Przem4S 08.03.2016 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2016 Witam, Nie dawno kupiłem mieszkanie, jestem po wymianie elektryki, aktualnie zastanawiam się nad futrynami/drzwiami. Futryny są stare drewniane, 3 drzwi "80"tki, łazienkowe "70", i pytanie czy stare futryny mogę przyciąć i założyć na nie ościeżnice? Czy stare futryny muszę całkowicie demontować aby wstawić nowe? Ewentualnie je obłożyć? Czym? Jakiekolwiek sugestie mile widziane. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 08.03.2016 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2016 Było kucie pod elektrykę, to przeżyjesz i wywalania starych futryn. jakby nie patrzeć - to najzdrowsze rozwiązanie. Ja mówię zwykle, że w 90% przypadków nowe skrzydło nie będzie pasować i trzeba będzie coś przerabiać (w 50% kończy się na skróceniu, pozostałe 40% to różne inne historie wymagające kompromisów).Ostatnio w markecie usłyszałem rozmowę z boku: "na pewno będzie pasować, Pani kupuje!" Obudowanie - koszt nie mniejszy niż nowa futryna, efekt niepewny. Wybierz jakąś firmę, pogadaj o ich drzwiach i zaproś do siebie. Fachowiec na miejscu oceni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 15.03.2016 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2016 A do tego co Fin napisał dodam, że przez obudowanie zmniejszasz światło przejścia a co za tym idzie również funkcjonalność drzwi spada.Później zaczynają się historie typu zejście z 70 na 60-kę i szukanie kogoś kto w ogóle produkuje takie drzwi. Dołączam do słów Fina - kuć i pruć ale za to efekt znacznie lepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts