mother_nature 27.02.2017 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2017 Niewiele? Ja to bym skakała z radości, gdybym miała już ocieploną elewację Tauron chyba wybudził się ze snu zimowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 27.02.2017 19:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2017 Niewiele? Ja to bym skakała z radości, gdybym miała już ocieploną elewację Tauron chyba wybudził się ze snu zimowego. No tak, ja się bardzo cieszę z tego styropianu, bo licznik prądu bardzo zwolnił Może Tauron bał się, że świat przykryty jest sniegiem... mrozem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 05.03.2017 12:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2017 (edytowane) w międzyczasie u nas pojawiły się barierki dokładnie takie jakie chciałam, proste! jeszcze od gory jest miejsce na styropian i wylewkę Kupiłam też panele, bo była duża promocja producenta i zaoszczędziłam 20 zl na m2. Wybór padł na quick step dąb piłowany naturalny z kolekcji eligna wide, 9,5mm. Wczoraj byliśmy w domu i ociepliliśmy całe poddasze oprócz pomieszczenia nad garażem jestem dumna rano odwieźliśmy malego do babci, potem 8h pracy i powrót po synka Przez te 8h nie można było robić zbędnych ruchów, bo czas gonił Edytowane 5 Marca 2017 przez Liliputek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 05.03.2017 13:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2017 Zastanawiam się tylko.... jakie parapety wewnętrzne zrobić? kamienne? drewniane? w sumie mam tylko 3... obawiam się, czy kamienne nie będą za zimne...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TsunamiM 05.03.2017 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2017 Liliputku, podziel się namiarami na barierki! Długo czekaliście od zamówienia? Jaki koszt? Miałam już jedną wycenę, ale na czarne kazali mi czekać przeszło 2 miesiące i cena też niezbyt kusząca, więc w sumie szukamy dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 05.03.2017 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2017 Przez te 8h nie można było robić zbędnych ruchów, bo czas gonił Buuu! Ocieplaliście watą? Zastanawiam się tylko.... jakie parapety wewnętrzne zrobić? kamienne? drewniane? w sumie mam tylko 3... obawiam się, czy kamienne nie będą za zimne...? To chyba nie ma znaczenia, w końcu na parapecie bywa się sporadycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 05.03.2017 19:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2017 TsunamiM my płaciliśmy malutko, moim zdaniem... 2 tys za balkon plus 2 balkony francuskie. Ale to nie robiła firma, tylko znajomy spawał i oddaliśmy do malowania proszkowego. To są zwykłe profile Może idźcie w tym kierunku? w sensie nie firmy od balustrad a osoby, która umie spawać. Myjk w sumie w mieszkaniu często miałam np. gorący garnek z parapecie, gorący i ciężki... ale może w domu nie będzie takiej potrzeby Muszę się dowiedzieć o ceny. Ocieplaliśmy płytami thermano, idzie piorunem, gdyby mąż szybciej posługiwał się pianką montażową... ja cięłam na wymiar, co było szybsze. Ale chyba zamówiłam "nieco" za dużo płyt... więc zrobimy dodatkowa warstwę tylko muszę sie postarać o dodatkową osobę do obsługi pianki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TsunamiM 05.03.2017 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2017 (edytowane) Liliputku, to bardzo taniutko! A gdzie oddawaliście do malowania? I kto Wam to zamontował? Ten montaż mi trochę spędza sen z powiek, bo jednak to wysyko, a ocieplenie już jest... My mieliśmy wycenę od firmy odschodów 2500 zł z montażem za jeden podwójny balkon francuski. Także no trochę drogo. A macie już sufit na poddaszu? Bo zawsze te płyty, co Wam zostały możecie wrzucić na podłogę na strychu. U nas też wyszło za dużo i się walają. Nie wiem dlaczego, bo liczyłam kilka razy... Najpierw zamówiłam za dużo na podłogę na parterze, no a później domówiłam za dużo na skosy. Edytowane 5 Marca 2017 przez TsunamiM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 07.03.2017 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2017 No z zewnątrz to już dom pełną gębą! A balustrady faktycznie taniutkie. Parapety kwestia gustu i tego, co chcesz z nimi robić/co na nich trzymać, przy trzech sztukach można trochę zaszaleć z ceną Dla mnie parapet to nie ozdoba, więc brałabym coś neutralnego i niewidocznego PS mogłabyś podać namiary, gdzie kupowaliście styropian? Kiedy zaczynacie podłogi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 08.03.2017 21:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2017 TsunamiM ekipa od ocieplenia zamontowała a co do malowania to było to trochę poza mną... znajomy, który robił barierki, mówił, że on ma kogoś od malowania i ja nawet nie pytałam gdzie i kogo poprosiłam by dał, gdzie uważa duzo zostało! na tyle, że jeszcze jedną warstwę zrobimy bo wiesz... styropianu na elewację też jakoś więcej wzięłam i będzie akurat na podłoge na strychu Niechaj my kupowaliśmy styropian austrotherm 0,031 w Janmar w Minodze, ale powyżej iluś m3 albo opakowań (trzeba by zadzwonić i podpytać), transport jest bezpośrednio od producenta i wtedy mieliśmy chyba zamiast 200 zł to 196. Nie jest dokładnie pewna ale chyba taka cena była Mój mąż dotarł do etapu, że mu już wszystko obojętne więc sama mogę wybierać płytki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 08.03.2017 21:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2017 A podłogi zaczniemy... jak kupię płytki bo w sumie kończymy wygrzewać wylewki... a montażysta od paneli doradzał by zachować kolejność płytki, malowanie, panele, drzwi, listwy dylatacyjne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 09.03.2017 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2017 dzięki A masz już wybrane płytki? Nie pamiętam, przez tę zimową przerwę pogubiłam się w dziennikach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 09.03.2017 19:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2017 dzięki A masz już wybrane płytki? Nie pamiętam, przez tę zimową przerwę pogubiłam się w dziennikach poczatkowo chciałam dolną łazienkę w szarości, górną w bieli i drewnie... Ale koleżanka, słusznie, zwróciła uwagę, że dolna łazienka jest maluteńka, a szarość ją pomniejszy. Teraz dół planuję w bieli i drewnie a górę w szarości W przyszłym tyg jadę wybrać płytki to pokażę ostateczny wybór Ale też powolutku dochodzę do momentu, gdzie zaczyna się zmęczenie materiału... tym bardziej, że odkąd wróciłam do pracy to czas tak leci! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 11.03.2017 21:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2017 Kolejna niedziela i ocieplenie dachu niemal skończone pocielam dziś wszystkie brakujące thermano na skosy tak, by operator pianki montażowej (mąż) mógł w tygodniu skoczyć i poprzyklejać płyty nie marnując czasu na docinanie myślę, że w nastepny weekend skończymy. Po miesiącu grzania w kominku wiem już, że nigdy nie chciałabym ogrzewać tak domu rekreacyjnie to owszem, ale poza tym to jednak brudne i denerwujące zajęcie dobrze, że mąż czerpie z tego korzyści... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 13.03.2017 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2017 Czyli u Ciebie także pracowicie I ja znielubiłam kominek, jednak u nas musi być - na czarną godzinę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TsunamiM 13.03.2017 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2017 Liliputku, fajnie, że się tak szybko uwijacie z tym docieplaniem poddasza! A sufit kiedy planujecie? Robicie sami? Mi spędza sen z powiek nad klatką schodową, jeszcze tego nie ruszyliśmy... Zabudowa poddasza z regipsów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pesce 13.03.2017 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2017 Liliputku, pieknie kurcze, już bliżej niż dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 13.03.2017 20:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2017 Liliputku, fajnie, że się tak szybko uwijacie z tym docieplaniem poddasza! A sufit kiedy planujecie? Robicie sami? Mi spędza sen z powiek nad klatką schodową, jeszcze tego nie ruszyliśmy... Zabudowa poddasza z regipsów? sufity napewno sami robimy, po pierwsze ze względu na te oszczędzone dolarki, które mam w oczach po drugie dlatego, że mamy doświadczenie i taki podnośnik do trzymania regipsów (pożyczony) Klatka też mnie przeraża! ale mojego męża nie... nie wiem jeszcze jak ją zrobimy... pesce no jeszcze chwilka ale kuchnia i schody niemal zamówione niemal, bo nie wybrałam kolorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TsunamiM 14.03.2017 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 A schody laliście z betonu, dobrze pamiętam? I jak je wykańczacie? Pochwal się! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 19.03.2017 11:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2017 A schody laliście z betonu, dobrze pamiętam? I jak je wykańczacie? Pochwal się! Takschodysązbetonu Tak schody są z betonu a jak wykańczamy no właśnie... na pewno będą dębowe, ale kwestią otwartą, którą należy zamknąć, bo niedługo spotkanie ze stolarzem, pozostaje czy robimy dywanowe, czy może stopień dębowy a podstopień z lacobelu... mi się obie opcje podobają natomiast ociepliliśmy wczoraj klatkę schodową miałam serce w gardle, ale mąż zrobił tak, że poukładał na półpiętrze parę zgrzewek styropianu, potem polożył jednym końcem na nich a drugim końcem na piętrze 3 elementy rusztowania (te powiedzmy drewniane piętra) i faktycznie, konstrukcja była stabilna i spokojnie dało się przykleić płyty... ale tata nam pomagał, bo ja mam lęk wysokości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts