Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kendra 2m w Małopolsce - zaczynamy :)

Recommended Posts

O rety, jaki postęp! Dobrze, że z szefa taki optymista, jeśli budowa dla niego nie jest problemem, to szybciutko gotowy dom będzie stał :D

dokładnie :D jak mu powiedziałam, że im szybko idzie to powiedział, że nie.... że normalnie ;)

Dobra, długo szukaliśmy ekipy, wielu nas wykiwało, ale warto było, bo ta jest super :) już ktoś z wioski u nich był ponoć pytać o wycenę ;)

• Odpowiedzi 570
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Powolutku przyglądamy się oknom... mniej więcej wiemy co chcemy i znów zaskoczenie, jedna firma wyceniła na 30 tys, a druga na 15 tys... OK, ta tańsza ma dużo bliżej fabrykę, a nie na drugim końcu Polski, więc pewnie transport ma też wpływ na cenę, no i w drugiej mam spory rabat, ale nada różnica spora.

Obie wysłały dokładną wycenę i na pierwszy rzut oka profile te same (ten sam producent), współczynniki szyb i okien te same.. znów zagwozdka :)

Znając mnie, pewnie wydrukuję obie oferty i porównam wszystko ;) Nawet szukałam złych opinii o tym mniejszym producencie, ale znalazłam tylko dobre :)

a tymczasem chyba muszę zamawiać kominy .. bo zapomniałam :bash:

Fakt nie wrzucam za wiele :D musze nadrobić :) jutro jedziemy na działkę to porobie parę zdjęć, mam nadzieję, że pogoda będzie taka jak dziś :)

Nie wiem, czy na majówkę będzie dach, ale byłoby super :) zobaczymy jak chłopakom pójdzie poddasze.

Tak wygląda płyta:

IMG_20160413_195241.jpg

Tak wygląda piwnica bez szalunków (prawie ;) ):

IMG_20160404_185515.jpg

i rozszalowane schody na poddasze:

IMG_20160413_195203.jpg

IMG_20160413_195241.jpg

IMG_20160404_185515.jpg

IMG_20160413_195203.jpg

Witam się Liliputku w Twoim dzienniku, będę zaglądać i kibicować :)

Dachówkę śluczną wybrałaś, to też był mój typ, ale krótko, bo cenowo nie udźwignęlibyśmy jej :( Ale na żywo wygląda fenomenalnie ! :)

My kominy kupiliśmy polskie Pekabet. Za 2 szt. zapłaciliśmy coś około 3 tys. Dużo taniej niż te Schidele itp. A komin, jak komin :)

Piwnica też super rzecz, mój M. trochę niby teraz żałuje, że jej nie mamy. Ja mniej, bo przy końcówce budowy i końcówce środków na koncie, widzę, że starczyłoby na nią, kosztem czegoś :)

Pozdrawiam serdecznie !

leila87 witam! :hug:

ech.. dachówka tania nie była :( moim zdaniem oczywiście, bo w składach traktowali ją jako tańszą i gorszą... wszędzie nam proponowali Braas i jakąś tam inną, ale wychodziły min. 7-8 zł drożej za m2, a mamy chyba 170 m2, pewnie z gąsiorami itp. wyszłoby z 2 tys drożej. Niby przy kosztach domu to już nie jest wielka kwota, no ale jednak...

Sprawdzę Twoje kominy, bo cena też brzmi ok :)

Piwnica do tanich nie należała, pod podliczeniu kosztowała ok. 30 tys, ze wszystkim folią itp. Z tym, że jest z lanego, jednolitego betonu. Może z bloczków byłoby trochę taniej :)

Byliśmy dziś na działce i oto relacja :)

Mały Liliputek zaparkował w garażu ;) ale przespał 80% czasu spędzonego na działce.. właściwie tlen go tak otumanił, że po kapieli usnął jak kamień ;)

DSC_0875.jpg

Widok z balkonu

DSC_0879.jpg

A tu widok na tył działki :) oczywiście nie wszystko nasze :)

DSC_0864.jpg

DSC_0867.jpg

DSC_0875.jpg

DSC_0864.jpg

DSC_0867.jpg

DSC_0879.jpg

Edytowane przez Liliputek

Mały Liliputek wymiata :D

Ta wielka kupa ziemi to Wasza??

Tak :) z piwnicy zostało... a było dwa razy więcej tylko część poszła na zakopywanie wokół domu, część na wyrównanie z przodu domu. Tak kupa pójdzie pewnie na podrównanie tyłu domu :)

Mały Liliputek był mocno opatulny, bo przeciągi trochę były.. ale oczy mu wystawały ;)

DSC_0872.jpg

leila87 dziękuję :) początkowo mąż chciał widok na Kraków... ale tamta dzialka była sporo droższa i było mnóstwo sąsiadów bardzo blisko, więc wybralismy tańszą, z widokiem na pola, skrawek tylko Krakowa i Ojców. Tu nie ma też tylu sąsiadów ;)

DSC_0872.jpg

Niechaj te stemple drewniane są nasze, kupilismy przed budową uzywane. Reszta to nie wiem, nic nie jest nasze, ekipa sobie sama załatwia, ale z tego co kojarzę to mówili, że szalunki do stropów mają swoje.

My osobiście nic nie wypożyczaliśmy, wszystko oni :)

TsunamiM niestety dziad nie śpi cały czas :D a też jeździmy w czasie drzemki. Jak widzi ludzi to oczy jak 5 zł.. ale chwilkę człowiek popcha wózek to już odpływa ;) tyle dobrze :) bo inaczej bym budowy nie widziała :)

mother_nature ja tam za Was trzymam kciuki :) własnoręcznie zbudować dom to jest coś :)