mother_nature 25.10.2016 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2016 Ok, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 25.10.2016 09:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2016 mother_nature tak, my braliśmy z Yest napisałam, że mamy dzieki forum, bo sami się odezwali do mnie my jesteśmy zadowoleni, bo wszystko zawsze bylo terminowo... a nie jak Tauron na przykład mają przyjechać, czekam godzinę i ich nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 25.10.2016 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2016 Przypomniałaś mi o tej firmie na "T" Ciekawe kiedy nasza umowa będzie gotowa? Wysłałam zapytanie do Yest Napisałam, że znajoma z forum budowlanego mi poleciła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 25.10.2016 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2016 Wycena z AdamSa - 21 tys. zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TsunamiM 25.10.2016 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2016 Matko, poproś o wycenę bez szprosów - wtedy będziesz miała czarno na białym ile one Cię kosztują. Bo kurde drogo coś. :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 25.10.2016 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2016 No właśnie z innej firmy dostałam wycenę z rozbiciem na składniki i przy ofercie na 15 tys. szprosy kosztują... 6 tys!! Masakra!! Nie byłam świadoma, że moja zachcianka tyle kosztuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TsunamiM 25.10.2016 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2016 Zachcianki mają to do siebie, że często są drogie. :/ Pozostaje Ci rozważyć, czy to konieczna zachcianka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 25.10.2016 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2016 Matko wow! Naklejane czy międzyszybowe? Może jest tańsza opcja? Ale tyle robicie sami na budowie, że jakieś zachcianki się Wam należą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 25.10.2016 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2016 Zachcianki mają to do siebie, że często są drogie. :/ Pozostaje Ci rozważyć, czy to konieczna zachcianka. Ja w pierwszym momencie chciałam do łazienki okna w dwustronnym kolorze dwie różne okleiny dopłata do tych okien znaczy do jednego była prawie wartości okna całego w wersji w dwustronnej okleinie w jednym kolorze.... U mnie zachcianka okazała się jednak niekonieczna.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TsunamiM 25.10.2016 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2016 Wiadomo, że to wszystko zależy od budżetu i tylko czasem od... zdrowego rozsądku. Ja mam kilka zachcianek, które okazały się bardzo drogie. 4-metrowy HS, kominek w steatycie, taras na piętrze... Ciężko mi na ten moment jednak stwierdzić czy były one konieczne czy nie. Póki co mnie cieszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 25.10.2016 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2016 Naklejane dwustronnie, bez duplexu czyli tzw. wiedeńskie. Mam teraz rozkminę, przecież te 6 tys. można wydać na sensowniejsze rzeczy... To jest wyłącznie moja zachcianka, mężowi wszystko jedno... było Na razie jeszcze nie wie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 25.10.2016 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2016 Zachcianki nie mają być konieczne a właśnie mają cieszyć to najważniejsze:yes: Mnie radość w łazience niekoniecznie niezbędna jest do życia tym bardziej że okazało się że tylko w łazience syna miałoby to sens w naszej zrobiliśmy drewno i pierwotna wersja by wszystko zepsuła. A HS duży też byłby niezbędny kominek mam z kamienia tarasu na piętrze i piętra brak. HS b taki duży będzie cieszył zawsze z malutkimi przerwami na jego mycie ... Jeśli masz zrobić szprosy to zrób bo tego się nie zmieni, można efektywniej wydać kasę ale wtedy się nie wzdycha z zachwytem lecz czasem ze smutkiem.. Wiadomo finanse ale jeśli ten wydatek dacie rade przełknąć to będziesz zadowolona jedni cieszą się ze szprosów a drudzy np z inteligentnego systemu który jest obojętny drugiemu choć ten przykład może bez sensu bo to porównanie czegoś praktycznego do czegoś wizualnie innego tylko,jak np sztukaterie czy listwy przy sufitowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 26.10.2016 07:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2016 Drogie te szprosy... aczkolwiek zgadzam się z Bejaro... każdy ma jakieś marzenie dotyczące przyszłego domu.. ja na przykład chciałam kolor w oknach po 2 stronach, a mój mąż płaską dachówkę on co prawda ma dużo marzeń, ale musi się ograniczać ale mnie przeziębienie złapało... a trudno się przy dziecku wyleżeć ... nie przytulam go, by nie zarazić, ale dziś musiałam go podnieść z fotelika i biedny tak się sam do mnie przytulił... Wczoraj natomiast byliśmy w firmie od kominków, jesteśmy już niemal zdecydowani na wkład JØTUL I 520 FL natomiast weźmiemy wkład z montażem, ale bez obudowywania.. będzie nieco więcej zachodu, bo musimy sami go obudować, a potem zawołać kamieniarza... ale za obudowanie powiedziano min. 4 tys... Kolezanka też kamień zamawiała u kamieniarza i wyszło ją duuzo taniej niż za to samo w firmie od kominków... Odwiedziliśmy też firmę od bram garazowych Co do Tauronu, to monter dzwonił do męża o ...11, bo miał małą obsuwę wg niego mąż powiedział, żeby teraz radził sobie sam, bo żona była od 9 do 9:30... a oczywiście o 9 była wizyta umówiona. Nigdy nie zrozumiem, po co oni się umawiają na godzinę....? Bo to nie pierwszy raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 26.10.2016 07:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2016 zapomniałam, że my szambo musimy jeszcze w tym roku zrobić...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 26.10.2016 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2016 Liliputku zdrowia! My też szambo planowaliśmy w tym roku, ale raczej się nie wyrobimy. Jeśli planujecie betonowe to Szambud miał jeszcze terminy na ten rok, dobra cena i dużo pozytywnych opinii:) montaż, szybkozłączka, płyta najazdowa - wszystko ogarniają, tylko trzeba mieć wykopaną dziurę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 26.10.2016 07:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2016 U nas na 100% będzie Szambud, bo... to nasz sąsiad hehe... kręgi do wody też nam robił tacie szambo robił. Polecamy i tak, ceny niskie. Nie pamiętam ile płaciliśmy za kręgi do wody, ale cena była ok. 30% mniejsza niż parę wiosek bliżej Krakowa. Natomiast u nas robią z koparką, bo mają w okolicy jakąś znajomą chyba. A może mają swoją i oplaca się im podjechać? nawet nie zgłębiałam Tylko to się wszystko tak łączy, żeby zrobić szambo musimy wykopać dziurę, żeby kopać dziurę trzeba przenieść/zormontować blaszak, bo stoi w miejscu dziury, a żeby blaszak rozmontować to muszą być wylewki, by rzeczy przenieść do domu Więc czekamy na przyszły tydzień na wylewki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 26.10.2016 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2016 Też Szambud polecam Mam od nich zbiornik 10 m3. Nie wiem jaką masz ziemię na działce, ale jeśli gliniasta, to może być woda w wykopie, no i w ogóle u mnie masło na działce. Masło, szprosy, przepracowanie, wszystko się złożyło i też przeziębiona jestem, dziś chyba punkt kulminacyjny, bo wczoraj było jeszcze spoko. Ze szprosów jednak rezygnuję. Rozsądek przeważył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 26.10.2016 07:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2016 leczę się mlekiem z czosnkiem i miodem w akcie desperacji dodaję masło... ale zawsze pomaga. Napary z rumianku i oczywiście coś przeciwzapalnego Teraz jak już nie karmię to mogę brać całą paletę leków sama perspektywa mnie cieszy bo w ciąży miałam 2 wesela, na dwóch byłam chora... i leczyłam się solą fizjologiczną plus te naturalne sposoby... ale to za dużej ulgi nie przynosiło. Tym bardziej, że ja nieal zawsze mam zapalenie zatok... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 26.10.2016 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2016 U nas na 100% będzie Szambud, bo... to nasz sąsiad hehe... kręgi do wody też nam robił tacie szambo robił. Polecamy i tak, ceny niskie. Nie pamiętam ile płaciliśmy za kręgi do wody, ale cena była ok. 30% mniejsza niż parę wiosek bliżej Krakowa. Natomiast u nas robią z koparką, bo mają w okolicy jakąś znajomą chyba. A może mają swoją i oplaca się im podjechać? nawet nie zgłębiałam Tylko to się wszystko tak łączy, żeby zrobić szambo musimy wykopać dziurę, żeby kopać dziurę trzeba przenieść/zormontować blaszak, bo stoi w miejscu dziury, a żeby blaszak rozmontować to muszą być wylewki, by rzeczy przenieść do domu Więc czekamy na przyszły tydzień na wylewki haha, no to świat jest mały rety, jakbym o nas czytała - też mamy blaszak w miejscu szamba i musimy czekać na wylewki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 26.10.2016 08:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2016 mother_nature wydawało mi się, że mam glinę, ale to chyba nie tak do końca... wygląda jak glina, ale jak kopali to zawsze było bardzo sucho... (w marcu), więc już nie wiem co tam mam U mnie tak samo!! wczoraj myślałam, że będę żyć... dziś pewna już nie jestem Jednak bez szprosów.. w sumie, zawsze to oszczędność i wydasz na coś bardziej niezbędnego wg Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts