Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Problem z firmą YuGat EKO

Recommended Posts

Ponad dwa miesiące temu zamówiłem w tej firmie blaty marmurowe. Firma zgodnie z ofertą poprosiła o 100% przedpłatę przy zamówieniu, czas realizacji miał wynosić 30 dni. Wpłaciłem całą sumę. Jednak zupełnie nie zgodnie z ofertą wygląda realizacja zamówienia. Po miesiącu zacząłem telefonicznie przypominać o swoim zamówieniu. Po kilku telefonicznych interwencjach szef firmy tłumaczył się chorobą pracownika, ale obiecał mi transport blatów na koniec tygodnia. I znów pod jakimś pretekstem transport przełożono na sobotę rano. Rano nikogo nie ma więc dzwonię, "już za 15 min kierowca wyjeżdża do pana z towarem"- usłyszałem. Ani kierowcy, ani towaru, telefon wyłączony. W poniedziałek ustaliliśmy, że blaty pękły i wobec ponad dwukrotnego przekroczenia terminu realizacji zamówienia firma YuGaT EKO zwróci mi 100% przedpłaty. Czekam już dwa tygodnie -pieniędzy nie ma. Dzwonię do firmy - szefa nie ma. Tak przebiega współpraca z firmą YuGaT EKO.

Ponad dwa miesiące temu zamówiłem w tej firmie blaty marmurowe. Firma zgodnie z ofertą poprosiła o 100% przedpłatę przy zamówieniu, czas realizacji miał wynosić 30 dni. Wpłaciłem całą sumę. Jednak zupełnie nie zgodnie z ofertą wygląda realizacja zamówienia. Po miesiącu zacząłem telefonicznie przypominać o swoim zamówieniu. Po kilku telefonicznych interwencjach szef firmy tłumaczył się chorobą pracownika, ale obiecał mi transport blatów na koniec tygodnia. I znów pod jakimś pretekstem transport przełożono na sobotę rano. Rano nikogo nie ma więc dzwonię, "już za 15 min kierowca wyjeżdża do pana z towarem"- usłyszałem. Ani kierowcy, ani towaru, telefon wyłączony. W poniedziałek ustaliliśmy, że blaty pękły i wobec ponad dwukrotnego przekroczenia terminu realizacji zamówienia firma YuGaT EKO zwróci mi 100% przedpłaty. Czekam już dwa tygodnie -pieniędzy nie ma. Dzwonię do firmy - szefa nie ma. Tak przebiega współpraca z firmą YuGaT EKO.

22 grudnia 2015 roku wysłałem zamówienie do firmy YuGat EKO, dziś jest 14 marca 2016 roku i na swoje wezwania do zwrotu zaliczki otrzymałem odpowiedź, w której Prezes zarządu YuGat EKO Sp. z o.o. poinformował mnie, że wpłacona zaliczka zostaje zatrzymana na poczet przyszłych odszkodowań. A wszystko to, przez (uwaga) straty moralne i finansowe poniesione przez firmę YuGat EKO z powodu powyższego wpisu.

Nie dość, że nie otrzymałem zamówienia (co może się zdarzyć) to zamiast przeprosin i zwrotu 100 przedpłaty, Prezes zarządu YuGat EKO pisze mi o swoich stratach moralnych i finansowych, oraz zapowiada wniesienie przeciwko mnie sprawy do sądu. Prawie 20 lat zajmuję się ta branżą, ale z taką arogancją spotykam się po raz pierwszy.

Szanowna Firmo "Przedsiębiorstwo Jarosław Kucharski" z siedzibą w Starachowicach ul. Piłsudskiego 33 (Jarek 2202) oraz wszyscy czytający na forum Murator Dom opinie na temat firmy YUGAT EKO. Na początku chce podkreślić fakt, że firma YUGAT EKO ceni wszystkie opinie pod warunkiem, że są prawdziwe. Niestety Szanowna firmo " Przedsiębiorstwo Jarosław Kucharski" twój wpis z dnia 08.03.2016 pisząc bardzo delikatnie mija się z prawda. Faktem jest ze w grudniu 2015 roku dokonaliście zamówienia 3 sztuk elementów z marmuru - nie blatów - o wartości 200 zł brutto ( 0,2 m2) o grubości 2 cm. Zgodnie z warunkami zawartymi w cenniku - dostępnym również na naszej stronie www - przy zamówieniu takich produktów obowiązuje 100% przedpłata, która to firmo Kucharski zapłaciliście. Zgodnie z cennikiem termin realizacji może wynieść 30 dni. W połowie stycznia 2016 roku dostarczyliśmy wam zamówione elementy z marmuru, których nie przyjęliście twierdząc, że są niezgodne z próbka materiału jaki posiadacie. Pozostaliście głusi na argumenty, że jest to marmur i jako kamień naturalny może się różnić ubarwieniem, użyleniem, fakturą i innymi, gdzie informacja taka zawarta jest w naszym cenniku. Fakty są takie, że zamówione elementy wykonaliśmy i dostarczyliśmy w terminie. Z nieznanych nikomu przyczyn odmówiliście przyjęcia zamówionego towaru i bezpodstawnie zażądaliście zwrotu przedpłaty. Próbując wymóc na nas zwrot przedpłaty zaczeliście oczerniać YUGAT EKO na różnych forach internetowych, sugerując ,że jak zwrócimy zaliczkę to wykreślicie swoje wpisy. Dlatego też postanowiliśmy oddać sprawę prawnikowi, który zajmuje się już sprawą, Proszę nie oczerniać na forach publicznych innych a zając się własnymi problemami, gdyż po zapoznaniu się z opiniami o firmie "Przedsiębiorstwo Jarosław Kucharski" mam podstawy sadzić, ze macie tych problemów dużo.

Z poważaniem: YUGAT EKO Sp. z o.o.

Szanowna Firmo "Przedsiębiorstwo Jarosław Kucharski" z siedzibą w Starachowicach ul. Piłsudskiego 33 (Jarek 2202) oraz wszyscy czytający na forum Murator Dom opinie na temat firmy YUGAT EKO. Na początku chce podkreślić fakt, że firma YUGAT EKO ceni wszystkie opinie pod warunkiem, że są prawdziwe. Niestety Szanowna firmo " Przedsiębiorstwo Jarosław Kucharski" twój wpis z dnia 08.03.2016 pisząc bardzo delikatnie mija się z prawda. Faktem jest ze w grudniu 2015 roku dokonaliście zamówienia 3 sztuk elementów z marmuru - nie blatów - o wartości 200 zł brutto ( 0,2 m2) o grubości 2 cm. Zgodnie z warunkami zawartymi w cenniku - dostępnym również na naszej stronie www - przy zamówieniu takich produktów obowiązuje 100% przedpłata, która to firmo Kucharski zapłaciliście. Zgodnie z cennikiem termin realizacji może wynieść 30 dni. W połowie stycznia 2016 roku dostarczyliśmy wam zamówione elementy z marmuru, których nie przyjęliście twierdząc, że są niezgodne z próbka materiału jaki posiadacie. Pozostaliście głusi na argumenty, że jest to marmur i jako kamień naturalny może się różnić ubarwieniem, użyleniem, fakturą i innymi, gdzie informacja taka zawarta jest w naszym cenniku. Fakty są takie, że zamówione elementy wykonaliśmy i dostarczyliśmy w terminie. Z nieznanych nikomu przyczyn odmówiliście przyjęcia zamówionego towaru i bezpodstawnie zażądaliście zwrotu przedpłaty. Próbując wymóc na nas zwrot przedpłaty zaczeliście oczerniać YUGAT EKO na różnych forach internetowych, sugerując ,że jak zwrócimy zaliczkę to wykreślicie swoje wpisy. Dlatego też postanowiliśmy oddać sprawę prawnikowi, który zajmuje się już sprawą, Proszę nie oczerniać na forach publicznych innych a zając się własnymi problemami, gdyż po zapoznaniu się z opiniami o firmie "Przedsiębiorstwo Jarosław Kucharski" mam podstawy sadzić, ze macie tych problemów dużo.

Z poważaniem: YUGAT EKO Sp. z o.o.[/

Firmo YuGat EKO Sp. z o.o., której prezesem jest Piotr Juszczyk, oraz wszyscy czytający, kłamie pan jakobyście w połowie stycznia 2016 roku dostarczyli nam zamówione elementy marmuru. Nie było nawet próby umówienia jakiejkolwiek dostawy towaru z waszej strony. Skoro nie było nawet próby umówienia dostawy towaru, to tym bardziej nie było dostawy ani żadnych rozmów pomiędzy nami na temat ubarwienia i użylenia marmuru naturalnego. Po prostu pan kłamie jak najęty! Co udowodnię w sądzie, bo po prostu nikt z waszej firmy do nas nie dzwonił w sprawie dostawy. My nie posiadamy próbek marmuru naturalnego z którymi mielibyśmy porównywać cokolwiek porównywać to jakiś absurd. Pisze pan bzdury od początku do końca. Wymyślił pan sobie jakąś zupełnie bezsensowna historię. Na bieżąco zamierzam informować forumowiczów o postępach tej sprawy.

Niestety, na tym forum nie można dodawać załączników, ale podaję link gdzie znajdują się scany maili od firmy YuGat EKO i z zapowiedzią dostawy na 26 lutego 2016 roku i z 8 marca 2016 zapowiadającego zwrot mojej przedpłaty. W tej firmie złożyłem pierwsze i zarazem ostatnie zamówienie, dlatego nie może być wątpliwości, że chodziło o jakieś inne zamówienie. Panie Juszczyk niech pan czym prędzej odda mi moje pieniądze i nie brnie dalej w te bzdury! Sąd powołuje świadków, czy myśli pan, że oni też będą kłamać przed sądem.

http://forum.oknonet.pl/viewtopic.php?f=13&t=25167

Jarosław Kucharski

Która strona by nie miała racji, to samowolne zatrzymanie zaliczki bez realizacji zamówienia (lub pisemnej jego odmowy), nie wydaje się zgodne z prawem - podobnie jak w przypadku reklamacji np rachunku za telefon - trzeba wpłacić pierwotną kwotę, a następnie reklamować, tu trzeba oddać zaliczkę, ew. założyć sprawę i wygrać. Zatrzymując samowolnie czyjąś zaliczkę "na poczet pokrycia szkód moralnych" (czyli zupełnie niezgodnie z umową) bez wyroku sądowego (czyli tak naprawdę nawet bez pewności, że wystąpiły) skończy się z pewnością wyrokiem i nakazem zwrotu + odsetki. Nawet jeśli szkody zostaną orzeczone prawomocnym wyrokiem i sąd wystawi nakaz zapłaty, to nie uwzględni prawa do zatrzymania zaliczki.

Ale to już inna sprawa.

Swoją drogą ciekawi mnie (zaznaczam, że rynek kamieniarski jest mi mało znany) - po co rozdawać klientom próbki, jeśli po zamówieniu może przyjechać coś zupełnie innego?

Już nie używa pan własnego nazwiska? Dlaczego już nie? Oczywiście nigdzie pan tej sprawy nie odda, bo doskonale pan wie, że wymyślił na swoją obronę jakąś totalną bzdurę. Przytoczył jakąś fikcyjną rozmowę. Że niby jak to było?" Byliśmy głusi na argumenty, że jest to marmur i jako kamień naturalny może się różnić ubarwieniem, użyleniem, fakturą i innymi?" Co za bzdury! Co za łgarz! Niech pan się czym prędzej uda do stosownego lekarza! Jutro napiszę do telewizji bo ta firma może jeszcze nie jeden szwindel wywinąć.

P.S. do przemo1 ja nie mam żadnych próbek, nigdy nie miałem próbek marmuru i z niczym ich nie porównywałem i żadnej dostawy nie było. Chciałem zwrócić uwagę potencjalnych klientów tej firmy, bo mamy na rynku egzemplarz wyjątkowego łgarza. Firma YuGat EKO omijajcie tą firmę.

Jarosław Kucharski

Panie Jarosławie firma YuGaT EKO z uczciwością i rzetelnością ma tyle co nic

praktyki o których Pan pisze są mi bardzo dobrze znane i również jestem ofiarą tej firmy jeśli można nazwać to jeszcze firmą

natomiast w okresie od WRZEŚNIA 2015 do GRUDNIA 2015 jestem w posiadaniu zdjęć i korespondencji na której widać nie rzetelność i metody prowadzenia firmy przez Pana P. i Panią K.

współczuję tylko pracownikom którzy muszą wysłuchiwać tego wszystkiego

moja propozycja to jedyna droga jaką jest SĄD i bardzo chętnie PANU POMOGĘ oraz udostępnię i podzielę się wiedzą jaką posiadam

RADA DLA PANA PIOTRA :

czas dorosnąć i zacząć traktować ludzi poważnie oraz wywiązywać się z obietnic i umów

a jeśli chodzi o prowadzenie firmy może Pani Kasia zajmie czym innym niż

dalsze PAŃSTWA "tłumaczenia" to raczej pogłębianie już i tak straconej pozycji

Doliczając koszty zastępstwa procesowego, to znacznie większe koszty niż dwie stówy. Teraz to chodzi już nie tylko o te koszty, ale o odwołanie tego steku bzdur, które pod moim adresem podała na forach internetowych firma YuGat EKO. Cytuję ("bezpodstawnie zażądaliśmy zwrotu przedpłaty, pozostawaliśmy głusi na argumenty..., zaczęliśmy oczerniać firmę YUGAT EKO na różnych forach internetowych, sugerując ,że jak zwrócimy zaliczkę to wykreślicie swoje wpisy.") to są pomówienia, które YUGAT EKO będzie musiał odwołać, jak również i kłamstwo, że zamówione elementy wykonali i dostarczyli w terminie. Zamówionych elementów nie dostarczyli, ani w terminie, ani w ogóle, zamiast przeprosić i zwrócić pieniądze, zaczęli łgać na forach internetowych. Pracownica tej firmy pytała mailowo, czy usunę wpisy internetowe? Odpisałem, że usunę jeżeli moje pieniądze będą już u mnie na koncie, w tej właśnie kolejności. Bo zapowiedzi, że kierowca już jedzie z towarem, lub szef jutro zrobi przelew są w przypadku tej firmy kompletnie nie wiarygodne.

Pragnę zwrócić uwagę że tu nie chodzi o 200 zł tylko, a o dziesiątki firm na rynku remontowo budowlanym jak i również salonów zajmujących się oknami i ich montarzem gdzie korzystali z produktów firmy YUGAT eko. Do grona znich nie został dostarczony zamówiony towar lub był wadliwy, a reklamacja nie została uznana, więc koszty dużo wyższe niż 200 zł Edytowane przez markopolo100

• 4 weeks później...
Sprawę oszustwa firmy YuGat EKO zgłosiłem na na policji. Odzywają się do mnie osoby, bądź to również poszkodowane przez tą firmę, bądź znające sposób jej działania, w tym nie stawianie się pozwanego na rozprawach sądowych. Moja propozycja jest taka: zgłaszajcie te nawet drobne sprawy na policję jako oszustwo i nagłaśniajcie w mediach, lub przez przedstawicieli handlowych. Im więcej osób pozna firmę YuGat EKO, tym mniej pokrzywdzonych.

• 5 weeks później...

FIRMA YUGAT EKO ogłasiła upadłość

i przyznam że byłem zszokowany gdy przed siedzibą firmy zastałem właściciela i klienta, który przyjechał z reklamacją na parapety za które zapłacił około 700 zł

zastanawiam się jak długo i jaka ogromna rzesza jest klientów którzy zostali tak oszukani ?

może czas najwyższy by poszkodowani przez YUGAT EKO się skrzyknęli i pokazali właścicielom że POLSKA to naprawdę już nowoczesny i bardziej odpowiedzialny kraj

POZDRAWIAM

• 10 months później...
  • 1 year później...