budowlaniec janek 07.03.2016 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2016 Słuchajcie chłopaki i dziewczyny czeka mnie remont balkonu 2x5 m. Chcę to zrobić raz a porządnie, tak aby mieć piękny balkonik na lata.Chcę uniknąć pękających płytek i rdzewiejących elementów metalowych i chcę to zrobić przede wszystkim sam. Możecie polecić jakąś alternatywę dla płytek? W co warto zainwestować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlaniec janek 09.03.2016 06:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2016 Nikt nie pomoże? Byłem wczoraj w castoramie i sprzedawca polecał mi posadzki żywiczne? Może ktoś miał kontakt z takową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olaa900 09.03.2016 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2016 witam, zamiast płytek możesz położyć drewno, na balkon można wybrać deski tarasowe, płyty tarasowe, Taki rodzaj podłoża na pewno zapewni nowoczesny wygląd. Zamiast płytek także można ułożyć kamień, jednak jest to duże obciążenie dla balkonu. Albo tworzywo sztuczne, które wygląda jak drewno czyli deski kompozytowe, na pewno ten materiał będzie trwalszy od drewna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 09.03.2016 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2016 (edytowane) Ja położyłem podesty tarasowe drewniane. Plus taki że łatwo się kladzie, docina, dopasowuje, nie trzeba mieć sprzętu, wystarczy zwykła piła . Minus jak to z drewnem - co sezon, allbo dwa trzeba olejowac, ale przy takiej powierzchni to chyba nie problem. Pisałem kiedyś o tym: Witam, czy ktoś z Was użytkuje podesty tarasowe z IKEA http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90234226/ ? Ciekawy jestem opinii jak sprawdza się to rozwiązanie na balkonie, który nie jest zadaszony. Dziękuję za opinie. Edytowane 10 Marca 2016 przez kemot_p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlaniec janek 09.03.2016 10:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2016 dzięki ola900 za sugestie pochodzę po sklepach i poszukam rozwiązań, dam znać co mają interesującego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek_Wisznia Mała 09.03.2016 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2016 Posadzka z żywic wymaga mocnego podłoża - min. B25 (niezwietrzałe ) i w dodatku suchego (bez kapilarnego podciągania wilgoci), bo inaczej się odspoi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlaniec janek 14.03.2016 10:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2016 Dzięki za rady . Jestem już po weekendowym zwiedzaniu kliku sklepów budowlanych. Najbardziej podobają mi się płyty tarasowe i chyba na takie się zdecyduję. W międzyczasie byłem u znajomego, który ma właśnie ułożone płytki kamienne, tylko nietypowo ma to zakończone specjalnymi profilami, które pomagają odprowadzać wodę. Powiem szczerze, że ładnie to wygląda i podobno nie rdzewieje jak zwykła obróbka blacharska po paru latach. Proszę zobaczcie i dajcie znać czy mieliście kontakt z czymś takim. Zadzwonię do producenta i też się dowiem co to za cudo, jak zwykle dam znać co ustaliłem Tu link. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlaniec janek 17.03.2016 10:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2016 Hej, jestem już po szczerej rozmowie z producentem. Chłopaki odważnie wchodzą na rynek, dają 5 lat gwarancji na swoje profile, więc wziąłem na próbę. Jutro lecę po płytki do Marketu i zaczynam Mam nadzieję ze ładnie wyjdzie, załącze fotki po skończeniu. 3majcie kcuki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlaniec janek 12.05.2016 08:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2016 Balkonik gotowy. Trochę to trwało ale jestem zadowolony. Jak to w życiu bywa plany a rzeczywistość okazały się inne. Ostatecznie na balkonie wylądowała posadzka żywiczna zwana kamiennym dywanem. Natomiast brzegi wykończyłem aluminiowym profilem od renoplastu. Tak jak obiecałem załączam kilka fotek, jakość średnia bo z komórki cykałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts