Liliputek 06.05.2016 07:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2016 Wczoraj bylismy chwilkę na budowie i dach niemal poobijany płytami i łatami została tylko mała część nad garażem, myślę, że dziś skończą (rano pojechał mąż na udowę to pewnie mi popołudniu powie co i jak). Można więc powiedzieć, że "prawie" mamy dach nad głową Tak natomiast wygląda to od środka: Okna juz niemal zamówione nie wiem jak szybko pokryją dach dachówką, ale jestem dobrej myśli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 06.05.2016 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2016 Dach pójdzie szybko - u nas wczoraj zrobili cały garaż i mały kawałek na domu z jednej strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 06.05.2016 07:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2016 Oby chociaż ekipa ma jeszcze patrzeć, które dachówki są krzywe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 10.05.2016 07:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2016 u nas Panowie już się umordowali z kominami... no nie mogę powiedzieć, że polecam tanie kominy. Co prawda Pani konsultant super, zawsze oddzwania, pomaga jak może, ją z ręką na sercu polecam. Ale z pustego i Salomon nie naleje - brak instrukcji montażu kominu systemowego, a wiem, że inne firmy dają - tutaj "proszę wkładać jeden element w drugi".. jedna część nie dojechała, więc musieliśmy dokupić w składzie, bo nie mogliśmy czekać 2-3 dni... Dużo nerwów ale za to zdjęto szalunki ze stropu i powiem Wam, że systemowe szalunki są dość równe Panowie od okien już byli, pomierzyli i czekam na koszty końcowe Tymczasem szukam ekipy do tynków i wylewek powoli wylewki chcemy anhydrytowe... może nasza ekipa nam kogoś poleci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 10.05.2016 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2016 O kurcze A te instrukcje, które są w pdfach na ich stronie są niewystarczające? No nie ma tam rysunków, to fakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 10.05.2016 08:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2016 do tych uniwersalnych mogą być, ale ekipa mówi, że oni wiedzą jak się muruje ale do gazowego powinna byc dodatkowa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 10.05.2016 19:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2016 Obiecane zdjęcia Sufit po zdjęciu szalunków, miałam okazję widzieć też sufit po zwykłych deskach szalunkowych i ten jest zdecydowanie bardziej gładki Chyba, że tamten był źle zrobiony... Postawiony komin: Zaczątek dachówki na zdjęciu nie wygląda źle... chociaż jak się przypatrzę to widzę nierówności. Przy okazji zwiedziłam okoliczne budowy i wszędzie dachówka płaska ma swoje nierówności.. Mąż bardziej ubolewa, że jest brudna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 11.05.2016 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2016 Jakie nierówności?? Ja tam widzę fajną prostą dachóweczkę Ale macie tempo, wkrótce będziesz wnętrza wykańczać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 11.05.2016 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2016 Też nie widzę nierówności. A po pierwszym deszczu kurz się spłucze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 11.05.2016 13:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2016 Bo tak naprawdę trzeba się wpatrzeć... a ekipa jeszcze stara się te kiwające poprawiać Wczoraj oglądałam 2 dachy z płaską dachówka i powiem Wam... na każdej jest coś nierówno. Przy dachówce falistej tego po prostu nie widać. Na płaskiej widać wszystko. Ja tam będę w domu lub na tarasie i oglądać dachu nie będę te bardzo krzywe ekipa ma odrzucać. Co do wnętrz to już się nie mogę doczekać, bo wizję mam Sporo pewnie sama zrobię, uszyję itp. a wszelkie prace remontowe wykona mąż (oprócz ogrzewania podłogowego), więc może nam to trochę zabrać czasu... Na tej ściance po prawej od kominai (zdjęcie nr 2 w poprzednim poście), zakrytej szalunkami chcę umieścić telewizor i obić ją panelami a barierki zrobić coś w tym stylu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 11.05.2016 13:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2016 mother_nature to ekipa ma tempo, nie my. Natomiast Was ogromnie podziwiam, bo to kawał ciężkiej pracy ale będziecie za to mieć dużą satysfakcję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 11.05.2016 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2016 Podtrzymuję, ze bardzo mi sie podoba wasza dachówka! A na zdjęciu żadnych nierówności też nie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 11.05.2016 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2016 o rety prawie przegapiłam dach! Piękny! Nie wiem, gdzie te nierówności? Właśnie, będziesz leżeć na tarasie i patrzeć w dal, a nie dach oglądać, na mapie satelitarnej co najwyżej U mnie to dopiero będą nierówności - blacha na rąbek faluje przy wietrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 12.05.2016 05:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2016 też słyszałam o tym falowaniu, ale jak dacie odpowiednio dużo wkrętów? zresztą... nie ma prostego dachu idealnego blachodachówka czy dachówka falista niwelują te nierówności, ale cóż zrobić jak człowiek chce nowoczesność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 12.05.2016 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2016 Liliputku, póki co mamy duże zakwasy Ale też nie ograniczam się specjalnie w jedzeniu słodyczy, bo wiem, że spalę Fajnie, że masz w planach samodzielne wykonanie różnych rzeczy, bo przystąpisz do urządzania wcześniej niż ja i ciekawa jestem jakie cuda stworzysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 12.05.2016 15:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2016 zobaczymy czy cuda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 12.05.2016 18:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2016 kiedyś zrobiliśmy z mężem taki oto otwierany domek na klucze mąż wycinał z płyty mdf chyba ja malowałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 12.05.2016 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2016 kiedyś zrobiliśmy z mężem taki oto otwierany domek na klucze mąż wycinał z płyty mdf chyba ja malowałam [ATTACH=CONFIG]355656[/ATTACH] OMG! No to już się nie mogę doczekać reszty! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 13.05.2016 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2016 No proszę! Już cuda się zaczynają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 14.05.2016 08:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2016 Jeszcze parę zdjęć z wczoraj Niestety zabrakło paru części dachu i bez nich nie ruszymy dalej... Ale już jakoś ten dach wygląda i z bliska... tu widać nierówności, ale kto patrzy z bliska na dach Ekipa powiedziała, że normalnie taki dach robi się 1 dzień... natomiast płaska dachówka wydłuzyła im to do 3 dni a oni nie chcą byśmy pomysleli, że nie potrafią kłaść dachu Ale jak przejeżdża się autem to wygląda idealnie za niedługo będzie dłuższa chwila oddechu, bo czekamy na okna, a koniec SSO blisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts