Solzbi 10.03.2016 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2016 Witam Mam możliwość po znajomości kupienia działkę budowlaną 953m2, tylko jest jeden problem, wzdłuż działki biegnie gazociąg średniego ciśnienia (na zdjęciu żółta linia). Od granicy działki do gazociągu jest 24m, a od gazociągu do drugiego końca 9m. Na gazociągu nie można budować ciężkich budowli (np. altanę można postawić) i należy zachować po 2 metry z każdej strony strefy bezpieczeństwa. Przy budowie domu, nie wpinałbym się go gazu, wstępnie planuję wybudować dom energooszczędny z pompą ciepła. Kanalizacja (ciemnozielony kolor), która jest w drodze głównej ma za małą średnicę aby więcej budynków podłączyć, ale jest też druga nitka poniżej działki (patrząc na zdjęcie) ale nie wiadomo jak z podłączeniem. Na działce w pierwszej linii zabudowy przez którą również biegnie gazociąg stoi już dom jednorodzinny od września zamieszkany. Jestem laikiem, więc zwracam się do Was z zapytaniem czy warto zainteresować się tą działką. Jakie nieprzyjemności mogą mnie czekać np. przez owy gazociąg. Co z bezpieczeństwem swoim i rodziny mają na działce taki gaz. http://www.gliwicka72.pl/daszyns.png Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts