Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kendra 2m w Małopolsce - zaczynamy :)

Recommended Posts

Witam się Liliputku u ciebie :D

domek bardzo ładny tempo zawrotne :wiggle:

dachóweczka prezentuje się super jak dla mnie prosta jest :) jeśli są tam jakieś nierówności to ty je teraz widzisz a za jakiś czas i tak nie będziesz się im tak przyglądać :)

okolice macie śliczną :rolleyes:

ja mam orzechowe okna :D i jestem póki co z nich zadowolona :D

pozdrawiam będe zaglądać i kibicować :)

• Odpowiedzi 570
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A faktycznie mi też powiadomienia ni przychodzą... :)

U nas narazie przestój, bo czekamy na okna - mają być 30.06 :) bez okien trochę lipa, bo przeciągi potworne i nie da się nic robić wewnątrz.

W sobotę jedziemy na działkę, mąż musi tacie pomóc w kładzeniu gładzi, ja pewnie pojadę do nas ogarnąć bajzel, a młody Liliputek zostanie z babcią ;)

Jutro spotykamy się z hydraulikiem, by omówić zrobienie kanalizacji i wody, szambo mamy omówione i pewnie w ciągu 2 tyg przybędzie.

W sumie... przestój się kończy, ale trochę można było odsapnąć - powiedzmy ;)

Zostało jeszcze znalezienie ekipy od wylewek... bo od tynków na 90% mamy.

Aaaa w międzyczasie ekipa wstawiła okna dachowe - jedyna nowość.

Dziękujemy bardzo! :) Nam też okna się podobają :D i kolor i klamki ;)

Jeszcze w poniedziałek tata z mężem zamontują tymczasowe drzmi i żaden ptaszek nie wleci - a wleciało już parę i biedaki obijały się o okna.

Natomiast jedno spostrzeżenie mamy - piwnica podczas upałów to coś cudownego :D co prawda dom po 2 dniach z oknami wcale nie był za bardzo nagrzany, ale w piwnicy... jak w biurze z klimą :D

Tata był pod wrażeniem, że szyby nam się po 2 dniach nie nagrzały, mimo, że dom na południowy-zachód ma większość okien ;)

Piknie z oknami. :D

Nie chcę burzyć wizji fajnego chłodu, ale trzeba pamiętać, że dom, a szczególnie piwnica, jest jeszcze zapewne wilgotna i przechłodzona -- wszak ciepłych dni póki co było jak na lekarstwo.

W kwestii temperatur, pomyślcie już teraz nad miejscem gdzie można zainstalować klimę na poddaszu. Polecam klimę na górze wykonać za WSZELKĄ CENĘ.

te powiadomienia nadal nie dzialają! :o

Myjk chłodek jest spoko, ale masz rację, tata mówi, że mu za zimno tam :D co do klimy, zobaczymy. Narazie na poddaszu chłodno, ale piwnicę planujemy odciąć od domu, więc naturalna klima przestanie działać ;)

TsunamiM tak z oknami to inna bajka :D gdyby nie brak WC.... i prysznica :D kto wie ;)

i jeszcze 2 foty, ściana na tv:

mur1.jpg

i "drzwi" ;)

mur2.jpg

I Elektryka się robi ;) tzn. tatuś robi :D