Liliputek 21.12.2018 13:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2018 Postaram się jeszcze wieczorem zrobic wpis, co po roku uważam za udane, a co za mniej udane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 07.06.2020 11:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2020 i nad tym wpisem zeszło mnie 1,5 roku... Po ponad dwoch latach mieszkania na wsi, wiem, że to była dobra decyzja w tym roku mam spory ogródek, nawet postawiony duży tunel z pomidorami, ogórkami, papryką i bakłażanami.. generalnie połowę pomidorów sadziłam wrzucając drożdże w ziemię i znacząco się różnią od tych, które były sadzone tradycyjnie. Ładniej się przyjęły, do tej pory podlewałam je juz gnojówką z pokrzywy, wczoraj robiłam oprysk z drożdży... więc może uda je sie utrzymać bez choroby i bez chemii. Zobaczymy, pogoda nie pomaga Ale tezs chciałabym dodać 2 rzeczy po tych dwoch latach - drugi raz nie zrobiłabym podłogówki w sypialniach, nieważne czy byłoby to opłacalne czy nie... w zimie jest bardzo suche powietrze, bardzo. A ręcznika nie mam na czym zawiesić...inna sprawą są ekipy, teraz brałabym już tylko z okolicy, w miarę... bo zazwyczaj potem koszty przyjazdu do jakiejkolwiek naprawy są tak duże, że i tak trzeba brać firmy, którym opłaca się przyjechać. Po 2 latach doczekałam się tez mebli... chyba 3 polecanych(!!) stolarzy nas w tym czasie wystawiło.. nie odmówiło, ale wystawiło. Obiecywali przyjazd itd. a potem nie odbierali, jakaś plaga... Nie wiem, czemu po prostu na początku nie powiedzieli, że nie mają czasu, czy ochoty i ok, zrozumiałabym I kilka fotek moje nowe hobby chleby na zakwasie domek dla dzieci, wykonawcę bardzo polecam, a namiary podam w białej liście nasi nowi przyjaciele stary kotek nie zamierza pozować z tymi dzieciakami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 07.06.2020 11:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2020 aaa dodatkowo w tym roku, po 2.5 roku oczekiwania powinniśmy mieć zamontowane panele fotowoltaiczne i solary.. zobaczymy jak to realnie wpłynie na obniżenie rachunków, dostaliśmy już dawno dofinansowanie z projektu gminnego i może w tym roku ruszy montaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nayri 07.06.2020 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2020 Mogę spytać ile kosztował taki domek dla dzieci? Tak mniej więcej, orientacyjnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 07.06.2020 18:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2020 Mogę spytać ile kosztował taki domek dla dzieci? Tak mniej więcej, orientacyjnie? Ok 4 tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 07.06.2020 18:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2020 Mogę spytać ile kosztował taki domek dla dzieci? Tak mniej więcej, orientacyjnie? Z tyłu jest jeszcze gniazdo i hustawka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nayri 07.06.2020 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2020 A moge prosić o zdjecie tylu też w takim razie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 08.06.2020 07:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2020 A moge prosić o zdjecie tylu też w takim razie? Proszę bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 26.07.2020 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2020 Aga, jak Ty to wszystko ogarniasz : dwójka dzieci, dom , praca, "areały upraw" i jeszcze własny chleb na zakwasie?. Też muszę się pochwalić, mam już swoje ogórki i dojrzały mi już 2 pomidory, grządkę marchewki i buraczki. Nad ziemią wyglądają pięknie zobaczymy co kryje się pod ziemią.. Tak jak u Ciebie moje uprawy zasilam i opryskuję wodą z drożdżami, gnojówką z pokrzyw a ostatnio robię oprysk z sody i mydła potasowego (jakieś plamy na liściach pomidorów mi się porobiły). Też przymierzam się chleba na zakwasie, ale to dopiero później. Obecnie jak ta wiedźma w kociołku mieszam różne zioła tzn. robię syropy a z pozostałości nalewki. Testuję też różne ziołowe specyfiki w walce z komarami (u nas plaga!!!!). A i jeszcze, od maja mamy już panele fotowoltaiczne i pompę ciepła do grzania i chłodzenia. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 24.03.2022 19:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2022 EDZIA ja czasem mam wrażenie, że ja nic nie ogarniam hahaha... będzie wiosna, to może wrzucę jakieś zdjęcia mieszkamy już w zasadzie 4 lata niech mi tylko zakwitna tulipany! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekofakt 29.03.2022 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2022 świetna robota budujemy bardzo podobny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts