawsze bym płytki dawała, no chyba że ja jestem jakaś nieudaczna, bo dość często mi coś wylatuje My kobiety najczęściej chciałybyśmy same zrobić jak najwięcej, żeby było tak, jak sobie wymarzyłyśmy Cierpliwości, szafeczki zrobisz jak przyjdzie odpowiedni czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 04.11.2017 11:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2017 A u nas już coraz bliżej przeprowadzki... Załatwiamy papiery do oddania domu do użytku, został jeszcze elektryk i geodeta. Mamy drzwi wewnętrzne (tak samo piękne jak u TAR ), tylko klamek nie zamontowaliśmy, łazienkę skończoną w 85% kuchnię skończoną w 90% Stół do jadalni będę robiła z Tatą i Siostrą bo ja nie mogę kleić, czy bejcować... Pokój małego Liliputka - ściany autorstwa mojej Siostry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts