Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Styropian Arbet czy Styropian plus

michaltczew

Recommended Posts

Gość grend

Styropianem Arbet ja mam ocieplony dom - jest on najlepszy na swiecie bo go mam :)

Testowalem zimą kika rodzajów styro i Arbet był IDEALNY pod wzgedem prostokatnym i płaszczyzny do tego był twardy i miał przepisową wage.. Zamawiałem latem i w co drugiej paczce skrajna płyta była łukowata na 3mm - prostokatność była idealna. Reszta płyt w paczce była idealna. Styropian plus nie testowałem. Jeszcze jeden forumowicz stosował Arbet grafitowy z frezem - pisał że płyta idealna tylko jakieś problemy były z frezem

W karcie technicznej są parametry jakie może być odszktałcona płyta. Jedni producenci mają 5 mm inni 10 mm - to według mnie jest kryterium. Jezeli nie spełnia kryterium to oddajesz...

Skoro bierze są pod uwagę 0042 to bierz ten który tańszy. Żaden z nich nie należy do czołówki producentów. Chyba żaden z większych wykonawców na forum nie "działa" na niszowych producentach, więc o opinię będzie ciężko. Czy opinia osoby prywatnej która nie wiele ma porównania coś ci da?

Gość grend
Skoro bierze są pod uwagę 0042 to bierz ten który tańszy. Żaden z nich nie należy do czołówki producentów. Chyba żaden z większych wykonawców na forum nie "działa" na niszowych producentach, więc o opinię będzie ciężko. Czy opinia osoby prywatnej która nie wiele ma porównania coś ci da?

.. a jacy to sa czołowi producenci w POLSCE ? :popcorn:

Gość grend

Niszowy ??? :eek: Niszowy producent :popcorn:

Fabryka Styropianu ARBET to w 100% polska firma. Jesteśmy doświadczonym, wiodącym producentem styropianu w kraju i jednym z większych w Europie, o ugruntowanej pozycji na rynku.

Pod koniec 2015 FS ARBET będzie obchodzić swoje ćwierćwiecze. W 1990 roku ruszył pierwszy zakład produkcyjny ARBETU, działająca lokalnie fabryka w Koszalinie. Dziś Fabryka Styropianu ARBET to nowoczesne przedsiębiorstwo, w którego skład wchodzi aż pięć zakładów produkcyjnych, rozlokowanych w całej Polsce w taki sposób, by szybko i prosto zrealizować każde zamówienie. Zakłady znajdują się: w Koszalinie, Golubiu-Dobrzyniu, Czachorowie k. Gostynia, Jaśle oraz - najnowocześniejszy - w Przodkowie k. Gdańska.

Rozlokowanie zakładów produkcyjnych pozwala nam dostarczać styropian w dowolne miejsce w Polsce. Eksportujemy nasze produkty także do krajów nadbałtyckich, Skandynawii oraz Niemiec. Wyroby firmy trafiają nawet na budowy w Irlandii i Wielkiej Brytanii.

Podstawowymi produktami firmy są płyty styropianowe dla budownictwa, bloki styropianowe oraz kształtki, których wielkość i forma przestrzenna mogą zostać dopasowane do specyficznych potrzeb Klienta. Każda z fabryk produkuje pełen asortyment płyt styropianowych, a wszystkie działają w oparciu o procedury umożliwiające standaryzację wyrobu gwarantującą powtarzalność parametrów technicznych.

Wysoką jakość produktów doceniło wielu Klientów, którzy korzystają z Prawdziwego Styropianu. Dzięki nim, udział naszej firmy w rynku stale się zwiększa. Przykład? - w roku 2009 obroty firmy były 90 krotnie większe niż w 1991. Gdyby wykorzystać wszystkie płyty styropianowe, wyprodukowane przez Arbet, można by ułożyć drogę trzykrotnie obiegającą Kulę Ziemską wzdłuż równika.

Arbet nie jest takim znowu no name :)

spora fabryka, tyle ze jakos mi przynajmniej zawsze bylo nie po drodze.

Byl PH, byl jakis kierownik sprzedazy ... alo jakos nie powstala chemia :) i nie mam w ofercie

ale produkty z tego co wiem sa w porzadku, poziom Knaufa z tego co kojarze.

ale 0,042 to juz troche produkt styropianopodobny... wiec skoro decydujesz sie na taka klase styropianu to w sumie juz troche bez znaczenia co wybierzesz