Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kendra 2m w Małopolsce - zaczynamy :)

Recommended Posts

Wczoraj bylismy chwilkę na budowie :) i dach niemal poobijany płytami i łatami :) została tylko mała część nad garażem, myślę, że dziś skończą (rano pojechał mąż na udowę to pewnie mi popołudniu powie co i jak).

Można więc powiedzieć, że "prawie" mamy dach nad głową ;)

DSC_0959.jpg

Tak natomiast wygląda to od środka:

DSC_0960.jpg

Okna juz niemal zamówione ;) nie wiem jak szybko pokryją dach dachówką, ale jestem dobrej myśli :)

• Odpowiedzi 570
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

u nas Panowie już się umordowali z kominami... no nie mogę powiedzieć, że polecam tanie kominy. Co prawda Pani konsultant super, zawsze oddzwania, pomaga jak może, ją z ręką na sercu polecam. Ale z pustego i Salomon nie naleje - brak instrukcji montażu kominu systemowego, a wiem, że inne firmy dają - tutaj "proszę wkładać jeden element w drugi".. jedna część nie dojechała, więc musieliśmy dokupić w składzie, bo nie mogliśmy czekać 2-3 dni...

Dużo nerwów :bash:

ale za to zdjęto szalunki ze stropu i powiem Wam, że systemowe szalunki są dość równe :D

Panowie od okien już byli, pomierzyli i czekam na koszty końcowe :)

Tymczasem szukam ekipy do tynków i wylewek powoli :) wylewki chcemy anhydrytowe... może nasza ekipa nam kogoś poleci :)

Obiecane zdjęcia :)

Sufit po zdjęciu szalunków, miałam okazję widzieć też sufit po zwykłych deskach szalunkowych i ten jest zdecydowanie bardziej gładki :)

Chyba, że tamten był źle zrobiony...

IMG_20160509_103740.jpg

Postawiony komin:

IMG_20160509_111551.jpg

Zaczątek dachówki ;) na zdjęciu nie wygląda źle... chociaż jak się przypatrzę to widzę nierówności. Przy okazji zwiedziłam okoliczne budowy i wszędzie dachówka płaska ma swoje nierówności.. Mąż bardziej ubolewa, że jest brudna :cool:

IMG_20160510_181034.jpg

Bo tak naprawdę trzeba się wpatrzeć... a ekipa jeszcze stara się te kiwające poprawiać ;)

Wczoraj oglądałam 2 dachy z płaską dachówka i powiem Wam... na każdej jest coś nierówno. Przy dachówce falistej tego po prostu nie widać. Na płaskiej widać wszystko.

Ja tam będę w domu lub na tarasie i oglądać dachu nie będę :D te bardzo krzywe ekipa ma odrzucać.

Co do wnętrz to już się nie mogę doczekać, bo wizję mam ;)

Sporo pewnie sama zrobię, uszyję itp. :) a wszelkie prace remontowe wykona mąż (oprócz ogrzewania podłogowego), więc może nam to trochę zabrać czasu...

Na tej ściance po prawej od kominai (zdjęcie nr 2 w poprzednim poście), zakrytej szalunkami chcę umieścić telewizor i obić ją panelami :) a barierki zrobić coś w tym stylu:

4e524f1d9dd10dd755d83159460fca16.jpg

Jeszcze parę zdjęć z wczoraj :) Niestety zabrakło paru części dachu i bez nich nie ruszymy dalej...

Ale już jakoś ten dach wygląda :)

IMG_20160513_172806.jpg

IMG_20160513_165347.jpg

i z bliska... tu widać nierówności, ale kto patrzy z bliska na dach :D

IMG_20160513_171554.jpg

Ekipa powiedziała, że normalnie taki dach robi się 1 dzień... natomiast płaska dachówka wydłuzyła im to do 3 dni ;) a oni nie chcą byśmy pomysleli, że nie potrafią kłaść dachu :)

Ale jak przejeżdża się autem to wygląda idealnie :D za niedługo będzie dłuższa chwila oddechu, bo czekamy na okna, a koniec SSO blisko :)