antek12345 10.03.2016 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2016 Witam lada dzień wiosna i czas ruszac z budowa. Co prawda moj projekt posiad balkon ale wglebiajac sie w temat mam straszny dylemat czy nie zamienic go na balkon francuski. Chcialem poznac opinie ludzi ktorzy zdecydowali sie na to rozwiazanie i czy sa zadowoleni (lub ewentualnie zaluja takiego rozwiazania)z praktycznego ich uzytkowania typu wietrzenie poscieli (ewentualnie drobnego suszenia prania) Co was sklonilo do takiej decyzji.np klopot ze sniegiem,izolacja termiczna czy wodna itd... Czy nie zalujecie zlikwidowania balkonow Jak ze wzgledow estetycznych.Czy z waszych domow nie zrobila sie tak zwana stodola. Nie zalujecie ze nie mozecie wieczorkiem czy nad ranem wyjsc na balkon i sie hmm sam nie wiem zrelaksowac Moim glownym zalozeniem jest wybudowanie domu jak najbardziej energooszczednego pod wzgledem mojej kieszeni (szału nie ma) ale tez przyjemnego dla oka.by nie stracil uroku Jest to sprawka tego balkonu.dodam tylko ze wykusz zostal zlikwidowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
turalyon 11.03.2016 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2016 Ja mam taki domhttp://dom.money.pl/projekty_domow/bez-piwnicy,projekt,dom-w-lukrecji-2,11246.htmli został tylko balkon z przodu ze względu na wygląd domu. Bez sensu te balkony. Koszty, koszty i awarie tylko robią. Na twoim miejscu dałbym zwykłe okna, nawet nie balkonowe w tym miejscu. Projekt masz podobny do mojego, wiec pokoje pewnie po 12-15 metrów, pewnie bedą dla dzieci, i powiem ci szczerze że gdybym zostawił okna balkonowe nie miał bym gdzie dzieciom w przyszłosci biurek poustawiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
antek12345 11.03.2016 15:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2016 tylko z drogiej strony domu juz zlikwidowalem balkon.ale drzwi zostawie napewno bo jest to sypialnia wiec posciel fajna sprawka wywiesic.tak sa to pokoje dziecinne i tez tak ok 15 m2 maja.Szczerze mowiac to nie myslalem nad zamiana na zwykle okna.No biurko to jeszcze gdzies by sie upchalo ale co np z grzejnikiem.Prosze jeszcze o jakies opinie.Dawać dawać nie bać sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arty13 12.09.2017 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2017 (edytowane) Osobiście nie wyobrażam sobie życia bez balkonu. Ewentualnym rozwiązaniem jest posiadanie przestronnego tarasu z deski kompozytowej. Balkon Francuski jest pewnym rozwiązaniem i uniknięciem problemów, lecz wolałbym się przemęczyć i obejść problem, niż usunąć balkon całkowicie Wszystko zależy od własnego nastawienia do tego tematu. Edytowane 12 Września 2017 przez Arty13 edycja wpisu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_kolwiek 12.09.2017 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2017 balkon to jeden wielki problem - duży mostek termiczny, podciekanie wody, kosztowne balustrady. u siebie zlikwidowałem dwa - zostawiłem jedne z przodu - teraz to i ten pozostawiony bym wywalił. Okna balkonowe zostawiłem - doświetlają pomieszczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts