Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Inny odcień ściany. Pomocy !

Minus86

Recommended Posts

Witam. Proszę o pomoc w wyprowadzeniu ściany w salonie i przedpokoju. Zacznę od tego że mieszkanie zostało wykończone 2 miesiące temu, fachowcy wykańczali od początku do końca. Wszystko było dobrze przez nich pomalowane ale przy zakładaniu ościeżnic uszkodzili ścianę w przedpokoju nad drzwiami i w salonie z lewej strony ościeżnicy. Kazałem im to naprawić (niestety byłem w pracy nie mogłem zobaczyć jak to robił, a teraz od dwóch miesięcy fachowiec siedzi w Niemczech i nie mam z nim kontaktu). Wydaje mi się, że powinien zaszpachlować poczekać przynajmniej jeden dzień, następnie zagruntować znowu odczekać dzień i dopiero pomalować. Jakby tak zrobił to powinno być ok, a tak to szczerze nie wiem co zrobił czy zaszpachlował nie zagruntował i na drugi dzień pomalował. Wiem tyle że zostały jakby białe ślady po wałku, następnie myślałem że wystarczy to jeszcze raz przemalować i będzie dobrze, przemalowałem dobrze wymieszaną tą samą farbą którą fachowiec malował cały salon no i został pas na szerokość około 20 cm w innym odcieniu dużo ciemniejszy (farba Dulux kolory świata).

Proszę o pomoc jak to wyprowadzić żeby było tak jak powinno być.