gaja2 16.07.2016 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2016 Nie, nie - rama jest prosta i taką też chcemy; tez mysle o pomalowaniu - chyba na biało, bo meble docelowe będą białe podobnie jak u Ciebie; być może rama mogłaby być taka biała/przecierana. Tylko ze ja nigdy nie robiłam czegos takiego, więc muszę się dokształcić Ja podobnie będę miała białe drzwi w całym domu, a wejściowe już zamówione winchester. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 16.07.2016 07:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2016 Nie, nie - rama jest prosta i taką też chcemy; tez mysle o pomalowaniu - chyba na biało, bo meble docelowe będą białe podobnie jak u Ciebie; być może rama mogłaby być taka biała/przecierana. Tylko ze ja nigdy nie robiłam czegos takiego, więc muszę się dokształcić Ja podobnie będę miała białe drzwi w całym domu, a wejściowe już zamówione winchester. zawsze możesz zanim pomalujesz użyć pasty do wybielania drewna bierzesz paste na szmatkę, czy gabkę (w rękawiczkach koniecznie ) i pocierasz parę razy najlepiej, aż będziesz zadowolona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulla1986 16.07.2016 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2016 Bardzo fajnie się zapowiada ten twój korytarz może coś podopatrzę bo mam podobny układ i nie mam pomysłu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 16.07.2016 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2016 zawsze możesz zanim pomalujesz użyć pasty do wybielania drewna bierzesz paste na szmatkę, czy gabkę (w rękawiczkach koniecznie ) i pocierasz parę razy najlepiej, aż będziesz zadowolona. o widzisz, muszę to sobie zapisać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 16.07.2016 10:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2016 (edytowane) powiem Wam, że własnie "rysuję" parter domu, odkryłam bardzo przyjemny i latwy program na stronie leroy merlin dla takich mniej biegłych jak ja tak mniej więcej wygląda salon... wiey, że chcemy sofę narożną (ale muszę to rozkminić jak to umieścić w tym programie). przy ścianach dobrze by było jakby był kawałek sufitu podwieszanego, by ukryć szyny od firanek. Ale znów nad stołem chciałabym mieć lampę... i nie bardzo wiem jak to pogodzić Edytowane 16 Lipca 2016 przez Liliputek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 16.07.2016 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2016 Podziwiam postępy idziecie jak burza. Co do sufitu podwieszanego nie rozumiem dlaczego nie możesz mieć zwisu znaczy zwisającej nad stołem technologicznie możliwe. A drzwi robią zewnętrzne w dwóch kolorach PCV na pewno niektóre metalowe też ja mam drewniane i chyba była możliwość malowania na dwa kolory ale warunek że choć jeden musiał być kryjący a nie np dwa lakierowane z widocznymi słojami o ile dobrze pamiętam. Ja drzwi wew mam białe z dodatkiem forniru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 16.07.2016 18:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2016 zastanawiałam się czy to nie będzie dziwnie wyglądać z wiszącymi lampami na suficie podwieszanym, ale w sumie nie jest źle, biorąc poprawkę na moje zdolności graficzne oczywiście sufit biały... tylko tam się chyba niby cień robi w programie... ja raczej chciałabym białe kryjące, więc przy zamawianiu drzwi wejściowych musze zapytać. Mam nadzieję, że nie zapomnę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TsunamiM 16.07.2016 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2016 Liliputek, aż mi się zachciało szukać inspiracji. Kurde, czy to już ten czas??? Wspaniale! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 16.07.2016 20:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2016 Liliputek, aż mi się zachciało szukać inspiracji. Kurde, czy to już ten czas??? Wspaniale! Moja Droga, nigdy nie jest za wcześnie a tak serio, to ja wolę ciut wczesniej niż obudzić się z ręką w nocniku co w moim przypadku jest możliwe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 18.07.2016 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2016 Jest możliwość zamówienia drzwi w 2 kolorach Teraz mamy dwukolorowe drewniane, a w nowym domu chcę stalowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 19.07.2016 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2016 Witaj Liliputku Serdecznie gratuluję postępów Już nas przegoniliście z pracą bo my instalacje ruszymy dopiero na wiosnę Ale to dobrze - podejrzę Twoje inspiracje bo ja do tego się nie nadaję Ogród, taras mam wymyślony od dawna dawna a wnętrza ni hu hu. Lubię puste, minimalistyczne wnętrza więc tyle się pocieszam że pomalujemy na biało, wstawię to co potrzebne i będzie gotowe Piękną macie dachówkę! Uwielbiam płaskie dachówki i długo o niej myślałam czekam z niecierpliwością na dalsze wpisy ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 19.07.2016 10:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2016 Kendra ja też lubię minimalistyczne, ale czasem tak mnie dziwnie ciągnie do takich wiejskich, romantycznych wnętrz.. myślę, że to rozdwojenie jaźni aczkolwiek dom raczej minimalistycznie urządzimy, bo lubię mieć czysto wizualnie u nas przez ŚDM i inne sprawy chyba najpierw będa tynki no ale jeszcze zobaczymy... poza tym 03.09 wyjeżdżamy na tydzień wakacji troche niefortunnie, ale trzeba młodemu pokazać Dar Pomorza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 22.07.2016 09:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2016 Powoli myslę o kuchni i zrobiłam sobie takie 3 wersje... Wersja 1. Z niezabudowaną lodówką i bez "ramki" wokół wysokiej zabudowy http://images76.fotosik.pl/767/4b553d2bd78f94f3med.png Wersja 2. też bez ramki, ale z zabudowaną lodówką http://images77.fotosik.pl/767/8afa08adcc47a45bmed.png Wersja 3. Z Ramką wokół lodówki i wokół wysokiej zabudowy http://images75.fotosik.pl/766/76b84fd42ad76e32med.png http://images77.fotosik.pl/767/be5775170bd6475emed.png Na pewno chcemy mieć podwojna lodówkę, czy z tym dozownikiem wody to nie wiem.. nie wiem też czy kostkarka jest taka użyteczna? Nie mam doświadczenia. Jak tak teraz patrzę to chyba ramka wokół wysokiej zabudowy zostanie, bo jakoś dobrze oddziela drewno i biel. Nie mam pojęcia jaki zrobić blat... mąż chce kamień, a jak kamień to chyba tylko czarny bo nie wiem czy pasowałby tu inny... Wysoka zabudowa będzie miała 1 reling pionowy albo w ogóle, kolor biały błyszczący (mat mam teraz i mat to samo zło ). Jedne drzwi to nie szafka a przejście do spiżarki Dół szafek musi być w kolorze drewna, bo jednak paluchny wtedy są mniej widoczne Nie wiem tylko czy dać kafelki... czy lacobel? teraz mam lacobel i super się sprawuje. Tak na marginesie wyszła nam indukcja pod oknem :/ Myślicie, że to źle i coś może się z szybą stać? Bo nie wiem, czy nie trzeba będzie przełożyć... Aaa w wizącj szafce narożnej planujemy taką roletkę, jak poniżej tylko nie do samego dołu. Źródło: Pinterest Wciąż zastanawiam się, czy po stronie lodówki robić panele... mamy tam spokojnie miejsce na 30-40 cm. Zawsze to więcej miejsca... Źródło: Pinterest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 22.07.2016 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2016 Czemu indukcja wypadła pod oknem? Nie chcesz jej przenieść pod ścianę, gdzie lodówka stoi? Zabudowa będzie do samego sufitu, czy niżej? Bo jeśli do sufitu, to nie dawałabym ramki. Właściwie to w ogóle nie dawałabym ramki Nie rozumiem o co chodzi z panelami po stronie lodówki... Miałaś na myśli szafki? Widziałam kuchnie z 2 kolorami szafek, fajnie wyglądają. Dopracujesz szczegóły i u Ciebie też super będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 22.07.2016 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2016 Czemu indukcja wypadła pod oknem? Nie chcesz jej przenieść pod ścianę, gdzie lodówka stoi? Widziałam kuchnie z 2 kolorami szafek, fajnie wyglądają. Dopracujesz szczegóły i u Ciebie też super będzie O to samo chciałam zapytać,bo jak będą gary na niej stały to niewygodnie i niebezpiecznie będzie sięgać po rzeczy stojące na blacie pod tą wiszącą szafką z półkami. Co do lodówki jak komu się podoba ja też chciałam dużą ale koniecznie do zabudowy bo nie chciałam takiej głębokiej tylko na równi z innymi dla ciebie to nie problem bo nic koło niej nie stoi, a blat możesz zrobić szerszy z tej strony.Mam osobno samą chłodziarkę obok tylko zamrażarkę z kostkarką bez dozownika ale z podłączeniem wody,jak otwieram drzwi jedne z prawe drugie z lewej i otwierać mogę taką wielką szafę. Zabudowa pod sufit ok ja mam w ramce i łatwiej otwierać drzwiczki przynajmniej te otwierane do góry przy tego typu zabudowie lamp nie montujemy w odległosci zasięgu otwartych drzwi tak ku pamięci... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 22.07.2016 12:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2016 Tam jest płyta, bo.... mąż tam zrobił gniazdko tylko własnie, stresuje mnie to okno muszę go dopytać, czy aby na bank tam jest to gniazdko... mother_nature ten panel ścienny to taka jakby półka ale front (akurat na zdjęciu w kolorze) chcieliśmy biały, by sie nie odznaczał, i jakby to była zabudowa wnęki. Takie niby nic na kubki czy coś podręcznego Tylko jak przesunę indukcję to z tych paneli muszę zrezygnować. Ale to nic Bejaro nawet nie wiedziałam, że są takie do zabudowy chociaż nasz stolarz i normalną umie zabudować muszę przemyśleć, czy chcę kostkarkę... chociaż może by się przydała, w leci często wrzucam lód do soku... Co do lap to dzięki za przypomnienie! chciaż chyba planujemy podwieszany sufit na całości plus lampki ledowe - lubię chirurgicznie jasne kuchnie bo dobrze wtedy widzę Tak na marginesie... już widzę w wyobraźni jak mi przecier pomidorowy bryzga na okno podczas gotowania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 22.07.2016 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2016 Na pewno chcemy mieć podwojna lodówkę, czy z tym dozownikiem wody to nie wiem.. nie wiem też czy kostkarka jest taka użyteczna? Nie mam doświadczenia. Wszystko zależy od tego czego potrzebujecie. My zużywamy straszne ilości lodu więc kostkarka jest w ciągłym użyciu i lód kruszony i kostki. Tak samo z dozownikiem wody. Odkąd mamy naszą lodówkę w ogóle nie kupujemy wody do picia, używamy wyłącznie tą lodówkową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 22.07.2016 12:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2016 Pusia&Kssawery to tu zabijasz mi gwoździa bo ja piję tylko piwniczankę zieloną, lub wyjątkowo, jak teraz podczas karmienia, muszyniankę niskozmineralizowaną aczkolwiek kostkarka by się przydała. Nie wiem czy są takie bez dozownika a z kruszarką... Z drugiej strony mój mąż nie trawi butelkowej wody... on tylko przefiltrowaną Ja nie wiem jak my się dobraliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 22.07.2016 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2016 Nie macie jeszcze wylewek ja nie miałam gniazdka do płyty z podłogi wychodził kabel na siłę. No i mam zwykłe do zabudowy dwie właśnie chłodziarkę i zamrażarkę niby każdą zabudować można ale w tych podwójnych należy zostawić szparę w celu wentylacji i drzwi nie da rady będą wystawać kolidować przy otwieraniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 22.07.2016 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2016 Pusia&Kssawery bo ja piję tylko piwniczankę zieloną, lub wyjątkowo, jak teraz podczas karmienia, muszyniankę niskozmineralizowaną Tez ją piłam, dopóki nie zmienili, że zielona jest "lekko gazowana", a biała "niegazowana, wysokozmineralizowana" Teraz tylko białą, chociaż trochę mniej popularna. Jedynie niebieska pozostała gazowana jak była... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts