veratoxic 09.03.2016 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2016 Witam. W całym mieszkaniu mam wykładzinę PCV przyklejoną do wylewki betonowej i nie ma sposobu żeby ją w całości usunąć. Nierówności podłogi sięgają do ok 2-3 cm. Czy mogę na wykładzinę PCV wylać zaprawę wyrównującą (redukuje od 3mm do 50mm). Jak powinno to się prawidłowo wykonać, jakiś grunt itp.??? A może ktoś zna inny sposób na wyrównanie odłogi bez znacznego podnoszenia jej poziomu? Na wyrównaną powierzchnię szły by płytki gresowe (przedpokój) i panele (pokoje). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek_Wisznia Mała 09.03.2016 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2016 Najlepiej ją jednak zerwać. Żeby to zrobić trzeba ją ponacinać na pasy ok 10cm i po podważeniu krawędzi odrywać najlepiej specjalnym chwytakiem. Jeżeli jest to duża powierzchnia to wygodniej użyć specjalnych mechanicznych zrywarek, tzw. stripperów. Tego jednak nie kupisz na jednorazową akcję, ale możesz poszukać jakieś firmy i zamówić usługę. Wiem, że niektórzy jeżeli wykładzina PCV mocno się trzyma to twierdzą, że nie trzeba jej zrywać - wystarczy odtłuścić i zmatowić/porysować powierzchnie. Nie mam do tego jednak przekonania, co nie znaczy, że to zły pomysł. Niech Ci to jednak potwierdzi jakiś fachowiec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
veratoxic 09.03.2016 16:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2016 Powierzchnia o której mowa to ok 54m2. Dwie osoby próbowaly usunąć wykładzine ale nie szło nawet na cieplo. Miejscami odchodzi ale to niewielkie powierzchnie, reszty nie ma jak ruszyc. Nie slyszalam o stripperach, musze sie rozeznac. Obawiam sie tylko ze koszt zrywania przez firme bedzie duzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
veratoxic 09.03.2016 16:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2016 Poza tym na betonie zostaje warstwa kleju budapren prawdopodobnie. Wiem ze są frezarki do betonu ale przy takim metrazu to koszt jak za nowa wylewke. Proszę o jakieś podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek_Wisznia Mała 09.03.2016 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2016 Jak się tak bestia trzyma to może i można na nią, ale poczekaj na pewniejszą poradę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts