Iscra 08.03.2016 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2016 Super! Lecicie z koksem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 08.03.2016 20:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2016 Niechaj tak, okno będzie, bo niby ogrzewanie na prąd... ale jakby kiedyś mąż wdrożył swój plan z piecem na pellet to okienko musi być bo wejście do piwnicy jest tylko przez dom. Ja czekam na Twoja piwnicę Iscra ekipa leci my tam co 2-3 dzień jesteśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 09.03.2016 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2016 mój ulubiony domek się buduje!! będę zaglądać z przyjemnością!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 09.03.2016 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2016 U nas we wsi jak koparka wjechała, to już była sensacja Dwóch sąsiadów nawet wprost powiedziało, że oni łopatami kopali, mieli ludzi zapłaconych. Mąż im powiedział, że w dzisiejszych czasach koparka tańsza i szybsza, to co będzie łopatą machał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 09.03.2016 12:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2016 Kendra mój też będzie ulubiony mother_nature łopatami? no ale w sumie mój wujek też chyba kopał łopatą ale to było z 10-15 lat temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 09.03.2016 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2016 No ja właśnie w takiej okolicy się buduję, gdzie w większości działki już od dawna zabudowane. Naprzeciwko, po drugiej stronie drogi jest jeszcze pusto, dzięki czemu przez jakiś czas będę miała widok na góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 09.03.2016 12:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2016 u nas obecnie jest dwóch sąsiadów, są jeszcze 2 działki niezabudowane ale z PnB, a reszta narazie pozwoleń nie otrzyma, więc widok na Ojców jest Mój mąż jak szukał działki to tak ciągle mówił o widoku itp. ale szczerze mówiąc jak wiele czasu będzie miał, by korzystać z widoku raczej mało, bo rano do pracy, powrót późnym popołudniem... ale niech mu będzie Z jednej działki, droższej zrezygnował po moich namowach, bo przyznał, że codziennie nie będzie podziwiał widoku za który tak zapłaci Po widoki można do Ojcowa jechać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 09.03.2016 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2016 Z tymi widokami to też jest tak, że są, dopóki ktoś się nie pobuduje. A może to być za 5 albo za 15 lat. No i tak jak piszesz, często nie ma czasu na te widoki popatrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 09.03.2016 12:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2016 u mnie w Krakowie całe osiedle to bloki, domy plus galeria... a ja pamiętam jak niespełna 20 lat temu krowy się pasły i konie wszystko się zmienia.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 09.03.2016 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2016 Nie wiem w której części Krakowa mieszkasz, bo ja pracuję na Ruczaju i codziennie jadę do pracy przez Chmieleniec. Masakra, jakie blokowiska tam porobili! Beton na betonie i jeszcze w większości ogrodzone. Kampus UJ to też rozrastający się beton - wycięli kawał lasku pod kolejne budynki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 09.03.2016 14:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2016 ja z północy Krakowa a nawet północny-zachód bym powiedziała ciekawa jestem co tam na budowie słychać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 10.03.2016 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2016 ja również ciekawa jaki macie plan na ten rok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 10.03.2016 10:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2016 plany są spore do połowy czerwca sso ma być skończony, potem mąż z tatą chcą zrobić elektrykę i wodę (chyba od sso trzeba do tynków poczekać 3 miesiące?), potem okna i orzewanie podłogowe. We wrześniu może udałoby się tynki i wylewki... Nie wiem, czy zdążymy z ociepleniem :/ Jakby się udało, byłoby super. A wykończeniówka to mąż się zajmie, ma doświadczenie po mieszkaniu zresztą on uważa, że fachowcy nie wykańczają dokładnie mój tata też tak uważa... Czyli w sumie wodę, prąd i wykończeniówkę będziemy robić sami. Dziś mąż pojechał na budowę, trochę pada, ale ekipa pracuje.. to może jakieś zdjęcie przywiezie Nawet jeszcze nie orientowałam się w sprawie ekip od tynków i wylewek... My mamy kredyt, więc w naszym interesie jest jak najszybszy odbiór budynku, by spłacać kapitał a nie tylko odsetki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 10.03.2016 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2016 super, to lećcie z tym, powodzenia!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 11.03.2016 20:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2016 byłam dziś na działce i sytuacja jest następująca - teraz robiona jest izolacja, a w następnym tygodniu będzie strop i zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 11.03.2016 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2016 bunkier pierwsza klasa! no to zaraz najbardziej ryzykowny/zależny od pogody etap za Wami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 12.03.2016 10:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2016 (edytowane) tak w tym tygodniu mają zakopać piwnicę, zrobic strop i przerwa do świąt w sumie ok, bo wtedy załatwimy bank aaa musze powiedzieć, że wszyscy na wsi obserwują ekipę i mówią, że są ok, mają czysto i ciągle pracują oczywiście wiem to, bo mój tata zawsze do każdego zagada jak jest w okolicy i ludzie mu opowiadaja Chyba tata jest tam bardziej znany niż my Edytowane 12 Marca 2016 przez Liliputek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 14.03.2016 09:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2016 (edytowane) Wczoraj poznawałam tajniki ocieplania poddasza tak przyszłościowo i mamy dylemat, czy ocieplać dach wełną mineralną, czy styropianem grafitowym? niby styropian ma lepsze współczynniki, ale trzeba idealnie docinać, wełnę się upcha... ech i jeszcze jeden "problem" dostaliśmy wycenę 2 kominów, jeden jest ceramiczny (wys. 8m) drugi taki zwykły do kominka bez płaszcza (7,25m). Cena za dwa systemy to 2200 zł i pojęcia nie mam czy to dużo czy nie... Edytowane 14 Marca 2016 przez Liliputek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 14.03.2016 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2016 Wczoraj poznawałam tajniki ocieplania poddasza tak przyszłościowo i mamy dylemat, czy ocieplać dach wełną mineralną, czy styropianem grafitowym? niby styropian ma lepsze współczynniki, ale trzeba idealnie docinać, wełnę się upcha... ech Czym być nie robiła, to musisz pamiętać o odpowiedniej wentylacji Przy wełnie to nawet jeszcze mocniej wskazane, bo zawilgocona nie trzyma zupełnie parametrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 14.03.2016 09:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2016 Iscra w sensie o tych foliach paroprzepuszczalnych i paroizalicyjnych? widziałam wełnę o współczynniku 0,031 ale 98zł za m2 wychodzi...sporo. Na dodatek to szklana wełna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts