anulla1986 09.11.2016 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 Gratulacje wylewek prezentują się pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 09.11.2016 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 Bardzo ładne wylewki Gratuluję, coraz bliżej do końca (ale ten koniec to chyba nigdy nie nadchodzi ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TsunamiM 09.11.2016 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 Tak, właśnie też się dowiedziałam, że ekipa ta została zwolniona dyscyplinarnie... W sumie to nie wiem czy nasza sprawa była jedynym powodem. Czuję się z tym trochę nieswojo, bo wiadomo - mieli pewnie rodziny na utrzymaniu, itd. Ale też jakoś sobie tłumaczę, że ludzie rzadko pracę naprawdę szanują, więc są sobie sami winni. Może to ich czegoś nauczy, a może nie. Supertynki zaproponowało nam także rekompensatę finansową, co mnie pozytywnie zaskoczyło, bo myślałam, że nasza sprawa już jest definitywnie zamknięta. Czasem lepiej wybrać droższą firmę, o lepszej renomie, bo w razie problemów, które nie ukrywajmy, muszą się kiedyś pojawić nawet w najlepszych firmach, potrafią jakoś z tego wybrnąć, bo zależy im ewidentnie, by jednak to dobre imię zachować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 16.11.2016 13:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2016 Troche się stresowałam, ale mamy!!! Tauron przysłał umowę na zwiększenie mocy do 23 kW Cieszę się, bo trochę się obawiałam Termin realizacji to maj 2017 więc nie tak znów odległy czas... Tymczasem u nas nic się nie dzieje zamówiłam styropian na elewację, kleje itp. Jeszcze wieczorem zamówię thermano... i będzie można mysleć o ogrzewaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TsunamiM 16.11.2016 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2016 Liliputku to super! U nas był to znacznie odleglejszy termin, przez co miałam obawy że są jakieś probemy z trafo... Kto Wam ociepla dom? Teraz pogoda jest bardzo kiepska, bo są przymrozki i teoretycznie nie powinno się kleić... My działamy, nie ma innej opcji, ale cztery ręce do roboty i brak czasu nam tego nie ułatwiają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 16.11.2016 13:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2016 Ekipa, która nam budowała tzn. ja narazie tylko zamówiłam, wszystko zalezy od pogody. Ekipa nie zdecyduje się na ocieplanie podczas przymrozków, bo nie chcą potem mieć reklamacji... Wstępnie mają robić rano, by do wieczora klej związał... Zobaczymy, zobaczymy też jaka będzie pogoda. Niby zapowiadają ocieplenie, ale czy zdąży styropian przyjechać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 16.11.2016 13:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2016 Tak się zastanawiam... czy jest jakaś inna firma od kominków do doów z rekuperacją niż Jotul? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TsunamiM 16.11.2016 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2016 Ogólnie pestka u mnie pisała, że jest dużo wkładów do rekuperacji, muszą mieć jakieś tam oznaczenie i być szczelne. Możesz kupić dużo tańsze wkłady z innych firm. Gaja ma taki malutki, a też ma przecież dom z reku. Najlepiej jak sobie znajdziesz jakiegośkominkarza/zduna - on Ci zaproponuje pewnie kilka. My dostaliśmy trochę ofert przeróżnych wkładów, no ale padło na Jotul Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 16.11.2016 14:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2016 Tsunami jeszcze poczytam Twój wątek ponownie wolę być przygotowana na rozmowę z kominiarzem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 16.11.2016 14:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2016 We wsi obok jest duża firma od kominków co za dogodna lokalizacja! jak nie sąsiad od szamba to znów od kominków ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 16.11.2016 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2016 Liliputku, no właśnie miałam pisać - w jakimś zagłębiu budowlanym mieszkasz Widziałam polskie wkłady do kominków do domów z WM, nawet Kratki mają kilka do wyboru (w wyszukiwarce jest filtr "do rekuperacji"), Nordflam też chyba ma - Pestka na pewno wie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 21.11.2016 09:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2016 Firma wstepnie wyceniła kominek plus obudowę na 8 tys.. czyli w cenie samego wkładu z innej firmy. Tylko w obecnej wycenie wkład jest polski. Mamy się spotkać i zobaczymy Z nowości to przywieźli styropian, kleje, kołki itp. Ale zobaczymy czy pogoda pozwoli na ocieplenie... Za to styropian rozładowywaliśmy z mężem sami, bo dostawa była od producenta, dzięki temu nieco taniej po 20 min mialam już dosyć tego styropianu ale 150 paczek rozładowane! Niestety młodego liliputka znów krtań zaatakowała... na szczęście tym razem szybko rozpoznałam, wezwałam lekarza i obyło się bez szpitala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 21.11.2016 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2016 150 paczek?? W powietrzu jest jakieś świństwo, nie dość że zanieczyszczenia to jeszcze wirusy. Polska jesień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 21.11.2016 09:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2016 tak... 150.... to było lekkie, ale sam fakt przenoszenia 150 paczek... aż mi było gorąco. Każda paczka ma 3 styropiany tylo, bo to styropian o gr. 20 cm... więc pomnożyły się paczki W niecały miesiąc młody ma już 2 raz krtań i zakaz chodzenia w miejsca publiczne przez kolejny miesiąc... musi się odbudować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 21.11.2016 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2016 Firma wstepnie wyceniła kominek plus obudowę na 8 tys.. czyli w cenie samego wkładu z innej firmy. Tylko w obecnej wycenie wkład jest polski. Jednak droga zabawka ten kominek. Niestety młodego liliputka znów krtań zaatakowała... na szczęście tym razem szybko rozpoznałam, wezwałam lekarza i obyło się bez szpitala Mnie już 3 tydzień katuje jakiś syf-- córka też z gilem do kolan. :/ Wstrętne choróbska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 21.11.2016 14:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2016 Jednak droga zabawka ten kominek. Ale wiesz... ogień w chałupie - bezcenne. To rozpalanie przez 30 min, brud wypadający, chodzenie po drewno, a potem odkurzanie szlaku, którym się szło tego nie da się niczym zastapić! Ja czekam na mróz, tzn. z jednej strony go nie chcę, bo mają ocieplać... ale z drugiej strony niech przyjdzie i wymrozi te bakterie i zarazki... i przy okazji komary i kleszcze zeszły rok był zbyt łaskawy dla dziadostwa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulla1986 21.11.2016 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2016 Ale wiesz... ogień w chałupie - bezcenne. To rozpalanie przez 30 min, brud wypadający, chodzenie po drewno, a potem odkurzanie szlaku, którym się szło tego nie da się niczym zastapić! Ja czekam na mróz, tzn. z jednej strony go nie chcę, bo mają ocieplać... ale z drugiej strony niech przyjdzie i wymrozi te bakterie i zarazki... i przy okazji komary i kleszcze zeszły rok był zbyt łaskawy dla dziadostwa... czyli kominek to dodatkowa robota ale widok bezcenny co do mrozów to też bym chciała żeby przyszły i wymroziły te wszystkie zarazki bo dzieci ciągle chore Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 22.11.2016 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2016 Zdrówka dla Lilipuciątka! Z tym styropianem, wiesz - bez zdjęć się nie liczy, nikt Ci nie uwierzy:P Poka poka ten wkład kominkowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 22.11.2016 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2016 Ale wiesz... ogień w chałupie - bezcenne. To rozpalanie przez 30 min, brud wypadający, chodzenie po drewno, a potem odkurzanie szlaku, którym się szło tego nie da się niczym zastapić! Istotnie. Ja czekam na mróz, tzn. z jednej strony go nie chcę, bo mają ocieplać... ale z drugiej strony niech przyjdzie i wymrozi te bakterie i zarazki... i przy okazji komary i kleszcze zeszły rok był zbyt łaskawy dla dziadostwa... Paradoksalnie mróz nic nie wymraża a tylko lepiej hibernuje. Zawsze jak jest mroźna i stabilna zima, to potem w lato jest sajgon komarowy i muszkowy. Ostatnie zimy był mizerne ze sporymi huśtawkami dobowymi temperatur i proszę, komarów i muszek prawie nie było (czyli wyłaził se komarek albo muszek z norki, bo mu przygrzało w dzień, a tu zonk, bo jednak jeszcze zimno w nocy). Takie są wyniki moich skromnych obserwacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 22.11.2016 13:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2016 Co do komarow to.... no może i tak byc! pół lata spędziłam na działce i faktycznie nie pamiętam plagi komarów. Natomiast była plaga kleszczy! Przynajmniej w Małopolsce. Niechaj nie mam zdjęć styro ale w czwartek lub piątek lub sobotę będziemy na działce to zrobię Wkład będzie zapewne mniej więcej taki: http://hajduk.eu/wklady-kominkowe/Konwekcyjne/Wklady-Volcano-14kW-do-15kW/87/Volcano+2P+bez+szprosa albo ze szprosem. osobiście podobają mi się bez szprosa... no, ale cena wymiany szyby w tym, który pokazuję jest ponoć sporo wyższa. Zobaczymy co powie mąż, ja jestem ta rozwazna i praktyczna, on romantyczny i musi mu się "podobać"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts