Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kendra 2m w Małopolsce - zaczynamy :)

Recommended Posts

Po wszystkich za i przeciw, po przeczytaniu wielu artykułów zdecydowałam się na thermano między krokwie... doradcy Thermano mówią, że już 5 cm wystarczy.

A u nas po ogrzewaniu podłogowym, wszystko ułożone :) i czekamy na wylewki. W tym roku chcemy jeszcze ocieplić z zewnątrz, zrobić właśnie wylewki, ocieplić poddasze i chyba tyle :) chociaż zobaczymy jaka będzie pogoda.

http://images81.fotosik.pl/108/804dff7fe992dcb1med.jpg

http://images84.fotosik.pl/107/abe75feed61239damed.jpg

http://images81.fotosik.pl/108/ae22517dc026e7f4med.jpg

• Odpowiedzi 570
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Niechaj wstępnie myślę, że chyba tak jak piszesz kątowniki... bo jak przykleimy płyty do płyty nad krokwią, to chyba pianka nie wiąże szybko i grawitacja je ściągnie :D już słyszę męża, który mówi "eeee po co kątowniki, nic nie opadnie" :D

A powiem Wam, że czasem czuję się zmęczona... ten rok był bardzo intensywny, urodzenie młodego, budowa domu... pierwsze dziecko i pierwszy dom ;) ale cieszę się, że tyle się udało :)

Na piance z taśmą zrobicie to na pewno szybciej i wygodniej. ;)

taśmą? wiem... głupie pytanie, ale jaką taśmą....? :oops:

Dziękujemy za wszystkie dobre słowa :hug: Malutki jest kochany, ale czasem mam wyrzuty sumienia, że tak wyszło i swój pierw rok zycia byl trochę tak przerzucany... a to do babci, a to na budowie.. a to w sklepie...

ale dzięki temu można go zostawić z babcia, bo sie nie boi, obcych też się za bardzo nie boi ;) usypia gdzie chce ;)

Przeprowadzka to zapewne na wiosnę... tak bym chciała. Przed powrotem z macierzyńskiego :) zobaczymy jak wyjdzie.

W grudniu raczej odpoczynek :) i wygrzewanie wylewek.

TsunamiM aaaaaaa powiedziałabyś gdzie kupiliście kominek? chcemy jutro gdzies jechac i oglądnąć :) wstępnie myślimy o Kominkach Jurajskich...

aagaaz witaj! :) pewnie będę planowała co by tu zrobić na wiosnę :D

A taśma - ta srebrna do Thermano. Pianuje się, a potem zakleja taśmą. Zresztą jest instrukcja na stronie Thermano ;)

aaaa ta... :D a to może być byle jaka aluminiowa chyba, prawda?

o własnie wczoraj miałam dyskusję o tej taśmie z mężem :D on nie czytał, nie analizował, ale bez tego stwierdził, że to jest zbędne... myslałam, że go uduszę, no serio... ale stwierdziła tylko, że z laikiem gadać nie będę :D

My za 9 okien, w tym jedno duze szklenie 2,2 m plus U-R okno 2,5m zapłaciliśmy 13 188 zł.. :) aaa jedno okno to fix, 4 drzwi są balkonowe. Okna 3-szybowe.

Ale dla porownania... w Krakowie do mieszkania, 2x balkonowe plus 6 okien zapłacilismy w styczniu na promocji 9000... okna zwykłe, dwuszybowe, najtańsze... Mówiono nam, że w listopadzie najtańsze :)

Cofnęłam się w czasie, żeby sprawdzić, skąd macie okna :) Można wiedzieć u kogo kupowaliście? Bezpośrednio w Yest? Tajemniczo napisałaś, "okna przyjadą dzięki forum" :D

W cenie 13 tys. macie też suwanki, w takim razie moje wyceny na 7 okien U-R są jakieś zawyżone ;)

Ja też do wyceny wpisałam 3 szyby, oczywiście w propozycjach pojawia się softline 82 mm...

Niechaj, a robiłaś w Yest? :)

Ja miałam z Adams drożej o ok. 6 tys zł - także dużo. Mój HS kosztował 12 tys zł, także za resztę okien, czyli 11 (w tym 4 balkonowe i fix 2,5x2,3 m) zapłaciliśmy 11 tys zł.

3 szybowe, ciepła ramka, profile Veki.

Plus jestem zadowolona z serwisu - byli już dwa razy, doregulować i wymienić uszczelkę - sprawnie i bezpłatnie. ;)

Tsunami chyba nie, robiłam tylko w lokalnych firmach, ale nie wiem, z jakich fabryk okna oferowali. Przyznam się, że do czasu zamontowania okien nie sprawdzałam, z jakiej fabryki :D Pomyliłam się - 16szt, bo doszedł jeden fix, same taśmy 3tys, więc okna 16tys, z czego połowa - HS :p Najdroższe były okna, które podobają mi się najmniej czyli dzielone RU ze stałym słupkiem

Matko okna Tylka, ale jeszcze nie mamy HSa zamontowanego, więc nie mogę na 100% polecić

Niechaj, a robiłaś w Yest? :)

Ja miałam z Adams drożej o ok. 6 tys zł - także dużo. Mój HS kosztował 12 tys zł, także za resztę okien, czyli 11 (w tym 4 balkonowe i fix 2,5x2,3 m) zapłaciliśmy 11 tys zł.

3 szybowe, ciepła ramka, profile Veki.

Plus jestem zadowolona z serwisu - byli już dwa razy, doregulować i wymienić uszczelkę - sprawnie i bezpłatnie. ;)

TsunamiM, Ciebie też poproszę o dane przedstawiciela, jeśli to nie tajemnica :) Może być na pw :)

Matko, ale potrzebujesz tego z Adams? Bo rozumiem, że w Yest masz drogo? Oni gsy ja zamawiałam mówili, że wchodzą w małopolskę i dają konkurencyjne ceny. Może je już podnieśli? :/

Czekaj zaraz znajdę i prześlę Ci na priv pana, co proponował mi okna z Adams - nie zamówiłam u niego, ale o oknach wszystko, co wiem - powiedział mi właśnie on :p