marek_czeczot 18.05.2016 05:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2016 Hej, to jest materiał ceramiczny, więc wszelkie drobne odkształcenia to norma (stety-niestety). Oczywiście mówimy o drobnych nierównościach, czyli takich, które nie uniemożliwiają prawidłowego ułożenia dachówki Ja również patrzę na zdjęcia i widzę piękny ceramicznych dach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TsunamiM 18.05.2016 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2016 Dachówka piękna - podasz namiary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cob_ra 18.05.2016 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2016 Jedyna słuszna dachówka na taki dach. Dachówkę kupowaliście sami, czy ekipa załatwiała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 18.05.2016 14:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2016 Dachówka piękna - podasz namiary? W sensie namiary na skład? Kupowaliśmy w dach centrum a dachówka to Orea 9, antracyt, matowa, angoba. Marka Koramic. Nigdy nie wiem co to oznacza to angoba, ale tak wszędzie pisali Dachówkę kupowaliśmy sami w sumie wszystko oprócz więźby kupowaliśmy sami Dziekuję za miłe słowa, w sumie już się przyzwyczaiłam do niej, do pewnych nierówności, ale to nawet tata mi mówi, że ceramika to materiał naturalny, nie może być dwóch takich samych co do milimetra dachówek.. Tymczasowo u nas prace stanęły, bo zabrakło 4 połówek.. a trzeba na nie czekać 2 tygodnie Kiedys przekonywano nas, żebyśmy zamiast Koramic wzięli Braas, bo lepsza itp. powiem Was, że tamta też nie jest idealna.. a na naszym dachu wychodziła drożej o 2 tys. Zresztą mój mąż się nie zgodził, bo końcówki tej innej były lekko okrągłe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cob_ra 18.05.2016 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2016 ? w sumie już się przyzwyczaiłam do niej, do pewnych nierówności, Własnie poprzez nierówności myślimy o betonowej. Będąc na targach w Łodzi mieliśmy okazję podotykać dachówki. I wg mnie mocno różni się nierównościami cementowa do betonowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 18.05.2016 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2016 Orea 9 to piękna dachówka Już prawie domek wygląda na domek Jak już będą okna to zaczniecie przyjeżdżać do domu, a nie na budowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TsunamiM 25.05.2016 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2016 Liliputek, a ta ekipa nie stawia Wam ścianek działowych, że musicie czekać bezczynnie te 2 tygodnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 25.05.2016 14:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2016 Liliputek, a ta ekipa nie stawia Wam ścianek działowych, że musicie czekać bezczynnie te 2 tygodnie? postawiła... w 3 dni węc czekam do poniedziałku i jak coś to dzwonię, czy są już te końcówki dachówek, jakkolwiek to się tam nazywało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leila87 29.05.2016 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2016 Witaj Liliputku ! Postępy piorunujące, gratuluję Dachówka piękna, też marzyłam o płaskiej, jednak finanse zweryfikowały marzenia z rzeczywistością Nierówności żadnych nie widzę, więc nie masz się absolutnie czym martwić, jest pięknie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 30.05.2016 19:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2016 Dziś jak byłam w centrum z pokryciami to widziałam dachówkę braas tegalit i wydaje mi się, że jest równiejsza ale czy ja wiem, czy to już jakieś zboczenie W każdym razie bylismy na działce w weekend i płyty thermano ładnie izolują od ciepła, poddasze w ogóle nie nagrzane mniej więcej wyznaczyliśmy punkty pod kontakty elektryczne.. i tak podsumowując SSO - wyszło ok. 220 tys z piwnicą. Jednak system gospodarczy ma pewne zalety każda ekipa, która chciała nam budować z materiałem mówiła, że poniżej 300 tys nie zejdziemy, a nawet 350 tys. Wątpię by mieli mniejsze zniżki niż ja więc ktoś tu mi gadał głupoty Do końca czerwca mają być okna, potem elektryka, woda i trzeba szukać ekipy do tynków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TsunamiM 31.05.2016 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2016 Liliputek, system gospodarczy to ewidentna oszczędność Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 31.05.2016 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2016 Ja nadal nie pojmuję czemu. Przecież ten VAT 8% na materiały z usługą miał ulżyć inwestorom ale też zachęcić rynek do korzystania z usług specjalistów. Ale jak zwykle w PL sobie zrobiono z tego maszynkę do trzepania dodatkowej kasy ew. robienia na czarno bez płacenia podatków od usługi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 31.05.2016 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2016 Liliputku, gratuluję pięknej oszczędności! Pochwalisz się, jakie okna wybraliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 31.05.2016 13:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2016 Liliputku, gratuluję pięknej oszczędności! Pochwalisz się, jakie okna wybraliście? nie wiem, czy jest się czym chwalić.. takie zwykłe 3-szybowe, profil softline 82mm, kolor winchester - http://www.yest-okna.pl/okna_energooszczedne,oferta,98,pl.html . Oczywiście chciałam ciemny orzech, ale jak zobaczyłam na żywo winchester to te wybrałam drzwi na taras przesuwne. Tak na marginesie okna przyjadą dzięki forum Myjk zgadzam się, ale czasem służy, tym uczciwym. Zawsze przeliczam ile płacę za usługę z montażem i bez, jak różnica nie wychodzi drastyczna, to wolę z usługą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TsunamiM 31.05.2016 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2016 Liliputek, my chcieliśmy też ciemny orzech, jak to mamy w projekcie. Ale winchester to chyba jedyna okleina, która rzeczywiście przypomina drewno, bo ma te słoje. Zresztą naprawdę pasuje do ciemnej dachówki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 31.05.2016 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2016 Myjk zgadzam się, ale czasem służy, tym uczciwym. Zawsze przeliczam ile płacę za usługę z montażem i bez, jak różnica nie wychodzi drastyczna, to wolę z usługą No dobrze, tylko... GDZIE ONI SĄ?! Gdzie wszyscy ci UCZCIWI-IWI-IWI... ZABRAKŁO ICH! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 31.05.2016 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2016 nie wiem, czy jest się czym chwalić.. takie zwykłe 3-szybowe, profil softline 82mm, kolor winchester - http://www.yest-okna.pl/okna_energooszczedne,oferta,98,pl.html . Oczywiście chciałam ciemny orzech, ale jak zobaczyłam na żywo winchester to te wybrałam drzwi na taras przesuwne. Tak na marginesie okna przyjadą dzięki forum haha, my też softline 82 na profilach Veka, tylko obustronnie białe, o ile wycena sprzed kilku tygodni nie zmieni się bardzo za kilka tygodni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 31.05.2016 20:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2016 tak z obserwacji... mieliśmy w mieszkaniu 15-letnie okna pcv, w marcu wymienilismy na nowe i jakże ta technologia poszła do przodu - temperatura w mieszkaniu wzrosła o 2 stopnie! to sporo, powiedziałabym, że jest to odczuwalne. A okna zwykłe 2 szyby, nawet nie wiem ile komór, czy jaki mają współczynnik Tak sobie pomyslałam, że w domu z 3 szybami to się ugotujemy, bo nie przywykliśmy do ciepła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 01.06.2016 04:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2016 I my mamy okna winchester. i podobnie wybrałam, jak zobaczyłam na żywo, bo miały być inne Chociaż po wstawieniu wydają mi się jakoś dużo jaśniejsze, niz myslałam, ale być może to przez kontrast ze ścianami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 22.06.2016 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2016 Liliputku...hop, hop...co tam u Was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts