Gość Konto usunięte_1* 09.03.2016 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2016 Nie wiem czy taki temat był , trochę pokrętny ale , mam stary dom w trakcie docieplania ale pasywniak z niego nigdy już nie będzie , chodzi mi tylko i wyłacznie na lekkim podgrzaniu 90m2 podłogówki na parterze do tego stopnia aby podłogówka nie była zimna -nie miła , grzanie zasadnicze będzie kotłem na paliwa stałe z tego prostego wniosku że to wszystko mam ale kocioł GS i codzienne rozpalanie komplikuje sprawę rozgrzewania podłogówki , na pietrze też będą w przyszłości pokoje ale na kaloryferach , chodzi mi głównie o ta podłogę na parterze czy pompa np 4 kw wystarczy aby utrzymać ciut letnią podłogę ?na razie nie chcę i nie mogę sobie pozwolić na całkowite przejście na PC , za duże koszty poniosłem juz w czasie kupna i generalnego remontu domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vld 09.03.2016 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2016 Walnij jeszcze sobie po 20m2 paneli i kolektorów nie do grzania, ew możesz błysnąć rekuperacją z GWC nie do wentylowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 10.03.2016 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2016 4kW na 90 m2 pewno wystarczy przy -20 *COP jest zazwyczaj tylko ciut ciepłe.A pompkę trzeba kupić docelową .Bedzie najtaniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 10.03.2016 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2016 Walnij jeszcze sobie po 20m2 paneli i kolektorów nie do grzania, ew możesz błysnąć rekuperacją z GWC nie do wentylowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vld 10.03.2016 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2016 Sąsiedzi będą zazdrościć, a on wieczorami będzie "oszczędzać" w górniaku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_1* 10.03.2016 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2016 Sąsiedzi będą zazdrościć, a on wieczorami będzie "oszczędzać" w górniaku. dobra kończmy tą dyskusję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant marki Buderus 25.03.2016 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2016 Nie wiem czy taki temat był , trochę pokrętny ale , mam stary dom w trakcie docieplania ale pasywniak z niego nigdy już nie będzie , chodzi mi tylko i wyłacznie na lekkim podgrzaniu 90m2 podłogówki na parterze do tego stopnia aby podłogówka nie była zimna -nie miła , grzanie zasadnicze będzie kotłem na paliwa stałe z tego prostego wniosku że to wszystko mam ale kocioł GS i codzienne rozpalanie komplikuje sprawę rozgrzewania podłogówki , na pietrze też będą w przyszłości pokoje ale na kaloryferach , chodzi mi głównie o ta podłogę na parterze czy pompa np 4 kw wystarczy aby utrzymać ciut letnią podłogę ? na razie nie chcę i nie mogę sobie pozwolić na całkowite przejście na PC , za duże koszty poniosłem juz w czasie kupna i generalnego remontu domu Witam, W sprawie rozwiązania Pańskiego problemu zachęcam do kontaktu z autoryzowanym instalatorem marki Buderus. Dodatkowo instalator pomoże w wyborze urządzenia o odpowiedniej mocy. Dane kontaktowe można znaleźć dzięki wygodnej wyszukiwarce instalatorów, która jest dostępna na stronie http://www.buderus.pl/kontakty/autoryzowani-serwisanci.html. Możliwy jest również kontakt telefoniczny pod numerem telefonu: 801 777 008. Chętnie odpowiem na wszystkie pytania. Pozdrawiam, ________________________________ Konsultant marki Buderus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 25.03.2016 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2016 Witam, W sprawie rozwiązania Pańskiego problemu zachęcam do kontaktu z autoryzowanym instalatorem marki Buderus. Dodatkowo instalator pomoże w wyborze urządzenia o odpowiedniej mocy. Dane kontaktowe można znaleźć dzięki wygodnej wyszukiwarce instalatorów, która jest dostępna na stronie http://www.buderus.pl/kontakty/autoryzowani-serwisanci.html. Możliwy jest również kontakt telefoniczny pod numerem telefonu: 801 777 008. Chętnie odpowiem na wszystkie pytania. Pozdrawiam, ________________________________ Konsultant marki Buderus Myślę ,że instalatorzy innych marek też chętnie doradzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts