Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kendra 2m w Małopolsce - zaczynamy :)

Recommended Posts

Winorośl powinna mieć duzo mniej liści, by owoce były większe i słodsze... no i część kiści powinniśmy byli wyciąć, by reszta rosła.. ale to za rok :D wtedy w piwnicy będzie można robić wino ;)

mam w domu z 10kg pomidorow, a nie bardzo mam kiedy je zmielić.. ale muszę się za to zabrać, bo lubię mieć w zimie taka pastę pomidorowo-paprykową :)

• Odpowiedzi 570
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Czy ja wiem... my akurat mamy tam zejście do piwnicy. jakby to zabudować to owszem pralka by się zmieściła, ale byłoby tam mega ciasno i nie zbyt wygodnie, no i kanalizację trzeba by przez cały dom podprowadzić :) moim zdaniem jak już to lepiej tam zrobić składzik np. na odkurzacz, miotłę ewentualnie słoiki ;) bo na takie półeczki byłoby tam miejsce.

My dajemy pralkę w pomieszczeniu między garażem a wiatrołapem :) wodę tylko przez ścianę przekuliśmy ;)

Jaki słodki mały Liliputek! :)

Już tynki - super! W sprawie kontenera konkretenie nie pomogę, ale myślę, że internet wie wszystko - ja ostatnio załatwiałam u siebie kontener tu na wieś w związku z wyprowadzką, okazało się że przedsiębiorstwo gospodarki komunalnej świadczy równiez takie usługi.

Cudny LIliputek! Chyba się minęliśmy, bo wróciliśmy z 3miasta tydzień temu :)

Temat kontenera u nas na tapecie - pewnie w każdej gminie jest inaczej, ale napiszę jak jest u nas.

Najkorzystniej jest zamówić kontener w firmie, która ma podpisaną umowę z gminą na odbiór śmieci. Najlepiej jest to zrobić na osobę z meldunkiem w danej gminie, wtedy wypada 2 taniej. Przy umowie na odbiór śmieci każde gospodarstwo domowe ma prawo do "extra odpadów" w korzystnej cenie, o określonej liczbie m3 na osobę. Kontener dostarczają pod wskazany adres (nie musi być nim adres osoby, która zamawia) i w ciągu x godzin trzeba zapełnić (u nas chcą jak najszybciej). Natomiast kilka lat temu, kiedy naszą gminę obsługiwała inna firma taki kontener mógł stać na posesji kilka tygodni - interesowała ich tylko ilość m3, czas zapełniania nie był określony.

Liliputku, jak masz śmieci w workach, może odbiorą Ci je po prostu?

Ja tak zamawiałam, dwa razy - wywóz wszystkich śmieći, czyli 12 .worków 250 l, kosztował mnie jak dotą 270 zł - taniej, niż gdybyśmy wzięli kontener.

u nas jest możliwość odbioru, ale koszy... tylko one wychodzą sporo :(

Pierwsze pokoje zrobione :)

http://images82.fotosik.pl/12/8052299fdd0a183dmed.jpg

http://images81.fotosik.pl/12/a46f888aa0f69a1dmed.jpg

http://images84.fotosik.pl/12/710f875431083d69med.jpg

Muszę przyznać, że jest bardzo równo, aczkolwiek widziałam 2 nierówności... muszę powiedzieć chłopakom.

Niestety mam dość dobrze dobrane soczewki i wyłapuje wszystko... :cool:

Za to przez przypadek dowiedzieliśmy się o miejscowej firmie wywożącej odpady... przypadkowo, bo kontener z Krakowa miał być na 100% w środę, ok... O 15 dzwonię kiedy będą... "będą raczej jutro, bo mają awarię". Dobrze, następnego dnia o 7 dzwonią, że kontener będzie o 8. Mój tata jechał, bo my nie mogliśmy. O 11 tata dzwoni kiedy będzie kontener, bo on zaczyna się juz nudzić na budowie... Kurcze.

Mąż zadzwonił do firmy, że chyba sobie jaja robią i rezygnujemy. Ale w tym momencie kontener zajechał... Kierowca wyjechał do na o 10..

ja nie wiem po co dzwonili o 7 :bash: Mój tata powiedział kierowcy, że mógł powiedzieć, że kontener wpadł do Wisly i wyławiają :D a nie przyznawać się do olewactwa ;)

No nic, ostatni raz. Wszelkie śmieci się zmieściły, a kartony posegregowałam :)

Troszkę im zeszło :)

mi sie wydawalo, że szybko ;) ale nie wiem, nie mam porównania :) wiem, że robią ok. 100 m2 na dzień, u nas było niemal 700 m2, w tym dzień przerwy z naszej winy... bo panowie od prądu odłączyli ekipie prąd :(

gaja2 no jeszcze wylewki..... jak już będa to będę zadowolona :) to taki stan deweloperski będzie :D