Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Belki drewniane na suficie

RAFire

Recommended Posts

Witam,

Planuję remont salonu i żona chciałaby zamontować belki drewniane na suficie. Czy możecie powiedzieć w jaki sposób zamontować takie belki (do sufitu czy ścian).aby wyglądało to estetycznie i nie sprawiało wielkie problemu. Dodam, ze ściany będą tynkowane maszynowo, a dodatkowo z racji tego że jest to powierzchnia ok 30m2 to chciałbym doświetlić pomieszczenie halogenami LED - i tutaj powstaje problem jak to pogodzić.

Czy ktoś z was zna dobrego stolarza, który wykonałby takie belki w okolicy Trzebini, małopolski?

Widziałem i słyszałem też o imitacjach takich belek, ale chciałbym się im przyjrzeć. najbliżej udało mi się znaleźć w Castoramie ale jest tylko jeden wzór i to w powalającej cenie.

Z góry dziękuję za pomoc.

Witam,

Planuję remont salonu i żona chciałaby zamontować belki drewniane na suficie. Czy możecie powiedzieć w jaki sposób zamontować takie belki (do sufitu czy ścian).aby wyglądało to estetycznie i nie sprawiało wielkie problemu. Dodam, ze ściany będą tynkowane maszynowo, a dodatkowo z racji tego że jest to powierzchnia ok 30m2 to chciałbym doświetlić pomieszczenie halogenami LED - i tutaj powstaje problem jak to pogodzić.

Czy ktoś z was zna dobrego stolarza, który wykonałby takie belki w okolicy Trzebini, małopolski?

Widziałem i słyszałem też o imitacjach takich belek, ale chciałbym się im przyjrzeć. najbliżej udało mi się znaleźć w Castoramie ale jest tylko jeden wzór i to w powalającej cenie.

Z góry dziękuję za pomoc.

W mieszkaniu robiłem co podobnego. Koszt znikomy, a efekt dużo lepszy niż te plastiki z Casto

Kupiłem belki rozbiórkowe, ze starej chałupy, oczyszczenie, wycięcie środka, żeby lżejsze były i można było oświetlenie umocować w środku.

Mocowane na kątowniki do ściany, potem kątowniki zatynkowane tak że z zewnątrz nic nie widać .

Dla zobrazowania galeria :)

Dawca belek

belki3.jpg

belki4.jpg

Trochę odchudzania motorówką

belki.jpg

W korytarzu mamy 2m

belki2.jpg

W kuchni 4.5m

belki5.jpg

Do tej pory przez 9 lat nic nie pospadało wiec jest ok chyba. Koszt całkowity to pewnie za 100-150 PLN łącznie z belkami :)