Liliputek 24.08.2016 13:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2016 Winorośl powinna mieć duzo mniej liści, by owoce były większe i słodsze... no i część kiści powinniśmy byli wyciąć, by reszta rosła.. ale to za rok wtedy w piwnicy będzie można robić wino mam w domu z 10kg pomidorow, a nie bardzo mam kiedy je zmielić.. ale muszę się za to zabrać, bo lubię mieć w zimie taka pastę pomidorowo-paprykową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulla1986 26.08.2016 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2016 Zawsze jest dobrze mieć swoje przetwory chociaz wiadomo co tam w środku jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MŁODY124 30.08.2016 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2016 Witam. Niedługo również chcę wystartować z budową kendry 2m. Jako że już jesteście blisko końca chciałbym zasięgnąć opinii Czy jest możliwość zrobienia samej pralni w luce pod schodami? Żona się uparła żeby tam zrobić pralnię ale ja jakoś tego nie widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 31.08.2016 12:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2016 Czy ja wiem... my akurat mamy tam zejście do piwnicy. jakby to zabudować to owszem pralka by się zmieściła, ale byłoby tam mega ciasno i nie zbyt wygodnie, no i kanalizację trzeba by przez cały dom podprowadzić moim zdaniem jak już to lepiej tam zrobić składzik np. na odkurzacz, miotłę ewentualnie słoiki bo na takie półeczki byłoby tam miejsce. My dajemy pralkę w pomieszczeniu między garażem a wiatrołapem wodę tylko przez ścianę przekuliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MŁODY124 06.09.2016 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2016 Dzięki za sugestie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 11.09.2016 07:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2016 My już po wakacjach Tydzień nad morzem i pogoda idealna jak w zagranicznym kurorcie http://images77.fotosik.pl/883/46002959bf93f38dmed.jpg A jutro przyjeżdża ekipa od tynków i chyba trzeba zamówić kontener na odpady budowlane... ktoś coś poleca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 11.09.2016 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2016 Jaki słodki mały Liliputek! Już tynki - super! W sprawie kontenera konkretenie nie pomogę, ale myślę, że internet wie wszystko - ja ostatnio załatwiałam u siebie kontener tu na wieś w związku z wyprowadzką, okazało się że przedsiębiorstwo gospodarki komunalnej świadczy równiez takie usługi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 11.09.2016 07:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2016 gaja2 dziękujemy zaraz lecę podczytać Twój dziennik, pewnie już mieszkacie znając Wasze tempo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 11.09.2016 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2016 Cudny LIliputek! Chyba się minęliśmy, bo wróciliśmy z 3miasta tydzień temu Temat kontenera u nas na tapecie - pewnie w każdej gminie jest inaczej, ale napiszę jak jest u nas. Najkorzystniej jest zamówić kontener w firmie, która ma podpisaną umowę z gminą na odbiór śmieci. Najlepiej jest to zrobić na osobę z meldunkiem w danej gminie, wtedy wypada 2 taniej. Przy umowie na odbiór śmieci każde gospodarstwo domowe ma prawo do "extra odpadów" w korzystnej cenie, o określonej liczbie m3 na osobę. Kontener dostarczają pod wskazany adres (nie musi być nim adres osoby, która zamawia) i w ciągu x godzin trzeba zapełnić (u nas chcą jak najszybciej). Natomiast kilka lat temu, kiedy naszą gminę obsługiwała inna firma taki kontener mógł stać na posesji kilka tygodni - interesowała ich tylko ilość m3, czas zapełniania nie był określony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 11.09.2016 18:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2016 u nas niestety ta firma nie świadczy takich usług a widziałam jak odbieraja smieci segregowane traktorem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TsunamiM 11.09.2016 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2016 Liliputku, jak masz śmieci w workach, może odbiorą Ci je po prostu?Ja tak zamawiałam, dwa razy - wywóz wszystkich śmieći, czyli 12 .worków 250 l, kosztował mnie jak dotą 270 zł - taniej, niż gdybyśmy wzięli kontener. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulla1986 13.09.2016 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2016 Kochany mały Liliputek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 13.09.2016 10:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2016 Liliputku, jak masz śmieci w workach, może odbiorą Ci je po prostu? Ja tak zamawiałam, dwa razy - wywóz wszystkich śmieći, czyli 12 .worków 250 l, kosztował mnie jak dotą 270 zł - taniej, niż gdybyśmy wzięli kontener. u nas jest możliwość odbioru, ale koszy... tylko one wychodzą sporo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 16.09.2016 18:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2016 Pierwsze pokoje zrobione http://images82.fotosik.pl/12/8052299fdd0a183dmed.jpg http://images81.fotosik.pl/12/a46f888aa0f69a1dmed.jpg http://images84.fotosik.pl/12/710f875431083d69med.jpg Muszę przyznać, że jest bardzo równo, aczkolwiek widziałam 2 nierówności... muszę powiedzieć chłopakom. Niestety mam dość dobrze dobrane soczewki i wyłapuje wszystko... Za to przez przypadek dowiedzieliśmy się o miejscowej firmie wywożącej odpady... przypadkowo, bo kontener z Krakowa miał być na 100% w środę, ok... O 15 dzwonię kiedy będą... "będą raczej jutro, bo mają awarię". Dobrze, następnego dnia o 7 dzwonią, że kontener będzie o 8. Mój tata jechał, bo my nie mogliśmy. O 11 tata dzwoni kiedy będzie kontener, bo on zaczyna się juz nudzić na budowie... Kurcze. Mąż zadzwonił do firmy, że chyba sobie jaja robią i rezygnujemy. Ale w tym momencie kontener zajechał... Kierowca wyjechał do na o 10.. ja nie wiem po co dzwonili o 7 Mój tata powiedział kierowcy, że mógł powiedzieć, że kontener wpadł do Wisly i wyławiają a nie przyznawać się do olewactwa No nic, ostatni raz. Wszelkie śmieci się zmieściły, a kartony posegregowałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulla1986 19.09.2016 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2016 No super Gratuluje !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 20.09.2016 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2016 Liliputku, jak długo panowie kładli tynki? Gratuluję postępów, masz już gładkie ściany i porządek na budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 20.09.2016 08:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2016 Liliputku, jak długo panowie kładli tynki? Gratuluję postępów, masz już gładkie ściany i porządek na budowie zaczęli 12.09 i w środę 21.09 ma byc odbior więc 1,5 tygodnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 20.09.2016 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2016 Troszkę im zeszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 20.09.2016 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2016 Ja też gratuluję! Tynki to juz coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 20.09.2016 13:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2016 Troszkę im zeszło mi sie wydawalo, że szybko ale nie wiem, nie mam porównania wiem, że robią ok. 100 m2 na dzień, u nas było niemal 700 m2, w tym dzień przerwy z naszej winy... bo panowie od prądu odłączyli ekipie prąd gaja2 no jeszcze wylewki..... jak już będa to będę zadowolona to taki stan deweloperski będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts