mercede 07.03.2016 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2016 Witam Państwa Przyszłam tu po pomoc ,poradę . Jestem ,(chyba) na finiszu remontu domu kostki . Wewnątrz , choć mozolnie , to już tylko malowanie i podłogi. Robi się coraz cieplej ,więc można by brać się za elewacje. Tylko jak to ugryźć :/ Sama się tym całym remontem zajmuje. Pan Piniondz daleko ,zresztą ,ech szkoda gadać... Póki co zorientowałam się ,że w moim regionie tj Radom ceny wahają się od 30 aż do 60zł . Niezła rozbieżność ,gdyby to było wyznacznikiem jakości Dalej, niektórzy pytają w jakiej jakości właśnie ,ma byś materiał .Pewnie ,że chciałoby się najlepszej ,ale czy najdroższej Pomóżcie proszę, wskażcie jakie materiały są godne uwagi . O co mam pytać , jak rozmawiać z wykonawcą ? Z poważaniem Mercede Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_1* 07.03.2016 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2016 czarno to widzę , nikt tu ci raczej nie pomoże bo nie lubią ludzi bez $$ , większość to doradcy firmowi i wiadomu nowomowa -panie na materiale nie oszczędzać najlepszy jaki możliwy i oczywiście najdroższy , sam zadałem kilka pytań w tym stylu i cisza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 08.03.2016 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2016 Witam Państwa Przyszłam tu po pomoc ,poradę . Jestem ,(chyba) na finiszu remontu domu kostki . Wewnątrz , choć mozolnie , to już tylko malowanie i podłogi. Robi się coraz cieplej ,więc można by brać się za elewacje. Tylko jak to ugryźć :/ Sama się tym całym remontem zajmuje. Pan Piniondz daleko ,zresztą ,ech szkoda gadać... Póki co zorientowałam się ,że w moim regionie tj Radom ceny wahają się od 30 aż do 60zł . Niezła rozbieżność ,gdyby to było wyznacznikiem jakości Dalej, niektórzy pytają w jakiej jakości właśnie ,ma byś materiał .Pewnie ,że chciałoby się najlepszej ,ale czy najdroższej Pomóżcie proszę, wskażcie jakie materiały są godne uwagi . O co mam pytać , jak rozmawiać z wykonawcą ? Z poważaniem Mercede Jak chcesz to zadzwoń do mnie to Ci trochę poopowiadam - niezobowiązujaco oczywiscie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 08.03.2016 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2016 czarno to widzę , nikt tu ci raczej nie pomoże bo nie lubią ludzi bez $$ , większość to doradcy firmowi i wiadomu nowomowa -panie na materiale nie oszczędzać najlepszy jaki możliwy i oczywiście najdroższy , sam zadałem kilka pytań w tym " bo nie lubią ludzi bez $$ , " może nie generalizuj.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 08.03.2016 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2016 (edytowane) czarno to widzę , nikt tu ci raczej nie pomoże bo nie lubią ludzi bez $$ , większość to doradcy firmowi i wiadomu nowomowa -panie na materiale nie oszczędzać najlepszy jaki możliwy i oczywiście najdroższy , sam zadałem kilka pytań w tym stylu i cisza dokladnie... nie z Toba o mineralnym pisalismy? najtanszym z mozliwych az zeby bola jak sie takie wpisy czyta. fajnie... http://forum.muratordom.pl/showthread.php?245685-tynk-mozaika-silikonowy-mineralny-dla-laika w tym watku... nie dostales odpowiedzi? Podejscie masz fatalne do ludzi... najpierw domagasz sie odpowiedzi natychmiastowej, dostajesz ja, doradzam Ci tynk mineralny i farbe, bo w Twoim przypadku jest najtansze i w sumie najlepsze rozwiazanie. Robisz to sam, wszyscy w tym watku w zasadzie podpowiadaja Ci jak zrobic to najlepiej po jak najnizszych kosztach. Na koniec wyszukujesz jakis no name, o ktorym ja nie mam zielonego pojecia bo to jakas garazowa produkcja. wiec sie nie wypoawiadam. I tu w tym watku piszesz takie rzeczy. Zeby czlowiek z gory wiedzial z kim ma do czynienia to wtedy faktycznie mozna by bylo niektore tematy zupelnie pozostawiac bez odpowiedzi. Przez takich jak Ty odechciewa sie wgle pisac na forum SKoro juz tak sie wypowiedziales o doradcach na forum, to powiem Ci co po tych wpisach sadze o Tobie i Tobie podobnym: roszczeniowa wredna menda, ktora za zlotowke potrafilaby komus skoczyc do gardla. Jeden z tych, ktorzy dzwonia w sobote lub niedziele o 16 majac w glebokim powazaniu to, ze ludzie maja rodziny i czas wolny. Skorzystac z darmowej porady ludzi ktorzy sie na tym znaja, nie szanujac czasu poswieconego na wytlumaczenie (czasami godzina, dwie na telefonie). Zamiast pojsc z rodzina do kina, wypic browar, pojsc na spacer, pograc - rozmawiam z takim typem jak Ty. Ktory nasluchal sie od sprzedawcow wlasnie jaki to cudowny jest tynk silikonowy... i doradzasz takiemu typowi najlepiej jak potrafisz, bardzo czesto sugerujac najblizszych dystrybutorow - zeby taki mogl kupic jak najtaniej jezeli koszty transportu sa nieadekwatne do wartosci zamowienia i po prostu wyszloby to drozej. Ponadto jeszcze jedna rzecz: frajerzysz sie tak na prawde w marketach budowlanych kupujac albo szajs totalny albo gruuubo przeplacajac na drobiazgach. Na szczescie takie miejsca istnieja, i tam pracownik musi znosic tego typu kaliber klienta, bo u mnie uslyszalbys ze masz zakaz wstepu. Dlatego takie miejsce jest dla Ciebie stworzone, naturalne srodowisko czlowieka ktory i tu uwaga: zamiast w swojej pracy zarobic tyle zeby go bylo stac na dobrego wykonawce i dobrej jakosci materialy i zlecic to komus kto sie na tym zna po prostu i ma doswiadczenie - woli sam zasuwac i robic ta swoja lepianke. Swiadczy to tylko o tym, ze w swoim zawodzie jestes na tyle cienki, ze nikt Ci nie placi tyle, zeby bylo Cie na to stac.... I malo tego, ludzi ktorzy nie sa Tobie podobni oczerniasz po tym jak Ci bezinteresownie pomogli na forum. Edytowane 8 Marca 2016 przez fighter1983 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 08.03.2016 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2016 Mam elewację zaciągnięta klejem Caparola na siatce Caparola. Wykonana w listopadzie 2014. Temperatury były wtedy OK. Na to pójdzie grunt i tynk mineralny Caparola. Mam dwa pytania: 1. Elewacja generalnie jest bez pęknięć, w naroża okien były nakładane siatki diagonalne, zakłądy są, jaki być powinne Ale mam wnękę z drzwiami wejściowymi i niestety pojawiły się rysy w narożnikach wewnętrznych. Nie wiem, czy tam był profil z siatką. Co zrobić, żeby nie przeniosły się na tynk ? 2. Przy oknach mam profile przyokienne z siatką w tych wnękach okiennych , w których operuje słońce pojawiły się pęknięcia w postaci prostych, cienkich linii, oddalonych 5mm od okna. Czy to należy naprawić prze położeniem tynku mineralnego ? Jutro mogę wrzucić zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 08.03.2016 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2016 dokladnie... nie z Toba o mineralnym pisalismy? najtanszym z mozliwych az zeby bola jak sie takie wpisy czyta. fajnie... http://forum.muratordom.pl/showthread.php?245685-tynk-mozaika-silikonowy-mineralny-dla-laika w tym watku... nie dostales odpowiedzi? Podejscie masz fatalne do ludzi... najpierw domagasz sie odpowiedzi natychmiastowej, dostajesz ja, doradzam Ci tynk mineralny i farbe, bo w Twoim przypadku jest najtansze i w sumie najlepsze rozwiazanie. Robisz to sam, wszyscy w tym watku w zasadzie podpowiadaja Ci jak zrobic to najlepiej po jak najnizszych kosztach. Na koniec wyszukujesz jakis no name, o ktorym ja nie mam zielonego pojecia bo to jakas garazowa produkcja. wiec sie nie wypoawiadam. I tu w tym watku piszesz takie rzeczy. Zeby czlowiek z gory wiedzial z kim ma do czynienia to wtedy faktycznie mozna by bylo niektore tematy zupelnie pozostawiac bez odpowiedzi. Przez takich jak Ty odechciewa sie wgle pisac na forum SKoro juz tak sie wypowiedziales o doradcach na forum, to powiem Ci co po tych wpisach sadze o Tobie i Tobie podobnym: roszczeniowa wredna menda, ktora za zlotowke potrafilaby komus skoczyc do gardla. Jeden z tych, ktorzy dzwonia w sobote lub niedziele o 16 majac w glebokim powazaniu to, ze ludzie maja rodziny i czas wolny. Skorzystac z darmowej porady ludzi ktorzy sie na tym znaja, nie szanujac czasu poswieconego na wytlumaczenie (czasami godzina, dwie na telefonie). Zamiast pojsc z rodzina do kina, wypic browar, pojsc na spacer, pograc - rozmawiam z takim typem jak Ty. Ktory nasluchal sie od sprzedawcow wlasnie jaki to cudowny jest tynk silikonowy... i doradzasz takiemu typowi najlepiej jak potrafisz, bardzo czesto sugerujac najblizszych dystrybutorow - zeby taki mogl kupic jak najtaniej jezeli koszty transportu sa nieadekwatne do wartosci zamowienia i po prostu wyszloby to drozej. Ponadto jeszcze jedna rzecz: frajerzysz sie tak na prawde w marketach budowlanych kupujac albo szajs totalny albo gruuubo przeplacajac na drobiazgach. Na szczescie takie miejsca istnieja, i tam pracownik musi znosic tego typu kaliber klienta, bo u mnie uslyszalbys ze masz zakaz wstepu. Dlatego takie miejsce jest dla Ciebie stworzone, naturalne srodowisko czlowieka ktory i tu uwaga: zamiast w swojej pracy zarobic tyle zeby go bylo stac na dobrego wykonawce i dobrej jakosci materialy i zlecic to komus kto sie na tym zna po prostu i ma doswiadczenie - woli sam zasuwac i robic ta swoja lepianke. Swiadczy to tylko o tym, ze w swoim zawodzie jestes na tyle cienki, ze nikt Ci nie placi tyle, zeby bylo Cie na to stac.... I malo tego, ludzi ktorzy nie sa Tobie podobni oczerniasz po tym jak Ci bezinteresownie pomogli na forum. Jak prześledziłem tematy w których wypowiadał się Berthold61, to tak tak szczerze mówiąc to pomyślałem to samo - ale nie chciałem tego pisać, bo pomyślałem sobie, że....może niech to pozostanie moją słodką tajemnicą Ale dobrze to ująłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_1* 08.03.2016 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2016 dokladnie... nie z Toba o mineralnym pisalismy? najtanszym z mozliwych az zeby bola jak sie takie wpisy czyta. fajnie... http://forum.muratordom.pl/showthread.php?245685-tynk-mozaika-silikonowy-mineralny-dla-laika w tym watku... nie dostales odpowiedzi? Podejscie masz fatalne do ludzi... najpierw domagasz sie odpowiedzi natychmiastowej, dostajesz ja, doradzam Ci tynk mineralny i farbe, bo w Twoim przypadku jest najtansze i w sumie najlepsze rozwiazanie. Robisz to sam, wszyscy w tym watku w zasadzie podpowiadaja Ci jak zrobic to najlepiej po jak najnizszych kosztach. Na koniec wyszukujesz jakis no name, o ktorym ja nie mam zielonego pojecia bo to jakas garazowa produkcja. wiec sie nie wypoawiadam. I tu w tym watku piszesz takie rzeczy. Zeby czlowiek z gory wiedzial z kim ma do czynienia to wtedy faktycznie mozna by bylo niektore tematy zupelnie pozostawiac bez odpowiedzi. Przez takich jak Ty odechciewa sie wgle pisac na forum SKoro juz tak sie wypowiedziales o doradcach na forum, to powiem Ci co po tych wpisach sadze o Tobie i Tobie podobnym: roszczeniowa wredna menda, ktora za zlotowke potrafilaby komus skoczyc do gardla. Jeden z tych, ktorzy dzwonia w sobote lub niedziele o 16 majac w glebokim powazaniu to, ze ludzie maja rodziny i czas wolny. Skorzystac z darmowej porady ludzi ktorzy sie na tym znaja, nie szanujac czasu poswieconego na wytlumaczenie (czasami godzina, dwie na telefonie). Zamiast pojsc z rodzina do kina, wypic browar, pojsc na spacer, pograc - rozmawiam z takim typem jak Ty. Ktory nasluchal sie od sprzedawcow wlasnie jaki to cudowny jest tynk silikonowy... i doradzasz takiemu typowi najlepiej jak potrafisz, bardzo czesto sugerujac najblizszych dystrybutorow - zeby taki mogl kupic jak najtaniej jezeli koszty transportu sa nieadekwatne do wartosci zamowienia i po prostu wyszloby to drozej. Ponadto jeszcze jedna rzecz: frajerzysz sie tak na prawde w marketach budowlanych kupujac albo szajs totalny albo gruuubo przeplacajac na drobiazgach. Na szczescie takie miejsca istnieja, i tam pracownik musi znosic tego typu kaliber klienta, bo u mnie uslyszalbys ze masz zakaz wstepu. Dlatego takie miejsce jest dla Ciebie stworzone, naturalne srodowisko czlowieka ktory i tu uwaga: zamiast w swojej pracy zarobic tyle zeby go bylo stac na dobrego wykonawce i dobrej jakosci materialy i zlecic to komus kto sie na tym zna po prostu i ma doswiadczenie - woli sam zasuwac i robic ta swoja lepianke. Swiadczy to tylko o tym, ze w swoim zawodzie jestes na tyle cienki, ze nikt Ci nie placi tyle, zeby bylo Cie na to stac.... I malo tego, ludzi ktorzy nie sa Tobie podobni oczerniasz po tym jak Ci bezinteresownie pomogli na forum. wszyscy mamy gorsze dni ja go miałem wczoraj za co bardzo przepraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 09.03.2016 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2016 wszyscy mamy gorsze dni ja go miałem wczoraj za co bardzo przepraszam No spoko zdarza sie... ja tez chyba troche przesadzilem ale cisnienie to mi skoczylo do 1200 po Twoim wpisie. Wiec przepraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 10.03.2016 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2016 Mam elewację zaciągnięta klejem Caparola na siatce Caparola. Wykonana w listopadzie 2014. Temperatury były wtedy OK. Na to pójdzie grunt i tynk mineralny Caparola. Mam dwa pytania: 1. Elewacja generalnie jest bez pęknięć, w naroża okien były nakładane siatki diagonalne, zakłądy są, jaki być powinne Ale mam wnękę z drzwiami wejściowymi i niestety pojawiły się rysy w narożnikach wewnętrznych. Nie wiem, czy tam był profil z siatką. Co zrobić, żeby nie przeniosły się na tynk ? 2. Przy oknach mam profile przyokienne z siatką w tych wnękach okiennych , w których operuje słońce pojawiły się pęknięcia w postaci prostych, cienkich linii, oddalonych 5mm od okna. Czy to należy naprawić prze położeniem tynku mineralnego ? Jutro mogę wrzucić zdjęcia. stosowanie listwy przyokiennej z siatka, takiej jak wrzuciles wlasnie ma na celu eliminacje tego o czym piszesz i tak jest. my uzywamy bella plast i jest ok. ciezko powiedziec dlaczego tak sie stalo. wrzuc zdjecia, moze cos wypatrzymy Do autorki postu... dzisiaj juz chocbym mial zdechnac w meczarniach wrzuce wstepne kalkulacje i dokoncze chociaz 2-3 rozwiazania tu: http://astrobud.pl/pl/c/Uslugi/56 btw przeczytaj co powinno wchodzic w sklad wyceny, bo to nie jest takie oczywiste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 11.03.2016 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2016 No spoko zdarza sie... ja tez chyba troche przesadzilem ale cisnienie to mi skoczylo do 1200 po Twoim wpisie. Wiec przepraszam. hm... 1200 powiadasz? To już byśmy, co niektórzy, byli w drodze do Zawidzu/Zawidza? z wieńcami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 26.03.2016 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2016 Szanowna Pani, rozwiązań do odnowienia/ocieplenia elewacji jest wiele, jednak kluczowy jest tutaj stan podłoża. Brakuje informacji czy na opisanej przez Panią elewacji było już wykonywane ocieplenie, a jeśli tak, to w jakim systemie. Poproszę więc o podanie bardziej szczegółowych informacji – wówczas możliwe będzie dopasowanie odpowiedniego rozwiązania. Pozdrawiam serdecznie,E-rzecznik FFiL Śnieżka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts