samorób- 12.07.2017 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2017 jak czytam ze najnowszy kocioł ma dotykowy wyświetlacz przez co obsługa jest prostsza to kojarzy mi się z telezakupami mango... Panowie z Junkersa i Buderusa mogliby już pisać pod jednym nickiem bo nawet na szkoleniach są te same slajdy tylko logo zakryte Może niech ktoś z potencjalnych kupujących sprawdzi ceny części zamiennych do tych "mercedesów" również mogę polecić ACV-a. i nie myślcie ze jak jeden kocioł ma moc min 2kW a drugi 3 to znaczy że przy tym pierwszym rachunek przyjdzie niższy o 1000zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant Viessmann 13.07.2017 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2017 Czy modulacja polega tylko na zmniejszeniu ilości podawanego do palnika gazu i powietrza czy jest to coś bardziej skomplikowanego? Modulacja to zmiana mocy. Odbywa się, tak jak napisałeś, przez zmianę ilości mieszanki paliwowo-powietrznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rozpruwacz 14.07.2017 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2017 Witam A jaki piec wybrać: taki który moduluje mocą, czy taki który moduluje i mocą i temperaturą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 14.07.2017 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2017 Przecież każdy ma zmienną moc i temperaturę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrodowskiG 14.07.2017 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2017 Panowie z Junkersa i Buderusa mogliby już pisać pod jednym nickiem bo nawet na szkoleniach są te same slajdy tylko logo zakryte Może niech ktoś z potencjalnych kupujących sprawdzi ceny części zamiennych do tych "mercedesów" Skoro obie firmy należą do Boscha to oczywiste, że często mają te same podzespoły i są podobnie zbudowane, więc po co Bosch ma różne dokumentacje opracowywać? Do mercedesa też nie kupisz części w cenie fiatowskiej, norma, że droższy produkt ma droższe części takie troche robienie teorii spiskowych a na rynku jest bradzo popularne ze jedna firma ma dwie marki vaillant i saunier duval, beretta ma palniki rielo, de dietrich i baxi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rozpruwacz 14.07.2017 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2017 Przecież każdy ma zmienną moc i temperaturę. Hmmmmm. Mój instalator na przykładzie Vitodensa 100-W i 200-W wyjasnił mi tak, bo się zapytałem jaka jest różnica między jednym a drugim. W przypadku pierwszego moduluje tylko mocą bo temp na piecu jest ustawiona stała, a w przypadku drugiego temp. na piecu jest zmienna tzn dostosowuje się do zapotrzebowania, tak mi wyjaśnił. Nie znam się dlatego chciałem się dopytać bo różnica w cenie kotła jest spora . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 14.07.2017 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2017 Hmmmmm. Mój instalator na przykładzie Vitodensa 100-W i 200-W wyjasnił mi tak, bo się zapytałem jaka jest różnica między jednym a drugim. W przypadku pierwszego moduluje tylko mocą bo temp na piecu jest ustawiona stała, a w przypadku drugiego temp. na piecu jest zmienna tzn dostosowuje się do zapotrzebowania, tak mi wyjaśnił. Nie znam się dlatego chciałem się dopytać bo różnica w cenie kotła jest spora . Temperaturę czynnika możesz regulować samodzielnie bądź będzie nad tym czuwał sterownik. Modulację mocy palnika zrealizuje już sam kocioł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 14.07.2017 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2017 (edytowane) Hmmmmm. Mój instalator na przykładzie Vitodensa 100-W i 200-W wyjasnił mi tak, bo się zapytałem jaka jest różnica między jednym a drugim. W przypadku pierwszego moduluje tylko mocą bo temp na piecu jest ustawiona stała, a w przypadku drugiego temp. na piecu jest zmienna tzn dostosowuje się do zapotrzebowania, tak mi wyjaśnił. Nie znam się dlatego chciałem się dopytać bo różnica w cenie kotła jest spora . Ten Twój instalator chyba jeszcze bardziej się nie zna. 100-W też może być sterowany pogodowo, ale go sobie odpuść. Inni producenci maja ciekawsze produkty za takie pieniądze Edytowane 14 Lipca 2017 przez fotohobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rozpruwacz 14.07.2017 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2017 (edytowane) Ten Twój instalator chyba jeszcze bardziej się nie zna. 100-W też może być sterowany pogodowo, ale go sobie odpuść. Inni producenci maja ciekawsze produkty za takie pieniądze W taki razie prośba o jakąś podpowiedź w odnośnie pieca gazowego. Edytowane 14 Lipca 2017 przez rozpruwacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 14.07.2017 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2017 Spradż, jak wygląda kwestia autoryzowanuch serwisantów takich firm, jak Junkers, Immergas, Buderus, Vaillant, ich dostępność, ceny przeglądów, długość gwarancji...Ja mam Immergasa i jestem zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rozpruwacz 14.07.2017 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2017 Spradż, jak wygląda kwestia autoryzowanuch serwisantów takich firm, jak Junkers, Immergas, Buderus, Vaillant, ich dostępność, ceny przeglądów, długość gwarancji... Ja mam Immergasa i jestem zadowolony A czy montaż takiego pieca musi być zlecona autoryzowanemu instalatorowi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant Viessmann 14.07.2017 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2017 Autoryzowany instalator to osoba która odbyła szkolenie i powinna w związku z tym posiadać wiedzę umożliwiającą właściwe podłączenie i wyregulowanie urządzenia. Polecam autoryzowanych instalatorów gdyż mają oni tez uprawnienia do tzw pierwszego uruchomienia wymaganego przez większość producentów kotłów na polskim rynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrodowskiG 14.07.2017 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2017 A czy montaż takiego pieca musi być zlecona autoryzowanemu instalatorowi? czytaj gwarancje bo jest różnie, czasami do uruchomienia musisz wezwać autoryzowany serwis, nawet jak zamontuje autoryzowany instalator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 15.07.2017 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2017 A czy montaż takiego pieca musi być zlecona autoryzowanemu instalatorowi? Nie. Tylko pierwsze uruchomiemie, przynajmniej w przypadku Immergasa. Pierwsze uruchomienie jest bezpłatne (no prawie - wynosi tyle, co koszt dojazdu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 15.07.2017 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2017 Nie. Tylko pierwsze uruchomiemie, przynajmniej w przypadku Immergasa. Pierwsze uruchomienie jest bezpłatne (no prawie - wynosi tyle, co koszt dojazdu) W moim przypadku pierwsze uruchomienie kosztowało 50 zł. Za tydzień mam pierwszy przegląd gwarancyjny, koszt 250 bez czyszczenia wymiennika a z czyszczeniem 300. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrodowskiG 15.07.2017 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2017 W moim przypadku pierwsze uruchomienie kosztowało 50 zł. Za tydzień mam pierwszy przegląd gwarancyjny, koszt 250 bez czyszczenia wymiennika a z czyszczeniem 300. 250 za przystawienie pieczatki, ewentualnie pomachanie czujnikiem gazu i zrobienie wydruku z analizatora zeby pokazac ze trzeba miec profesjonalny sprzet, chyba muszę zaktualizować swój cennik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 15.07.2017 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2017 W moim przypadku pierwsze uruchomienie kosztowało 50 zł. Za tydzień mam pierwszy przegląd gwarancyjny, koszt 250 bez czyszczenia wymiennika a z czyszczeniem 300. Strasznie Cię kroją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 15.07.2017 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2017 Co by człowiek nie napisał, pajace skomentują! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 15.07.2017 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2017 250 za przystawienie pieczatki, ewentualnie pomachanie czujnikiem gazu i zrobienie wydruku z analizatora zeby pokazac ze trzeba miec profesjonalny sprzet, chyba muszę zaktualizować swój cennik A o co w tym biznesie chodzi? Udajesz takiego ("&*%$#\%*&), czy nim jesteś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 15.07.2017 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2017 Zmień serwisanta, bo przepłacasz, szczególnie te 250 za zdjecie obudowy i popatrzenie na kocioł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts