ProStaś 20.04.2016 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2016 I do tego 3 tonowego zasobnika będziesz pellet sypał z 15 kg worków ? Bo cystern do tankowania pelletu to w tym kraju jak na lekarstwo. Akurat z moich okolic, to nie reklama...: http://www.iwonapellets.pl/materialy/_upload/cysterna.jpg Ale poza tym rozumiem Twój przekaz, pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Puławiak 20.04.2016 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2016 no wiem że tam mają ale cystern jest naprawdę mało, może za kilka lat coś się zmieni ale jeszcze nie teraz. Wiec narazie te super filmiki ze stron producentów kotłów z systemami podawania pneumatycznego to można traktować jako filmy instruktażowo - marketingowe. Dzieki za zrozumienie i zainteresowanie miło jest tak spokojnie merytorycznie pogadać i się też paru ciekawych rzeczy dowiedzieć Myślę że taka dyskusja na forum wiecej wnosi niż spamowanie i słowne przepychanki. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kroitz 21.04.2016 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2016 Wy pompiarze to macie fajnie. Klienci od początku projektują swój domek pod PC i wtedy jest fajnie. Nasi klienci ( kotły na pelet) orientują się w ostatniej chwili że gazu nie będzie a dom stoi. I spotkamy takie przypadki:- wszędzie ogrzewanie grzejnikowe- mieszanka podłogówka/grzejniki.....- w trakcie budowy dom urósł, miało być 170 jest 230m2, ups- chcę mieć czysto i bez obsługowo.- nie mówiąc o różnych wynalazkach miejscowych hydraulików- kowali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant Viessmann 21.04.2016 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2016 Wy pompiarze to macie fajnie. Klienci od początku projektują swój domek pod PC i wtedy jest fajnie. Nasi klienci ( kotły na pelet) orientują się w ostatniej chwili że gazu nie będzie a dom stoi. I spotkamy takie przypadki: - wszędzie ogrzewanie grzejnikowe - mieszanka podłogówka/grzejniki..... - w trakcie budowy dom urósł, miało być 170 jest 230m2, ups - chcę mieć czysto i bez obsługowo. - nie mówiąc o różnych wynalazkach miejscowych hydraulików- kowali No nie zawsze tak jest... Taka sytuacja gdy inwestor przychodzi z projektem jest dla nas idealna, i zdarza się co prawda coraz częściej. Ale często też modernizujemy już istniejącą instalację grzewczą i wtedy też mamy do czynienia z różnymi sytuacjami Wtedy też dokładnie i bardzo indywidualnie podchodzimy do tematu... dużo zależy własnie od zastanej instalacji, bo poprawiać nikt nie lubi a najczęściej jest to wtedy gruntowny remont! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProStaś 21.04.2016 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2016 Wy pompiarze to macie fajnie. A konkretnie to kogo masz na myśli, pisząc o pompiarzach? Klienci od początku projektują swój domek pod PC i wtedy jest fajnie. No, ale przeca podałem warunki brzegowe, stan mniej niż zero, dom się projektuje. Wrzuć propozycję, chętnie poczytam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariusz7908 16.02.2017 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2017 Czyjest PC która da rady na domu 250m2 podłogowka kaloryfery jako jedyne źródło ciepła ? Pidobno Mitsubishi Zabadan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant Viessmann 17.02.2017 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2017 Czyjest PC która da rady na domu 250m2 podłogowka kaloryfery jako jedyne źródło ciepła ? Pidobno Mitsubishi Zabadan Witam ! Każda PC odpowiednio dobrana do konkretnego budynku z rzetelnie wykonanym OZC, nie będzie miała problemu być jedynym źródłem ogrzewania. W przypadku pomp ciepła powietrznych często stosuje się dodatkowe wbudowane grzałki elektryczne w celu poprawy sprawności energetycznej urządzenia. Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts