Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Trzy pytania.

Recommended Posts

Witam.

To znowu ja.

1. Po dobudowie poddasza na 1-wszym piętrze na suficie pokazały się pęknięcia, da się z tym coś zrobić ? podobno będą cały czas wychodzić.

2. W folii paraizolacyjnej mam dwie dziury 1cm na 1cm , dałem kawałek foli na to , dobrze zrobiłem ?

3. Radon jak z tym jest ?

Czy właśnie z pęknięć może się wydobywać ? (pierwsze pytanie)

Dziękuje, czekam na odpowiedzi.

1. Tak, często się zdarza że pęknięcia wychodzą, na poddaszu zwłaszcza. Więźba pracuje cały czas bo schnie, wygina się i wypacza, z tego powodu pęknięciom jest niewygodnie i wychodzą. Ale to różnie z tym bywa, czasem wychodzą na spacer rozprostować kości a czasem tylko do kuchni po szklankę monotlenku diwodoru bo spragnione.

2. Tak zrobiłeś dobrze, nawet bardzo dobrze. Ale trzymasz tą folię teraz żeby nie odpadła mam nadzieje? Musisz ją cały czas uciskać ręką bo inaczej żadna paroizolacja z tego.

3. Radon jest w glebie głównie. Ale podobnie jak pęknięcia też lubi wychodzić na spacery, uważaj żeby nie wskoczył Ci na dach i nie dostał się przez te dziury w paroizolacji na poddasze. Dlatego tak ważne jest żebyś uciskał tą folię na tych dziurach i nie puszczał za żadne skarby świata.

Swoją drogą to jak sobie radzisz z tym monotlenkiem diwodoru? Skurczybyk potrafi być uparty i wychodzić po skończonej budowie przez dłuższy okres czasu.

Edytowane przez schizo85