qosek 09.03.2016 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2016 (edytowane) Cześć Poszukuję kominka Wymagania: - tylko "rekreacyjny" - w domu będzie rekuperacja - mam zrobiony dolot powietrza - chcę otwierany do góry Lokalna firemka zaproponowało mi Hajduka Volcano N 660x510. I moje pytania: - czy na pewno nadaje się przy reku (słyszałem, że wtedy kominki muszą być szczelniejsze) - czy mechanizm podnoszenia szyby jest trwały (i czy jest opcja naprawy bez demontażu całego kominka) - czy jest to rozsądny wybór, czy polecacie coś innego ? (w razie coś inwestycja koło Gdańska) ps. pokazywali mi też Unico Dragon 4/14. Fakt - ten nie ma podnoszonej szyby. Czy w razie coś to jest rozsądny kandydat (jeżeli żona by zrezygnowała z podnoszonej szyby) ? Edytowane 9 Marca 2016 przez qosek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 09.03.2016 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2016 Bez podnoszonej ? Romotop HEAT 70.50.01 Katalogowo 770 euro netto Chcesz adresy firm wykonawczych z Twoich okolic ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qosek 09.03.2016 17:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2016 (edytowane) Bez podnoszonej ? Romotop HEAT 70.50.01 Katalogowo 770 euro netto Chcesz adresy firm wykonawczych z Twoich okolic ? Dlaczego akurat ten a nie Unico (albo coś innego) (kompletnie nie znam się na kominkach i chętnie bym usłyszał jakieś argumenty, parametry, etc.) ? Prosiłbym o namiary polecanych ekip wykonawczych w okolicach Gdańska I jeszcze jedno Na stronie producenta nie ma takiego modelu .... http://www.romotop.pl/wklady-kominkowe-heat Edytowane 9 Marca 2016 przez qosek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artix123 10.03.2016 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2016 Qosek - Volcano N posiada drzwi otwierane na bok, a wersja Volcano Nh - drzwi otwierane do góry. Oba modele nadają się do domów z rekuperacją gdyż posiadają zamkniętą komorę spalania oraz możliwość podłączenia powietrza do spalania z zewnątrz budynku. Volcano Nh posiada mechanizm podnoszenia CLING - w końcowej fazie zamykania drzwi następuje lekkie dosunięcie drzwi do korpusu wkładu - mechanizm ten jest trwały i sprawdzony, ważne aby firma kominkowa wykonująca obudowę kominkową zachowała prawidłowy (wymagany dla danego wkładu) obieg powietrza konwekcyjnego w obudowie. Jeżeli po wielu latach eksploatacji potrzeba będzie zaserwisować mechanizm podnoszenia odbywa się to bez konieczności ingerencji w obudowę kominkową, wkłady Hajduk z mechanizmem CLING posiadają również rewizję serwisową w boku korpusu. Moim zdaniem wybór jest rozsądny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qosek 10.03.2016 08:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2016 Artix123 - dzięki. Faktycznie musiałem źle model zaznaczyć na folderze, który dostałem - N ma górę skośną (czyli brak możliwości podnoszenia drzwi). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artix123 10.03.2016 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2016 Nie ma sprawy, jest forum to i temat się wyjaśnił.(wyszło prawie jak: Kto pyta nie błądzi) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 10.03.2016 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2016 Dlaczego akurat ten a nie Unico (albo coś innego) (kompletnie nie znam się na kominkach i chętnie bym usłyszał jakieś argumenty, parametry, etc.) ? Prosiłbym o namiary polecanych ekip wykonawczych w okolicach Gdańska I jeszcze jedno Na stronie producenta nie ma takiego modelu .... http://www.romotop.pl/wklady-kominkowe-heat Strona jest w trakcie przebudowy. Zobacz na http://www.romotop.cz Adresy wysyłam Komora spalania doublespin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts