Liliputek 23.10.2016 12:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2016 Po wszystkich za i przeciw, po przeczytaniu wielu artykułów zdecydowałam się na thermano między krokwie... doradcy Thermano mówią, że już 5 cm wystarczy. A u nas po ogrzewaniu podłogowym, wszystko ułożone i czekamy na wylewki. W tym roku chcemy jeszcze ocieplić z zewnątrz, zrobić właśnie wylewki, ocieplić poddasze i chyba tyle chociaż zobaczymy jaka będzie pogoda. http://images81.fotosik.pl/108/804dff7fe992dcb1med.jpg http://images84.fotosik.pl/107/abe75feed61239damed.jpg http://images81.fotosik.pl/108/ae22517dc026e7f4med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 23.10.2016 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2016 ach, podłogówka, wylewki i ocieplenie to w przyszłym roku będziecie mieć super start! zazdro600! A jak będziecie mocować płyty między krokwiami, jakieś kątowniki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 23.10.2016 18:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2016 Niechaj wstępnie myślę, że chyba tak jak piszesz kątowniki... bo jak przykleimy płyty do płyty nad krokwią, to chyba pianka nie wiąże szybko i grawitacja je ściągnie już słyszę męża, który mówi "eeee po co kątowniki, nic nie opadnie" A powiem Wam, że czasem czuję się zmęczona... ten rok był bardzo intensywny, urodzenie młodego, budowa domu... pierwsze dziecko i pierwszy dom ale cieszę się, że tyle się udało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 23.10.2016 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2016 A powiem Wam, że czasem czuję się zmęczona... ten rok był bardzo intensywny, urodzenie młodego, budowa domu... pierwsze dziecko i pierwszy dom ale cieszę się, że tyle się udało No nic dziwnego, że czujesz się zmęczona...Ale jesteście tak dzielni, że głowa mała! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TsunamiM 24.10.2016 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2016 Liliputku, chyba się obejdzie bez kątowników! Na piance z taśmą zrobicie to na pewno szybciej i wygodniej. Czyli w grudniu odpoczywacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 24.10.2016 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2016 Podziwiam Cię, że tyle na raz jesteś w stanie ogarnąć! Faktycznie, z grubej rury przyszły rok rozpoczniecie A pod koniec to już pewnie przeprowadzka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 24.10.2016 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2016 A powiem Wam, że czasem czuję się zmęczona... ten rok był bardzo intensywny, urodzenie młodego, budowa domu... pierwsze dziecko i pierwszy dom ale cieszę się, że tyle się udało no teraz to się będziesz nudzić po tak intensywnym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aagaaz 24.10.2016 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2016 Szybko i ładnie Wam idzie .. Teraz przez zimę nie będziesz wiedziała co ze sobą robić jak nie będzie budowy Mały szybko rośnie i dostarczy Wam mnóstwo radości przez ten wolny czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 24.10.2016 12:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2016 Na piance z taśmą zrobicie to na pewno szybciej i wygodniej. taśmą? wiem... głupie pytanie, ale jaką taśmą....? Dziękujemy za wszystkie dobre słowa Malutki jest kochany, ale czasem mam wyrzuty sumienia, że tak wyszło i swój pierw rok zycia byl trochę tak przerzucany... a to do babci, a to na budowie.. a to w sklepie... ale dzięki temu można go zostawić z babcia, bo sie nie boi, obcych też się za bardzo nie boi usypia gdzie chce Przeprowadzka to zapewne na wiosnę... tak bym chciała. Przed powrotem z macierzyńskiego zobaczymy jak wyjdzie. W grudniu raczej odpoczynek i wygrzewanie wylewek. TsunamiM aaaaaaa powiedziałabyś gdzie kupiliście kominek? chcemy jutro gdzies jechac i oglądnąć wstępnie myślimy o Kominkach Jurajskich... aagaaz witaj! pewnie będę planowała co by tu zrobić na wiosnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TsunamiM 24.10.2016 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2016 Liliputku, no my nasz zamówiliśmy w Kominkach Jurajskich właśnie A taśma - ta srebrna do Thermano. Pianuje się, a potem zakleja taśmą. Zresztą jest instrukcja na stronie Thermano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 24.10.2016 12:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2016 A taśma - ta srebrna do Thermano. Pianuje się, a potem zakleja taśmą. Zresztą jest instrukcja na stronie Thermano aaaa ta... a to może być byle jaka aluminiowa chyba, prawda? o własnie wczoraj miałam dyskusję o tej taśmie z mężem on nie czytał, nie analizował, ale bez tego stwierdził, że to jest zbędne... myslałam, że go uduszę, no serio... ale stwierdziła tylko, że z laikiem gadać nie będę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 25.10.2016 05:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2016 My za 9 okien, w tym jedno duze szklenie 2,2 m plus U-R okno 2,5m zapłaciliśmy 13 188 zł.. aaa jedno okno to fix, 4 drzwi są balkonowe. Okna 3-szybowe. Ale dla porownania... w Krakowie do mieszkania, 2x balkonowe plus 6 okien zapłacilismy w styczniu na promocji 9000... okna zwykłe, dwuszybowe, najtańsze... Mówiono nam, że w listopadzie najtańsze Cofnęłam się w czasie, żeby sprawdzić, skąd macie okna Można wiedzieć u kogo kupowaliście? Bezpośrednio w Yest? Tajemniczo napisałaś, "okna przyjadą dzięki forum" W cenie 13 tys. macie też suwanki, w takim razie moje wyceny na 7 okien U-R są jakieś zawyżone Ja też do wyceny wpisałam 3 szyby, oczywiście w propozycjach pojawia się softline 82 mm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 25.10.2016 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2016 Matko ja też mam 3szybowe softline 82, z fabryki Adams. 15 szt, w tym sporo fixów (więc taniej), 8 UR, HS 3x2,2m, trzyszybowe + taśmy do ciepłego montażu. Ale bez szprosów, też białe, 19tys. Robiłam chyba 3 wyceny w różnych firmach, wszystkie podobne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TsunamiM 25.10.2016 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2016 Niechaj, a robiłaś w Yest? Ja miałam z Adams drożej o ok. 6 tys zł - także dużo. Mój HS kosztował 12 tys zł, także za resztę okien, czyli 11 (w tym 4 balkonowe i fix 2,5x2,3 m) zapłaciliśmy 11 tys zł. 3 szybowe, ciepła ramka, profile Veki. Plus jestem zadowolona z serwisu - byli już dwa razy, doregulować i wymienić uszczelkę - sprawnie i bezpłatnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 25.10.2016 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2016 Moje największe okno tarasowe ma 3x2,4m i zdecydowałam się zrezygnować z HS. Szprosy z pewnością podnoszą cenę, jestem tego świadoma, ale żeby aż tak? Niechaj można wiedzieć u kogo zamawiałaś swoje okna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 25.10.2016 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2016 Tsunami chyba nie, robiłam tylko w lokalnych firmach, ale nie wiem, z jakich fabryk okna oferowali. Przyznam się, że do czasu zamontowania okien nie sprawdzałam, z jakiej fabryki Pomyliłam się - 16szt, bo doszedł jeden fix, same taśmy 3tys, więc okna 16tys, z czego połowa - HS Najdroższe były okna, które podobają mi się najmniej czyli dzielone RU ze stałym słupkiem Matko okna Tylka, ale jeszcze nie mamy HSa zamontowanego, więc nie mogę na 100% polecić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 25.10.2016 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2016 Niechaj, a robiłaś w Yest? Ja miałam z Adams drożej o ok. 6 tys zł - także dużo. Mój HS kosztował 12 tys zł, także za resztę okien, czyli 11 (w tym 4 balkonowe i fix 2,5x2,3 m) zapłaciliśmy 11 tys zł. 3 szybowe, ciepła ramka, profile Veki. Plus jestem zadowolona z serwisu - byli już dwa razy, doregulować i wymienić uszczelkę - sprawnie i bezpłatnie. TsunamiM, Ciebie też poproszę o dane przedstawiciela, jeśli to nie tajemnica Może być na pw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TsunamiM 25.10.2016 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2016 Matko, ale potrzebujesz tego z Adams? Bo rozumiem, że w Yest masz drogo? Oni gsy ja zamawiałam mówili, że wchodzą w małopolskę i dają konkurencyjne ceny. Może je już podnieśli? :/ Czekaj zaraz znajdę i prześlę Ci na priv pana, co proponował mi okna z Adams - nie zamówiłam u niego, ale o oknach wszystko, co wiem - powiedział mi właśnie on Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 25.10.2016 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2016 Nie robiłam jeszcze wyceny w Yest, bo nie wiem kto w małopolsce jest przedstawicielem tej firmy.A w Adams też bym chętnie wyceniła, choćby żeby porównać z dotychczasowymi propozycjami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TsunamiM 25.10.2016 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2016 Oni nie mają przedstawiciela na małopolskę. Pisz do nich bezpośrednio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts