Liliputek 22.11.2016 13:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2016 Natomiast obudowa ma być mega prosta, cos w ten deseń (źródło zdjęcia, jak widać ) http://kominki-galeria.com/wp-content/uploads/2015/04/Kominek-nowoczesny_wklad-NADIA-10_prosty-bialy-kominek_Krakow1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 22.11.2016 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2016 ja jestem ta rozwazna i praktyczna, on romantyczny i musi mu się "podobać"... Brzmi to jak ogłoszenie... W tej wersji z białą obudową daj może nad kominkiem jakiś ciemniejszy kolor -- mniej będzie widać wyziewy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 22.11.2016 14:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2016 (edytowane) Brzmi to jak ogłoszenie... W tej wersji z białą obudową daj może nad kominkiem jakiś ciemniejszy kolor -- mniej będzie widać wyziewy. całość chałupy będzie na bardzo jasnoszaro, to może tu walnę ciemniejszy szary bo racja, jak pójdzie dym... to może być brudno przypomniało mi się jak koleżanka kiedys rozpalała kominek chusteczkami chigienicznymi rzucała jedną i podpalała... była zdziwiona po połowie opakowania, że te głupie pniaki nie chcą się palić aaa i dostaliśmy dzisiaj zawiadomienie, że na działce obok własciciele dostali już WZ w sumie się cieszę, bo nie jestem typem odludka, a oni mają małe dziecko, więc może mały liliputek będzie miał się z kim bawić Edytowane 22 Listopada 2016 przez Liliputek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TsunamiM 22.11.2016 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2016 To u mnie zupełnie odwrotnie. Mój mąż to ta praktyczna i rozważniejsza strona. A czemu rezygnujecie z obudowy u kamieniarza? Ja swoje serce oddałam obudowanym kamieniem kominkom, ale najważniejsze, by Wam się podobało! Żeby Liliputek miał się z kim bawić to proponuję popracować nad tym z mężem. Nie ma jak rodzeństwo! Choć fajni sąsiedzi to skarb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulla1986 22.11.2016 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2016 Żeby Liliputek miał się z kim bawić to proponuję popracować nad tym z mężem. Nie ma jak rodzeństwo! Choć fajni sąsiedzi to skarb. zgadzam się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 22.11.2016 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2016 Ja też proponuję ciemniejszy kominek; ale lubię właśnie takie, proste, bez obudowy z kamienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 22.11.2016 17:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2016 Muszę dojrzeć do drugiego liliputka a teraz mamy już sąsiada, który jest super! nigdy nie miałam tak sympatycznego sąsiada załatwił nam prąd (bo sobie załatwiał, więc przy okazji) - obawiał się, że nie będzie to szybko, więc zaproponował, że możemy od niego brać jakby budowa się rozpoczęła.. wodę też... zadzwonił jak mąż zapomniał zamknąć balkonu a teraz TsunamiM kamieniarz miałby nam tylko te czarne wstawki zrobić nigdy w sumie nie chcialam całego kominka z kamienia, chociaż wydaje mi się praktyczniejszy, bo można umyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 22.11.2016 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2016 Liliputku, dzięki za linka, fajny wkład, mojemu Chłopu się bardzo spodobał Ale niestety u nas chyba jednak za mało miejsca na narożny, boczna szyba wypadłaby przy wyjściu na taras. Tacy sąsiedzi to skarb, nasz ostatnio się strasznie pluł o coś, co już dawno z nim ustalaliśmy i co nadal chcemy zrobić, tylko jemu się chyba o tym zapomniało Kupujecie w Kominki-Galeria właśnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 22.11.2016 18:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2016 Nie, tzn. jeszcze nie wiem. Narazie widzę współpracę z Panem Mosurek http://www.kominkicieplydom.pl/ po pierwsze odpisuje na maile, po drugie odbiera telefon po trzecie nie rozwalił mnie ceną Mamy spotkać się na budowie i wtedy dowiem się, czy u niego kupię wkład, czy jak to rozwiążemy Tylko trudno się z nim umówić, bo nie ma czasu... więc spotkanie jak z typowym wykonawcą- ma zadzwonić i my pojedziemy na budowę Na FM nawet widziałam jakąś pochlebną opinię U nas wchodzi w grę tylko narożny... tak salon zbudowany Przed spotkaniem z Panem edukuję się i już wiem, że obudowa/izolacja kominka powinna być z płyt krzemianowo-wapniowych, a nie z wełny Budując dom zauważyłam, że przed rozmowami z wykonawcami należy zawsze trochę liznąć temat Najlepsze, że ta nowa budowa obok nas to jest rodzina super-sąsiada więc liczę na dobrą współpracę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 23.11.2016 19:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2016 Nie wiem, czy zdążę wrzucić zdjęcie styropianu, bo dziś dzwonił brygadzista ekipy, czy mogą sobie zawieźć rusztowanie do nas na działkę Zaczną albo w piatek, albo w poniedziałek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 23.11.2016 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2016 och, no trudno, zrobisz jak będzie na ścianie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 27.11.2016 09:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2016 Motyla noga!! byłam wczoraj na działce, ale w pośpiechu zapomniałam o zdjęciach.... Wczoraj spotkalismy się z wykonawcą kominka, Pan dość młody, dogadany, tylko mamy inne gusta on kocha kominki kaflowe myślę Niechaj, że byście się dogadali aczkolwiek mówi, że robi tak jak chce klient. Wizja kominka się nieco zmieniła... bo prawdopodobnie będzie ciemny, dlatego, że jest duze ryzyko zabrudzenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 02.12.2016 08:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2016 u nas wszystko na wariackich papierach... Wczoraj przyjechali hydraulicy do bufora, a u nas nie ocieplona murłata... nie wiedzieliśmy, że dom musi być ocieplony nawet o tym nie mysleliśmy. tata z mężem szybko zaczeli ocieplać, tata w międzyczasie na szybko zrobił urządzenie do cięcia styropianu podłączył jakieś kabelki, drut i akumulator czy coś... drut się nagrzewał i powstała gorąca piła do styropianu nie wiem skąd on ma tyle pomysłów i częsci W 6h ocieplili wszystko, ale nie polecam takich szybkich akcji Dzis mąż ociepli drzwi garażowe i wejściowe. Pogoda nie sprzyja, bo sporo śniegu i wieje.. ale działka ok. 300m od drogi wojewódzkiej więc z dojazdem nie ma problemu Chociaż mąż się irytował ostatnio, że z Krakowa jechał tam niemal 50 min, bo ludzie nie zmienili opon na zimowe Obiecał dziś zrobić zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TsunamiM 02.12.2016 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2016 No to pięknie. Gratuluję tempa. U nas murłata ocieplona tylko z jednej strony domu... Wstyd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 04.12.2016 18:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2016 No to pięknie. Gratuluję tempa. U nas murłata ocieplona tylko z jednej strony domu... Wstyd. u nas kazano ocieplić, by zalać ogrzewanie podłogowe ... dlatego tak na wariata panowie się bali, że bez ocieplenia murłaty woda może przymarznąć... nie wiem, czy w innym wypadku tata z mężem tak by się spieli Ale dziś byłam na działce! Bufor stoi, jest trochę cieplej w domu... ale wilgoć spora. jutro mam dostać ofertę na rekuperator i zobaczymy Dostałam też ofertę na rekuperator Wanas, ale nie wiem nie mogę znaleźć o nim wiarygodnych opinii... Obiecane foty Połowa styropianu reszta w garażu... http://images84.fotosik.pl/212/0a0b2584e14dedebmed.jpg http://images81.fotosik.pl/213/073a050264ea752amed.jpg Bufor.. przypomina mi ciagle głowę podpietą do elektrod http://images83.fotosik.pl/212/72ab8d7599fd9b3amed.jpg Widok z okna na piętrze na Ojców http://images84.fotosik.pl/212/732346e69d46c2bcmed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 04.12.2016 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2016 (edytowane) Jak jest wilgotno, a potrzeba się wilgoci pozbyć, to polecam jednak wypożyczyć osuszacze. O tym Wanasie pierwsze słyszę, poza tym drogi jak pierun. Ja chyba zdecyduję sie na Alnor MinistAir. Edytowane 4 Grudnia 2016 przez Myjk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 04.12.2016 19:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2016 (edytowane) Jak jest wilgotno, a potrzeba się wilgoci pozbyć, to polecam jednak wypożyczyć osuszacze. można wypożyczyć? nawet nie wiedziałam... Może tak zrobimy do czasu zakupienia reku... Nie mogę, jak moje mieszkanie wali!!! mąż impregnował buty w toalecie i idzie paść... mimo, że w łazience okno otworzone Myjk nie widzę Twojej stopki, a w stopce był link do dziennika... Edytowane 4 Grudnia 2016 przez Liliputek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 04.12.2016 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2016 Można pożyczyć, poszukaj w góglach wypożyczalni. Ja tak osuszałem dom po zalaniu -- pękł wężyk pod umywalką i godzinę się lała woda, jak weszliśmy to w przedpokoju deszcz padał. W dwa dni urządzenia wyssały wodę ze ścian. Stopki nie ma, bo jej nie ma jak się ze smarkfona pisze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 04.12.2016 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2016 ok, styropian zaliczony Bufor fiu fiu poważna sprawa, jest taki duży, czy piwnicę macie niską? O fuu, wyrzucałam Chłopa na klatkę schodową gdy chciał impregnować buty/kombinezon moto/cokolwiek innego - ale na pocieszenie - następnym razem będzie impregnował już w Waszej piwnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 04.12.2016 19:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2016 (edytowane) Piwnica ma ok. 2,4 więc niska Bo w mieszkaniu mamy 2.6m... Myjk a mieliście jeden osuszacz? tata pyta prosił bym zapytała ludzi na muratorze, czy 1 osuszacz np. z wydajnoscią 500 m3 wystarczy na dom? czy na każde pietro lepiej wypozyczyć? kubatura to 841 m3 Mój tata to siedział w domu jak montowali bufor, a potem zdawał mi reacje Wg niego właściciel firmy był bardzo dogadany brygadzista również Edytowane 4 Grudnia 2016 przez Liliputek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts