prawniczka1 23.03.2018 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2018 Strasznie jestem ciekawa co Ci z tego wyszło? Ja mam działkę 9 m . szerokości i tez się przymierzam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁUKASZ ŁADZIŃSKI 23.03.2018 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2018 jeżeli działka ma poniżej 16m szerokości to Warunki Techniczne dopuszczają zabudowę ścianą pełną 1,5m od granicy działki ( ściana oddzielenia pożarowego ). Jednym słowem przy szerokości 9m, mamy szerokość budynku 6m, minus ściany zewnętrzne ( powiedzmy 2 x 50cm dla prostego rachunku ), wychodzi szerokość użytkowa budynku 5m ! ... no i da się projektować i realizować dom na wąskiej działce, przy czym " z automatu " działki sąsiednie objęte są "obszarem oddziaływania obiektu". Do spełnienia jeszcze szereg innych uwarunkowań z taką zabudową, główne to zacienianie / przesłanianie obiektów na działkach sąsiednich, czy też ( przede wszystkim ) lokalizacja projektowanych budynków na nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts