Liliputek 07.07.2016 17:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2016 te "drzwi" całkiem profesjonalne i porządne! Jakie macie plany do końca roku? Kiedy tynki i wylewki? hmm wylewki chcemy w sierpniu, potem tynki... zobaczymy jak to się uda Myjk nie... a my nawet chcieliśmy podmurować wydaje mi się to solidniejsze czy tak jest to nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 08.07.2016 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2016 Liliputku to jeśli jesień będzie ciepła przeprowadzka w tym roku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 08.07.2016 10:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2016 Liliputku to jeśli jesień będzie ciepła przeprowadzka w tym roku? ooo nawet nie wiesz jakbym chciała Obiecałam siostrze wigilię nowym domu zobaczymy... mamy 140 punktów elektrycznych (światło plus gniazdka), nawalone trochę ale nie chcę potem miec przedluzacza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 08.07.2016 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2016 Oj tam, oj tam nie ważna ilość punktów, tylko żeby Wam dobrze się mieszkało i było wystarczająco Ja na razie cierpię z ich niedostatku i muszę używać przedłużaczy, jak w jakimś PRLu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 08.07.2016 18:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2016 tylko, że do każdego punktu trzeba potem kupić ten piękny, dekoracyjny kontakcik ale też wolę więcej niż potem używać przedłużacza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulla1986 13.07.2016 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2016 Masz rację lepiej więcej niż potem latać z przedłużaczami i tłuc sie po głowie że mogło być więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leila87 14.07.2016 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2016 (edytowane) tylko, że do każdego punktu trzeba potem kupić ten piękny, dekoracyjny kontakcik ale też wolę więcej niż potem używać przedłużacza... No, my wydaliśmy na gniazdka już ponad 500 zł, a potrzebujemy chyba jeszcze drugie tyle ... W życiu bym nie pomyślała, że na kontakty trzeba tyle kasy ! hmm wylewki chcemy w sierpniu, potem tynki... zobaczymy jak to się uda Myjk nie... a my nawet chcieliśmy podmurować wydaje mi się to solidniejsze czy tak jest to nie wiem. My mamy te poszerzenia xps pod oknami balkonowymi i wolałabym zdecydowanie pustaki, tak jak u Was. Nie dość, że trochę kasy to kosztowało extra, to mam wątpliwości, co do poprawnego montażu. W zimie przeciekała nam woda przez to i M. musiał jakieś uszczelnianie wykonać, a poza tym, nie złapali nam poprawnie wymiaru i musieliśmy zmieniać wysokość styropianu pod wylewki, żeby utrzymać poziomy. Oczywiście, styropianu trzeba było dodać, co wiązało się z większymi kosztami. I gratuluję okien i drzwi na upartego, mogłyby już takie zostać, bo wyglądają całkiem elegancko A czemu wylewki przed tynkami planujecie ? Edytowane 14 Lipca 2016 przez leila87 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 14.07.2016 20:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2016 planujemy najpierw wylewki, bo po zrobieniu ogrzewania podłogowego, które będzie w sierpniu musimy zrobić tynk, ale żeby ekipa odtynków nie podeptała rurek to wolimy najpierw zrobić wylewki Ostatecznie nie chcieliśmy najpierw tynków, potem ogrzewania podłogowego, bo wiele tynku, by nam rozkuto przy robieniu rozdzielni 500 zł to i tak mało! chociaż nie wiem ile kupiliście mi oczywiście podobają się gniazda, gdzie wnętrze jest po 35 zł i osłonka też... czyli jedno gniazdko 70 zł. Ale widziałam też ładne, gdzie osłonka kosztuje 210 zł nam wiele osób mówiło, że koszt gniazdek to szedł w tysiącach ale wykończeniówka jest najdroższa... Obecnie jednak elektryka się kontunuuje, 25.07 orzychodzi hydraulik, potem mąż kładzie rekperację i w połowie sierpnia przyjeżdża ogrzewanie podłogowe w teorii wygląda nieźle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leila87 14.07.2016 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2016 Całkiem niegłupi pomysł ! Nam hydraulicy też trochę "szkód" narobili ... Przy montażu rozdzielni rozp*** wiązkę kilkunastu kabli, bo przecież "kable zazwyczaj idą wyżej" :D:D A o zdjęcia nie zapytali Hehe I rury od wody też robili nam po tynkach i niestety w 2 miejscach przy kuciu odbił nam się tynk, w sensie popękał, po drugiej stronie ściany ... Kolejna rzecz była do naprawy. Aha i jeszcze parapety wewnętrzne nam wstawiali po tynkach - jakbym wiedziała, jak wygląda taki montaż, to w życiu bym nie zrobiła tego po tynkach, tylko zdecydowanie przed. Fachowcy przyszli i boschem rozcinali otynkowane ściany Kolejna rzecz do naprawy ... Także bardzo dobry pomysł z wylewkami przed tynkami. Jak będę kiedyś drugi dom budowała, to też tak zrobię :D:D Jedyne na co zwróciłabym uwagę, to na porządne zabezpieczenie wylewek przed tynkowaniem, bo dużo syfu z tego jest - przynajmniej u nas tak było... A co do gniazdek ... to kupiliśmy mniej więcej połowę a na takie powyżej 15 zł za sztukę, to nawet nie patrzyłam :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TsunamiM 15.07.2016 04:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2016 leila87 ooo, no to ja chyba też zrobię wylewki przed tynkami My za gniazdka i kontakty do mieszkania 50-metrowego wydaliśmy ok 700-800 zł i niestety nie z takiej półki, jakie mi się podobały :/ Koszt jest naprawdę ogromny patrząc jakie te pierdoły są malutkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 15.07.2016 07:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2016 Hmm może faktycznie warto i parapety zrobić przed tynkami... patrząc na to, że za tynki płacimy od metra, a potem ile tych metrów nam skują... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 15.07.2016 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2016 My mamy te poszerzenia xps pod oknami balkonowymi To chyba mówimy o innych rozwiązaniach, bo ja miałem na myśli profile systemowe z twardego PCV. To się montuje na wysokości wylewki tak aby wyeliminować mostek termiczny na styku podmurówki okna z grzaną wylewką, ale też daje się to wypoziomować przed instalacją okna dzięki czemu nie dochodzi do wypaczania się okien jak to może mieć miejsce przy podmurowaniu i podpieraniu klinami. i wolałabym zdecydowanie pustaki, tak jak u Was. Nie dość, że trochę kasy to kosztowało extra, to mam wątpliwości, co do poprawnego montażu. W zimie przeciekała nam woda przez to i M. musiał jakieś uszczelnianie wykonać, a poza tym, nie złapali nam poprawnie wymiaru i musieliśmy zmieniać wysokość styropianu pod wylewki, żeby utrzymać poziomy. Oczywiście, styropianu trzeba było dodać, co wiązało się z większymi kosztami. Ale to już kwestia złego wykonania a nie technologii samej w sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 15.07.2016 07:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2016 Mi się wydaje, że te twarde z pcv to właśnie XPS, gdzieś nam to pokazywano... aczkolwiek też raczej stawiałabym niestety na słaby montaż :/ bo one nie wydawały się marne, nawet nie wiem, czy nie bylo to wzmacniane jakimś metalem wewnątrz. No tylko kosztowało sporo a ja nie wiem czy to by się mi zwrociło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 15.07.2016 07:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2016 Patrzcie oto rzut przedpokoju: na biało planuję lusto, na zielono szafkę na klucze, a ten rudy kolor to siedzisko, coś w tym stylu: Też białe. Ściany myślę, że w granacie. Lustro to może zwykłe, ale tak by wokół była biała listwa, taka tylko bez ściętego narożnika Na szaro to lusto nie jestem chyba najlepsza w paincie... Za niedługo zrobie rzut kuchni i salonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TsunamiM 15.07.2016 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2016 Łaaaaa inspiracje wykończeniowe! Super Teraz zacznie się to, co najfajniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 15.07.2016 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2016 Łaaaaa inspiracje wykończeniowe! Super Teraz zacznie się to, co najfajniejsze Nieeee, teraz to zacznie się ból głowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 15.07.2016 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2016 fiufiu, elegancko się zapowiada Wszystkie ściany na granatowo? A drzwi jakie będą? Szafka na klucze handmade? Kurcze, mój przedpokój bardzo podobny wymiarowo, kilkanaście cm szerszy, ale ma jedne drzwi więcej i jest tak nieustawny, że nie wiem, gdzie wcisnę lustro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 16.07.2016 05:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2016 Ja też planuję podobne siedzisko w przedpokoju. Bardzo fajny pomysł na lustro! Przypomniałam sobie, że mamy takie lustro do wykorzystania - to sa właściwie pojedyncze drzwi od szafy z lustrem, które dostalismy od znajomych, kiedy likwidowali tę szafę. Nic nadzwyczajnego ani tym bardziej antycznego, ot - zwykła prosta rama, w której jest lustro. Rama nijak nie pasuje nam kolorystycznie, bo jest brązowa/meblowa - coś muszę z nią zrobić, ale nie mam pomysłu, ani niestety umiejetności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 16.07.2016 07:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2016 Niechaj wszystkie ściany na granatowo, tylko wnęka będzie biała no i sufit szafka na klucze własnej roboty jeszcze zastanawiam się jaka, domek się nie zmieści, więc będzie to coś bardziej w tym stylu, tylko ptaszki (czy tam coś) będą na białym tle: ale z miejscem na listy, jak tu: Chyba, że tą ścianę zrobie na biało, półkę na granatowo, a ptaszki na biało bo boję się, że biała półka na klucze będzie brudna od ciągłego macania... Drzwi w całym domu chcemy białe, a wejściowe no to chyba coś zblizonego do winchester, bo chyba nie da się robić drzwi wejściowych w dwóch kolorach? Hmmm nawet nie wiem Iscra Ja mam już ból głowy, bo o ile przedpokój to nawet nawet coś mamy w głowie, łazienkę na dole też (tu cudów nie ma, bo jest mała, a że goście będą z niej korzystać to zrobimy na szaro) to salon jest w powijakach :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 16.07.2016 07:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2016 gaja2 ramę zawsze możesz pomalować chyba, że to jakaś ozdobna? albo na odwrót rama prosta a Wy chcecie ozdobną można też się rozglądnąć gdzie by oprawili lustro i za ile i czy to się opłaca, czy lepiej kupić nowe już gotowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts