Winczu 10.03.2016 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2016 Witam, rok temu kupiłem mieszkanie i mam problem z pokojem, w którym mam położoną tapetę winylową. (została po poprzednich właścicielach) Z racji małych funduszów na remont postanowiłem je lekko odświeżyć poprzez pomalowanie tapety na kolor szary. Farba ładnie przykryła białą tapetę, lecz przy świetle widać pod tapetą wiele nierówności, jakby ściana była odparzona i tynk się jej nie trzymał... Wcześniej tapeta była biała więc nie było aż tak widać tych detali, natomiast po przejściu na szary, przy świetle sufitowym punktowym widać nierówną, brzydką strukturę. (w dzień ściany wydają się optycznie ładne i gładkie) Ściany w świetle dziennym: http://i.imgur.com/V2OHddQ.jpg Po włączeniu żarówek: http://i.imgur.com/3VuKUct.jpg Chwilowo nie mam kasy na poważniejszy remont, gdyż odkuwam się po kupnie mieszkania i stąd moje pytanie, czy jest możliwość w miarę tanim sposobem doprowadzić to do porządku? Myślałem o farbie strukturalnej, ale nie wiem czy będzie wszystko trzymać. Tapet nie chcę zrywać, gdyż pod tą jest kolejna i trzyma się tak mocno, że zrywanie pokoju w pojedynkę to praca na dobry tydzień czasu i koszty związane z ewentualnym remontem całych ścian mnie wykończą. (pokój 6x4m) Panele ścienne odpadają, gdyż zmniejszą pokój, ponadto będę musiał niszczyć cały podwieszany sufit zakończony gzymsem łączonym ze ścianami - jest w idealnym stanie. Myślę też nad tapetą strukturalną, którą mam w kuchni. Jest miękka, idealnie kryje wszystkie niedoskonałości, lecz nie wiem czy to dobry pomysł klejenie 3 warstwy tapety gorszej jakości niż winylowa, której nie pomaluję (kominek w pokoju więc co 2 sezony będzie zmiana koloru) Macie jakieś rady?Z góry dziękuję za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamihi 10.03.2016 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2016 Może tego oświetlenia nie używaj bo sadzi przy ścianie i wszystko ci pokazuje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Winczu 10.03.2016 18:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2016 wiem, kombinowałem z przestawieniem oprawek, ale nic z tego. Posiadam jeszcze oświetlenie w wiatraku sufitowym, ale tam są tylko dwie żarówki bez żadnej osłonki i walą strasznie po oczach, zresztą są osadzone nisko więc nie doświetlają pokoju jak trzeba. Wiatraka rzecz jasna nie wyrzucę bo w wakacje zginę od temperatury a w zimie zamarznę bo rozprowadza mi on ciepłe powietrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 10.03.2016 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2016 Może te oczka wymień na kinkiety, kierunkowe. Będziesz w stanie ustawić strumień światła tak jak Ci pasuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Winczu 11.03.2016 10:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2016 Droga sprawa te kinkiety, zresztą czekam na decyzję w sprawie ogrzewania miejskiego, wtedy będę myślał o poważniejszym remoncie, gdyż szkoda teraz cokolwiek robić jak w przeciągu roku, bądź najdalej 2 lat wszystko w pokoju rozwalą, dlatego szukam najtańszych sposobów na te ściany by przez ten okres miało to jakieś ręce i nogi. Jak myślicie, taka farba strukturalna na takiej nawierzchni przyniesie jakiś efekt i utrzyma się na tapecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 26.03.2016 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2016 Szanowny Panie, ze zdjęcia wynika, że pod spodem tapety jest nierówna ściana. Pozbycie się tego negatywnego efektu nie będzie możliwe bez usunięcia tapety. Wykorzystanie farby strukturalnej wiąże się ze sporymi kosztami, a uzyskany na takim podłożu efekt nie będzie satysfakcjonujący. Gdy ściana zostanie już wyrównana, polecam aplikację na niej farby strukturalnej MAGNAT Style Perla Sabbia. Wyrób należy nakładać zgodnie z zaleceniami producenta. Pozdrawiam serdecznie,E-rzecznik FFiL Śnieżka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts