perm 10.03.2016 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2016 (edytowane) A ja mam taki sprawdzony specyjał: http://www.megapedia.pl/jajecznica-kalorie.JPG Oczywiście potrzebne nam będą jajka: http://hpba.pl/wp-content/uploads/2013/01/jajka.jpg sól: http://www.niam.pl/rimages/crop/600/450/files/images/PRODUCT/BACKUP/71948707086_quizmltyryhpsdibdjob.jpg szczypiorek: http://www.alleceny.pl/static/images/Aleceny_Model_Product_Table/big/szczypiorek-pczek-1szt_19a696c68fe6e1f00c51755c43753de4.jpg No i musimy pilnować, by nie spadło i pies nie zeżarł: http://www.chilloutpoint.com/images/2010/05/top-ugliest-dogs/ugliest-dog-in-the-world-10.jpg Edytowane: No oczywiście zapomniałem dodać a to takie fajne, lubelskie: :yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes: :yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes: :yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes: Edytowane 10 Marca 2016 przez perm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
G.N. 10.03.2016 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2016 .... - pisanie postów pod postem także co do zasady podpada pod trollowanie i zakłóca porządek. O to nowum na tym forum. Myślałem że nigdy się nie doczekamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 10.03.2016 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2016 a powinny w Pani wieku. W Twoim wieku nawet banany nie pomogą. Pięćdziesięcioletni dziadek, a taki ... niekumaty Perm - Twoje sprawdzone przepisy biorę w ciemno. Kanapka w kratkę i burak podlubelski to nalepsze - jak dotąd- osiągnięcie tego watku. Nie mówiąc o jajach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 10.03.2016 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2016 http://images75.fotosik.pl/407/146a5a5d9b7de930.jpg większość ludzkości przechowuje jednak chleb w chlebaku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 10.03.2016 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2016 większość ludzkości przechowuje jednak chleb w chlebaku. To prawda, ale nie zapominaj Zochno, że w tym wątku tylko niktspecjalnego "własne sprawdzone przepisy podpatrzone i kulinarnie modyfikowane". I to jest właśnie TA kulinarna modyfikacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 11.03.2016 02:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2016 Wszyscy kochają jajca ... moda w tym wątku na posty długie i szczegółowe relacje, ... postanowiłem więc, dorzucić coś od siebie ... no jajca ... jajca, jajcom nie równe Czy Państwo wiecie co to jest ? http://www.chefpaul.net/murator/jajca01.jpg ... wyglądają na zwykłe jajca, zwykłe jednak to one nie są ... są to przedewszystkim jajca wielkie, czyli "jumbo", są to również jajca "hamerykańskie", ... a wiecie dlaczego są białe ? ... są od kur, wkurwionych do białości ... dlaczego wkurwionych ? ... bo im, te świeżo zniesione jajca, stale ktoś podbiera ... stąd jajca białe a kury wkurwione Jajca postanowiłem ugotować ... danie ogólno znane ... by jajca ugotować, potrzebny jest garnek http://www.chefpaul.net/murator/jajca02.jpg ... może Was to zdziwi, ale jajca tym smaczniejsze im garnek lepszej jakości Pod żadnym pozorem nie gotujcie jajec w samej wodzie, ... by jajca były dobrze ugotowane, gotujemy je w roztworze http://www.chefpaul.net/murator/jajca03.jpg ... octu spirytusowego i soli ... ilość octu można odmierzyć menzurką (ja stosuję metodę "jeden chlup"), a gramaturę soli, odmierzyć przecyzyjną wagą (w swoim przypadku stosuję,metodę "trochę w garstce") Najbardziej lubię jajca "średnio-twardo-miękkie", ... by były doskonałe, musimy wykonać następujące czynności: http://www.chefpaul.net/murator/jajca04.jpg ... najpierw jajca musimy zważyć bardzo dokładną wagą, (jeżeli nie mamy, pożyczamy na chwilę, od dilera zioła) ... jajca zawsze należy dobrać równe wagowo, ... jakiekolwiek różnice, mogą zaważyć na jakości ugotowanych jajec (nierówno się ugotują) ... jedno jajco 2 1/4 uncji Jajca "średnio-twardo-miękkie", wymagają 90 sekund gotowania na każdą uncję jajca (kto potrzebuje, niech sobie przeliczy na gramy) http://www.chefpaul.net/murator/jajca05.jpg ... ustawiamy więc czasomierz zgodnie z wagą jajca Niektórzy gotują jajca, wkładając je do wrzątku ... ja zalewam ciepłym roztworem (by jajca w garnku były zakryte) http://www.chefpaul.net/murator/jajca06.jpg ... czasomierz właczamy w momencie rozpoczęcia wrzenia roztworu Natychmiast po ugotowaniu jajec, studzimy je. Uwaga: http://www.chefpaul.net/murator/jajca07.jpg ... jajca studzimy w wodzie ciepłej (95 d0 100*F ... kto chce niech przeliczy na C) ... jeżeli będziemy studzili w zimnej, mogą być za miękkie (studzimy 3 minuty i 30 sekund - będą perfekcyjne) Następnie jajca, należy osuszyć ... http://www.chefpaul.net/murator/jajca08.jpg ... czystym ręcznikiem kuchennym Do jajec potrzeba soli i pieprzu http://www.chefpaul.net/murator/jajca09.jpg ... najlepiej, świeżo mielonych Jeżeli ktoś nie ma stosownego, ostrego noża (pokryty teflonem, lub ceramiczny), niech raczej raczej jajca obierze ... inaczej powstanie rozpiździaj http://www.chefpaul.net/murator/jajca10.jpg ... zawsze preferuję rozkrajane ze skorupą Tak perfekcyjnie ugotowane jajca, możemy podawać na różne, różniste sposoby http://www.chefpaul.net/murator/jajca11.jpg ... np "po chamsku" (co wcale nie oznacza, by je traktować jakąś poślednią musztardą ... należy przy tym uważać, by wyciśnięta z pojemnika, nie miała wyglądu gówna wielkiego ptaka - jak na fotce przedstawionej powyżej) Jeżeli lubimy na ten sposób, możemy zmodyfikować jajca na "po chamsku - wytwornie" http://www.chefpaul.net/murator/jajca12.jpg ... zastępując musztardę zwykłą delikatesami Jeżeli jednak, zaprosiliśmy na bardzo zmrożoną wódkę, osobę o bardziej wyrafinowanym smaku i jajca zamierzamy podać na zakąskę, proponuję trochę inną formę http://www.chefpaul.net/murator/jajca13.jpg z tartym Parmigiano-Reggiano ... http://www.chefpaul.net/murator/jajca14.jpg ... i kozim serem ... z dodatkiem http://www.chefpaul.net/murator/jajca15.jpg ... bardzo cienko krajanej, dojrzałej szynki parmeńskiej ... by przekąsce dodać uroku, ... możemy ją oczywiście zmodyfikować i ... http://www.chefpaul.net/murator/jajca16.jpg ... pierdolnąć pomiędzy jajca bazylię ... by Gościowi nie uwłaczać, może być to tylko i wyłącznie ... http://www.chefpaul.net/murator/jajca17.jpg ... bazylia świeża i "własna" Dziękując za uwagę, życzę smacznego ps - wódka do wyżej pokazanych jajec, powinna być solidnie zmrożona (najlepiej w bryle lodu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 11.03.2016 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2016 (edytowane) Bardzo fajna fotorelacja. Wątek się rozwija. Zabrakło jednak zdjęcia psa. :yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes: :yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes: :yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes: (nie wiedziałem jak sie te emotikonki nazywają po polsku ale już znalazłem: "buraki lubelskie"). Edytowane 21 Marca 2016 przez joliska NIE CYTUJEMY POPRZEDNIEGO POSTU... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 11.03.2016 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2016 (edytowane) Co by nie zginęło w natłoku informacji odpowiednio powiększam. Szefie - jak zwykle MISTRZOSTWO ŚWIATA!!! Edytowane 21 Marca 2016 przez joliska POWARIOWALIŚCIE Z TYMI CYTATAMI??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 11.03.2016 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2016 (edytowane) Wszyscy kochają jajca ... moda w tym wątku na posty długie i szczegółowe relacje, ... postanowiłem więc, dorzucić coś od siebie ... no jajca ... jajca, jajcom nie równe ... Jakkolwiek to nie zabrzmi - Chefie - fankom jajec Twych. No, może nie tych - "po chamsku", ale tych z delicjami to i owszem i jak najbardziej Mistrzostwo. Jak zwykle. Edytowane 11 Marca 2016 przez anSi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 11.03.2016 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2016 Jakkolwiek to nie zabrzmi - Chefie - fankom jajec Twych. No, może nie tych - "po chamsku", ale tych z delicjami to i owszem i jak najbardziej Mistrzostwo. Jak zwykle.A gdzie cytat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 11.03.2016 09:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2016 (edytowane) Witam. :D:D Tu trzeba zostawić popas kulinarnym mistrzom.Przepraszam z słowo popas. Edytowane 11 Marca 2016 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 11.03.2016 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2016 A gdzie cytat? Upss.... poprawię się niezwłocznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 11.03.2016 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2016 Dokładna, podręcznikowa i bardzo debiloodporna, instrukcja gotowania jaj na półtwardo. Przykłady podania, opis barwny - też podręcznikowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Violeet 18.03.2016 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 Ja ponieważ ostatnio dbam o siebie i zmieniam nawyki żywieniowe zrobiłam placki ziemniaczane bez jaj i mąki. Przesyłam przepis Składniki: 6 średnich ziemniaków pół łyżeczki czosnku granulowanego pół łyżeczki papryki wędzonej łyżeczkę cebuli granulowanej szczypta pieprzu szczypta soli łyżeczka oleju kokosowego Przygotowanie: Ziemniaki blendujemy wraz ze wszystkimi przyprawami. Po zblendowaniu zostawiamy ową papkę na ok 15 minut żeby wodę zgromadzoną odsaczyc. Najlepiej tę papke nałożyć na cedzak z malutkimi oczkami. Na rozgrzaną patelnie z olejem kokosowym kłaść małą ilość ziemniaków szybko uklepując, by były jak najcieńsze. Smażyc na średnim ogniu ok 2-3 min na stronę, aż staną się przyrumienione. Smacznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 18.03.2016 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 Ja ponieważ ostatnio dbam o siebie i zmieniam nawyki żywieniowe zrobiłam placki ziemniaczane bez jaj i mąki. Przesyłam przepis Składniki: 6 średnich ziemniaków pół łyżeczki czosnku granulowanego pół łyżeczki papryki wędzonej łyżeczkę cebuli granulowanej szczypta pieprzu szczypta soli łyżeczka oleju kokosowego Przygotowanie: Ziemniaki blendujemy wraz ze wszystkimi przyprawami. Po zblendowaniu zostawiamy ową papkę na ok 15 minut żeby wodę zgromadzoną odsaczyc. Najlepiej tę papke nałożyć na cedzak z malutkimi oczkami. Na rozgrzaną patelnie z olejem kokosowym kłaść małą ilość ziemniaków szybko uklepując, by były jak najcieńsze. Smażyc na średnim ogniu ok 2-3 min na stronę, aż staną się przyrumienione. Smacznego Chętnie wypróbuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Violeet 19.03.2016 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2016 Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 20.03.2016 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2016 Ja ponieważ ostatnio dbam o siebie i zmieniam nawyki żywieniowe zrobiłam placki ziemniaczane bez jaj i mąki. Przesyłam przepis Składniki: 6 średnich ziemniaków pół łyżeczki czosnku granulowanego pół łyżeczki papryki wędzonej łyżeczkę cebuli granulowanej szczypta pieprzu szczypta soli łyżeczka oleju kokosowego Przygotowanie: Ziemniaki blendujemy wraz ze wszystkimi przyprawami. Po zblendowaniu zostawiamy ową papkę na ok 15 minut żeby wodę zgromadzoną odsaczyc. Najlepiej tę papke nałożyć na cedzak z malutkimi oczkami. Na rozgrzaną patelnie z olejem kokosowym kłaść małą ilość ziemniaków szybko uklepując, by były jak najcieńsze. Smażyc na średnim ogniu ok 2-3 min na stronę, aż staną się przyrumienione. Smacznego Ciekawym tej "pół łyżeczki wędzonej papryki" z olejem kokosowyn ... "dbając o zdrowie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 20.03.2016 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2016 Oj, Chefie - nie znasz się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 20.03.2016 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2016 Oj, Chefie - nie znasz się Pewnikiem masz rację ... swoje zdrowie mam w doopie ... mnie musi smakować, to co zgarniam z talerza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 21.03.2016 08:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2016 (edytowane) Ja ponieważ ostatnio dbam o siebie i zmieniam nawyki żywieniowe zrobiłam placki ziemniaczane bez jaj i mąki. Przesyłam przepis Składniki: 6 średnich ziemniaków pół łyżeczki czosnku granulowanego pół łyżeczki papryki wędzonej łyżeczkę cebuli granulowanej szczypta pieprzu szczypta soli łyżeczka oleju kokosowego Przygotowanie: Ziemniaki blendujemy wraz ze wszystkimi przyprawami. Po zblendowaniu zostawiamy ową papkę na ok 15 minut żeby wodę zgromadzoną odsaczyc. Najlepiej tę papke nałożyć na cedzak z malutkimi oczkami. Na rozgrzaną patelnie z olejem kokosowym kłaść małą ilość ziemniaków szybko uklepując, by były jak najcieńsze. Smażyc na średnim ogniu ok 2-3 min na stronę, aż staną się przyrumienione. Smacznego Witam. Ale jazda bez trzymanki.Zabiłaś im ćwieka. http://www.paprykawedzona.pl/photos/wedzona_papryka.jpg http://images.okazje.info.pl/p/delikatesy/2135/intenson-olej-kokosowy-extra-virgin-250ml.jpg czemu się tu dziwić..... ja jej używam już 90 lat :D:D.Litry z łyżeczkami mu się pomyliły.Przepis zajefajny. Zrobię na pewno. Edytowane 21 Marca 2016 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.