Liliputek 12.04.2016 07:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 O rety, jaki postęp! Dobrze, że z szefa taki optymista, jeśli budowa dla niego nie jest problemem, to szybciutko gotowy dom będzie stał dokładnie jak mu powiedziałam, że im szybko idzie to powiedział, że nie.... że normalnie Dobra, długo szukaliśmy ekipy, wielu nas wykiwało, ale warto było, bo ta jest super już ktoś z wioski u nich był ponoć pytać o wycenę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TsunamiM 12.04.2016 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 Liliputek jestem pod wrażeniem tempa prac. Pięknie! Dobrze, że jesteście zadowoleni z ekipy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 14.04.2016 13:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2016 Powolutku przyglądamy się oknom... mniej więcej wiemy co chcemy i znów zaskoczenie, jedna firma wyceniła na 30 tys, a druga na 15 tys... OK, ta tańsza ma dużo bliżej fabrykę, a nie na drugim końcu Polski, więc pewnie transport ma też wpływ na cenę, no i w drugiej mam spory rabat, ale nada różnica spora. Obie wysłały dokładną wycenę i na pierwszy rzut oka profile te same (ten sam producent), współczynniki szyb i okien te same.. znów zagwozdka Znając mnie, pewnie wydrukuję obie oferty i porównam wszystko Nawet szukałam złych opinii o tym mniejszym producencie, ale znalazłam tylko dobre a tymczasem chyba muszę zamawiać kominy .. bo zapomniałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TsunamiM 15.04.2016 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2016 Jakie okna, jakie? Pochwal się skąd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 15.04.2016 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2016 (edytowane) Ja też jestem w temacie okien - jutro przychodzą na pomiar. I mój szef tez optymista - twierdzi podobnie, że w połowie maja skończą, czyli nakryją dachem. Edytowane 15 Kwietnia 2016 przez gaja2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 16.04.2016 07:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2016 obecnie rozważamy okna justa.pl u nas do pomiaru eszcze chwila, bo trzeba poddasze wybudować ale to się zacznie we wtorek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 16.04.2016 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2016 (edytowane) U nas też jeszcze nie ma poddasza, ale ponieważ będa tam tylko dwa małe okna, to pan powiedział, że później wpadnie, zmierzy i "dorobi". Edytowane 16 Kwietnia 2016 przez gaja2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 16.04.2016 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2016 wow, nie zauważyłam zdjęć z wcześniejszej strony, jaki piękny las stemplowy! Zapowiada się majówka pod dachem? Zdecydowanie za mało zdjęć wrzucasz;) powalająca różnica w wycenach okien! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 16.04.2016 11:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2016 Fakt nie wrzucam za wiele musze nadrobić jutro jedziemy na działkę to porobie parę zdjęć, mam nadzieję, że pogoda będzie taka jak dziś Nie wiem, czy na majówkę będzie dach, ale byłoby super zobaczymy jak chłopakom pójdzie poddasze. Tak wygląda płyta: Tak wygląda piwnica bez szalunków (prawie ): i rozszalowane schody na poddasze: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leila87 17.04.2016 05:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2016 Witam się Liliputku w Twoim dzienniku, będę zaglądać i kibicować Dachówkę śluczną wybrałaś, to też był mój typ, ale krótko, bo cenowo nie udźwignęlibyśmy jej Ale na żywo wygląda fenomenalnie ! My kominy kupiliśmy polskie Pekabet. Za 2 szt. zapłaciliśmy coś około 3 tys. Dużo taniej niż te Schidele itp. A komin, jak komin Piwnica też super rzecz, mój M. trochę niby teraz żałuje, że jej nie mamy. Ja mniej, bo przy końcówce budowy i końcówce środków na koncie, widzę, że starczyłoby na nią, kosztem czegoś Pozdrawiam serdecznie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 17.04.2016 06:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2016 leila87 witam! ech.. dachówka tania nie była moim zdaniem oczywiście, bo w składach traktowali ją jako tańszą i gorszą... wszędzie nam proponowali Braas i jakąś tam inną, ale wychodziły min. 7-8 zł drożej za m2, a mamy chyba 170 m2, pewnie z gąsiorami itp. wyszłoby z 2 tys drożej. Niby przy kosztach domu to już nie jest wielka kwota, no ale jednak... Sprawdzę Twoje kominy, bo cena też brzmi ok Piwnica do tanich nie należała, pod podliczeniu kosztowała ok. 30 tys, ze wszystkim folią itp. Z tym, że jest z lanego, jednolitego betonu. Może z bloczków byłoby trochę taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 17.04.2016 19:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2016 (edytowane) Byliśmy dziś na działce i oto relacja Mały Liliputek zaparkował w garażu ale przespał 80% czasu spędzonego na działce.. właściwie tlen go tak otumanił, że po kapieli usnął jak kamień Widok z balkonu A tu widok na tył działki oczywiście nie wszystko nasze Edytowane 17 Kwietnia 2016 przez Liliputek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 18.04.2016 05:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2016 Mały Liliputek wymiata Ta wielka kupa ziemi to Wasza?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leila87 18.04.2016 05:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2016 Piękne widoczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 18.04.2016 07:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2016 Mały Liliputek wymiata Ta wielka kupa ziemi to Wasza?? Tak z piwnicy zostało... a było dwa razy więcej tylko część poszła na zakopywanie wokół domu, część na wyrównanie z przodu domu. Tak kupa pójdzie pewnie na podrównanie tyłu domu Mały Liliputek był mocno opatulny, bo przeciągi trochę były.. ale oczy mu wystawały leila87 dziękuję początkowo mąż chciał widok na Kraków... ale tamta dzialka była sporo droższa i było mnóstwo sąsiadów bardzo blisko, więc wybralismy tańszą, z widokiem na pola, skrawek tylko Krakowa i Ojców. Tu nie ma też tylu sąsiadów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 18.04.2016 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2016 jaki zadowolony Piękne widoki na i z domu, dzięki za zdjęcia Wynajmujecie stemple z płytami czy deski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 18.04.2016 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2016 Jakie piękne widoki! Okolica wydaje się być bardzo spokojna, co jest dużym plusem Imponujące postępy na budowie, może uda się dach na majówkę, będę trzymać kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TsunamiM 18.04.2016 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2016 Zazdroszczę Wam, że ten Liliputek śpi, gdy jesteście na budowie! Moja młodsza zawsze ma inne plany, chociaż są jej normalne godziny snu i nigdy nic nie mogę zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 18.04.2016 07:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2016 Niechaj te stemple drewniane są nasze, kupilismy przed budową uzywane. Reszta to nie wiem, nic nie jest nasze, ekipa sobie sama załatwia, ale z tego co kojarzę to mówili, że szalunki do stropów mają swoje. My osobiście nic nie wypożyczaliśmy, wszystko oni TsunamiM niestety dziad nie śpi cały czas a też jeździmy w czasie drzemki. Jak widzi ludzi to oczy jak 5 zł.. ale chwilkę człowiek popcha wózek to już odpływa tyle dobrze bo inaczej bym budowy nie widziała mother_nature ja tam za Was trzymam kciuki własnoręcznie zbudować dom to jest coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 18.04.2016 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2016 Widok macie super. Budowa idzie Wam jak burza. I tak trzymać. Nie wiem jakim cudem dziś udało mi się napisać na FM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts