Sylwia 1719513981 22.07.2016 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2016 Fajna ta roleta. Chyba wezmę to pod uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 23.07.2016 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2016 Miałam roletę w mojej poprzedniej kuchni, fajny patent, teraz chyba też sobie zrobię. Widzę, że będę miała bardzo podobnie ustawione meble w kuchni, tylko u mnie w odbiciu lustrzanym - zabudowana ściana po lewej - i lodówka jednak też w tej zabudowie...chyba Właśnie się zastanawiam, czy taka duża "biała ściana" (bo też będę miała chyba białą) nie będzie za bardzo biła po oczach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 23.07.2016 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2016 wersja nr 1, bez ramek, lodówka wolnostojąca, ale ze zlewem odsuniętym od płyty, a płytą odsuniętą od okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulla1986 25.07.2016 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2016 płyta kuchenna w oknie to chyba nie zbyt dobry pomysł :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 27.07.2016 18:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2016 płyta kuchenna w oknie to chyba nie zbyt dobry pomysł :/ też tak sądzę!! i właśnie rozmawiałam z mężem, że tą siłę to on musi przenieść Będzie więc płyta ok 60 cm odsunięta od lodówki Ostatnio nie zaglądałam na muratora mój mały Liliputek zaczął raczkować i co go położę na macie to lezie w inne miejsce, a przeciez na macie jest super! :| Dziś wracając na werandę patrzę a ten liże deski... a potem dołączył do niego kot i czysty tryb zycia poszedł w las... bo kot daje się głaskac małemu, nawet raz ał się pociągnąć za sierść Mąż z tatą nadal robią elektrykę, gora zrobiona, połowa dołu też.. w piwnicy najmniej roboty. Do końca tygodnia mają skończyć, bo w poniedziałek przychodzi hydraulik Po prezentacji u koleżanki działania kostkarki w lodówce zdecydowaliśmy się na taką Tzn. mąż widział mniejszą potrzebę, bo "przecież zawsze jest lód w woreczkach", tylko zapomniał, że ktoś te wreczki robił Pomijajac fakt, że zawsze mi parę kostek na podłogę uciekało... Na wrzesień umowiliśmy tynki, po studiowaniu kart produktów i zastanowieniu się czego chcemy padło na diamand. Zobaczymy, trzeba iść do przodu z technologią. Wylewki też umówione. to chyba tyle. Budowa+Lilupuciątko mnie wykończą P.S. Wyjechałam na wieś, żeby nie być w Krakowie podczas ŚDM, bo tłum miał być, jadę dziś załatwić w miasteczku dziennik budowy a tam! Pełen rynek pielgrzymow, dosłownie z całego świata... ale musze przyznać, że wszystko jest super zorganizowane. Autobusy, toalety, parkingi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 27.07.2016 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2016 Ostatnio nie zaglądałam na muratora mój mały Liliputek zaczął raczkować i co go położę na macie to lezie w inne miejsce, a przeciez na macie jest super! :| Dziś wracając na werandę patrzę a ten liże deski... a potem dołączył do niego kot i czysty tryb zycia poszedł w las... bo kot daje się głaskac małemu, nawet raz ał się pociągnąć za sierść Poczekaj aż zacznie chodzić Matę już zna, więc nie jest super. Super jest ten świat poza matą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 27.07.2016 18:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2016 Poczekaj aż zacznie chodzić Matę już zna, więc nie jest super. Super jest ten świat poza matą Za te pieniądze mata ma być super jeszcze 18 lat ech... dziadek teraz chodzi i mowi, ze musi barierki na werandzie zrobić.. no musi dziś zapowiedziałam małemu, że wyjdzie jeszcze raz i kupie mu elektrycznego pastucha nie przejął się.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TsunamiM 27.07.2016 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2016 Liliputek, kiedy to było jak moje raczkowały??? My też zdecydowaliśmy się na diamand. Myślę, że to rozsądna opcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 27.07.2016 19:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2016 Liliputek, kiedy to było jak moje raczkowały??? images/smilies/smile-2.gif My też zdecydowaliśmy się na diamand. Myślę, że to rozsądna opcja images/smilies/wink-2.gif Ja to myślę, że mozliwe, że mamy tą samą ekipe nawet! ST? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 27.07.2016 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2016 haha, maty nadal używamy jako podłogi pod basen (mamy taką z piankowych puzzli), potem urządzań na niej pikniki a w okolicach 18nastki "przesiadywać" na niej z dziewczyną Nie od dziś wiadomo, że deski są pyszne Gratuluję elektryki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TsunamiM 27.07.2016 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2016 Liliputek, dokładnie Ale widzę, że uprzedziłam Was z terminem? Bo złapałam ostatni wolny w sierpniu Czy chcieliście dopiero we wrześniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 28.07.2016 07:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2016 Liliputek, dokładnie Ale widzę, że uprzedziłam Was z terminem? Bo złapałam ostatni wolny w sierpniu Czy chcieliście dopiero we wrześniu? Chcieliśmy wczesniej ale nie było terminu, to byłoby też na rękę wykonawcy, bo teraz jest po podłogówce Ale najsmieszniejsze, że mąż dzwoni dumny, że nas umówił na 6.09... a my wtedy jestesmy nad morzem Ale na szczęście nasz kierownik budowy pospieszył z pomoca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 28.07.2016 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2016 Czy na tynk diamand trzeba dawać gładź? Jaką ma fakturę? Mąż chce u nas cem-wap dawać, ale podobno mocno chropowate są? Wolałabym bardziej gładką ścianę, ale jednocześnie wytrzymałą.Ile płacicie za m2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TsunamiM 28.07.2016 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2016 mother, diamand ma certyfikat, że można go stosować w pomieszczeniach wilgotnych jak łazienki. Do piwnic się zaleca cementowo-wapniowy, choć na upartego diamand też wystarczy. I nie daje się już gładzi - robi się go prosto pod malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 28.07.2016 10:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2016 czytałam kartę produktu diamand i wg danych jest tak samo wytrzymały jak cem-wap., wierzę, że tak jest, w końcu trzeba komuś wierzyć Płacimy 29 zł za m2. Tak jak mówi tsunami to jest już pod malowanie, gładzi nie trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TsunamiM 28.07.2016 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2016 Liliputku mam tę samą cenę A na wylewkach coś utargowaliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 29.07.2016 18:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2016 Liliputku mam tę samą cenę A na wylewkach coś utargowaliście? To mąż załatwiał... on nawet nie pyta o rabat ne umie - jak sam mówi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leila87 29.07.2016 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2016 To mąż załatwiał... on nawet nie pyta o rabat ne umie - jak sam mówi A bierzecie z Super Tynki ? Knauf Diamand jest całkowicie gładki, tylko w łazienkach i ogólnie tam, gdzie płytki, zrobiliśmy go na chropowato, żeby klej się lepiej trzymał. Gładzi żadnych nie dawaliśmy i powiem szczerze, że dlatego go wybraliśmy, żeby nie trzeba było ich robić - nie zniosłabym chyba tego syfu Także pomimo przebojów ze zgorzelinami na tynk od razu leciał grunt i farba. I jest ok. Co do twardości, to cementowo wapienne są jednak twardsze - organoleptycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 30.07.2016 10:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2016 leila87 tak, bierzemy ich zobaczymy. Na pewno zrelacjonuję potem My w mieszkaniu robilismy gładzie i to jest tyle kurzu, że już wolimy dać lepszy tynk... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leila87 30.07.2016 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2016 leila87 tak, bierzemy ich zobaczymy. Na pewno zrelacjonuję potem My w mieszkaniu robilismy gładzie i to jest tyle kurzu, że już wolimy dać lepszy tynk... Spróbujcie się potargować jeszcze z nimi Mnie udało się zejść trochę niżej, o ile dobrze pamiętam na 27 zł. Co prawda było po sezonie wtedy, ale zawsze warto próbować ja w ogóle nie mam skrupułów przy targowaniu się ale mój M. już tak i zawsze mnie wysyła do negocjacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts