niktspecjalny 11.03.2016 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2016 Witam . Przepisy wszelakie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 11.03.2016 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2016 (edytowane) Hurra!!! To ja może zacznę: Mała niespodzianka ale pyszna. Nie wszyscy znają więc opiszę szczegółowo: Bierzemy marchewkę: http://3.bp.blogspot.com/-n1gDg3CLURk/U_zFUiyt01I/AAAAAAAACUE/WEArV5Wvo1g/s1600/marchew%2Btemperatura%2Bwschodzenia.jpg Oczywiście nie taką, trzeba ja umyć: http://www.vitalab.pl/blog/wp-content/uploads/2010/05/iStock_000004214553XSmall.jpg :yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes: :yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes: gotujemy: http://domgosi.pl/wp-content/uploads/2015/04/P4227097-Kopiowanie.jpg ciachamy ją ostrym nożem, np Shun: http://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/marchewka-z-groszkiem-394300.jpg teraz jeszcze drugi tajemniczy składnik: http://www.naogrodowej.pl/artykuly/24g.jpg Tak to groszek. Oczywiście nie taki, musi być taki (pamiętajcie, że to poradnik, równiez dla tych, ktorzy gotować nie potrafią): http://www.zpow.com.pl/_library/produkty/groszek.png No i.... mieszamy wszystko i... tra, ta, tam! Marchewka z groszkiem: http://cdn.doradcasmaku.pl/dynamic/c/ce9f/1ef4/1dac/ea82/6892/d4a0/679e/4e95/original_fit-978-460 Fajnie, że są takie tematy. Można się zaprezentować szerszej publiczności. Aaaa, i jeszcze trochę buraków lubelskich: :yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes: :yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes: :yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes: Ojej, zapomniałem! Musicie pilnować, by nie zeżarł: http://www.chilloutpoint.com/images/2010/05/top-ugliest-dogs/ugliest-dog-in-the-world-10.jpg Edytowane 11 Marca 2016 przez perm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 11.03.2016 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2016 Hurra!!! To ja może zacznę: Mała niespodzianka ale pyszna. Nie wszyscy znają więc opiszę szczegółowo: Bierzemy marchewkę: http://3.bp.blogspot.com/-n1gDg3CLURk/U_zFUiyt01I/AAAAAAAACUE/WEArV5Wvo1g/s1600/marchew%2Btemperatura%2Bwschodzenia.jpg Oczywiście nie taką, trzeba ja umyć: http://www.vitalab.pl/blog/wp-content/uploads/2010/05/iStock_000004214553XSmall.jpg :yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes: :yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes: gotujemy: http://domgosi.pl/wp-content/uploads/2015/04/P4227097-Kopiowanie.jpg ciachamy ją ostrym nożem, np Shun: http://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/marchewka-z-groszkiem-394300.jpg teraz jeszcze drugi tajemniczy składnik: http://www.naogrodowej.pl/artykuly/24g.jpg Tak to groszek. Oczywiście nie taki, musi być taki (pamiętajcie, że to poradnik, równiez dla tych, ktorzy gotować nie potrafią): http://www.zpow.com.pl/_library/produkty/groszek.png No i.... mieszamy wszystko i... tra, ta, tam! Marchewka z groszkiem: http://cdn.doradcasmaku.pl/dynamic/c/ce9f/1ef4/1dac/ea82/6892/d4a0/679e/4e95/original_fit-978-460 Fajnie, że są takie tematy. Można się zaprezentować szerszej publiczności. Aaaa, i jeszcze trochę buraków lubelskich: :yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes: :yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes: :yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes: Ojej, zapomniałem! Musicie pilnować, by nie zeżarł: http://www.chilloutpoint.com/images/2010/05/top-ugliest-dogs/ugliest-dog-in-the-world-10.jpg Brawo perm. Ileż to osób teraz nauczy się gotować, ileż odróżniać będzie buraki pospolite od buraków lubelskich, ostrożności iluż nowicjuszy też się nauczy, A i psy też na tym skorzystają. Prawdziwy kulinarny cudotwórca z Ciebie. :yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 12.03.2016 00:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2016 (edytowane) Cóż za wspaniały, nowy wątek kulinarny się pojawił ... "Wariacje kulinarne Na Szybko" (gratuluję pomysłu) Wiedziony na pokuszenie (w innym temacie wprawdzie), zainspirowany wyzwaniem, ... przedstawiam: "Jajo gotowane w worze" ... niewątpliwie jest to jedna z wariacji jajecznych, więc uważam, że jak najbardziej mieści się w temacie "Jajo gotowane w worze", wykonywałem po raz pierwszy, więc jest to nie tylko "wariacja" ale również "kulinarium eksperymentalne" ... zatem od początku 1. jajo ... http://www.chefpaul.net/murator/jajoww01.jpg ... dlaczego białe i wielkie, już wiecie z postu o jajcach "średnio-twardo-miękkich" więc nie będę się powtarzał 2. worek ... http://www.chefpaul.net/murator/jajoww02.jpg ... nie może to być "bele jaki" worek, ... worek musi być jak "moszna", odporny na zmianę temperatur 3. pieprz (już tradycyjny, którego używam na co dzień) i sól ... http://www.chefpaul.net/murator/jajoww03.jpg ... (tutaj jednak, nie tylko himalajska, użyjemy dodatkowo morskiej, wydobytej z Morza Martwego - doskonale się skomponuje, gdyż jak ogólnie wiadomo, pływając o poranku, w bardzo zasolonym Morzu Martwym, jaja są wypychane na powierzchnię, /... gdy po upojnej nocy, są już puste, co oczywizda ... /) 4. masło ... http://www.chefpaul.net/murator/jajoww04.jpg ... jest niezmiernie ważnym składnikiem ... masłem smarujemy wór ... oczywiście "od wewnątrz" ... by się nie upaćkać i uprościć smarowanie, wór przewracamy "na lewą stronę" ... wór wysmarowany, po pierwsze primo: zapobiegnie przyleganiu jaja do wora, a po drugie primo, uzyskamy dodatkowe walory smakowe, gotowanego jaja 5. starty cheddar (będzie potrzebny) i ... http://www.chefpaul.net/murator/jajoww05.jpg ... i nać pietruszki (akurat miałem "pod ręką nać pietruchy włoskiej, ale równie dobra jest nać tradycyjna czy nawet cilantro jeżeli ktoś lubi przebijające się smaki) 6. przygotowanie jaja do gotowania ... http://www.chefpaul.net/murator/jajoww06.jpg ... jajo, należy wydobyć ze skorupy i umieścić w jakiejś miseczce, następnie dodajemy pieprz i oba rodzaje soli oraz nać ... tak przygotowane jajo delikatnie wrzucamy do natłuszczonego wora 7. gotowanie wora, czyli eksperymentalna wariacja ... http://www.chefpaul.net/murator/jajoww07.jpg ... nie podam Wam tutaj niestety, czasu gotowania wora, gdyż dla każdego może to być indywidualnym odbiorem smaku oraz sposobem na podanie "jaja gotowanego w worze" ... swoje postanowiłem podać "na zielonym buszu", więc ugotowałem "na miękko, z całkowicie ściętym białkiem", (żółtko powlekło się leciutko, ściętym białkiem - przez przypadek skasowałem fotkę, z jajcem już ugotowanym i nie mogłem tego już odtworzyć - ) W trakcie gotowania jaja w worze, musimy cały czas mieć na nie baczenie, jak nie przymierzając na "klejnot rodowy", jaja absolutnie nie polecam, na pozostawienie go samemu sobie, gdyż każda sekunda nieuwagi, może doprowadzić do jaja skamienienia (over cook), co natychmiast spowoduje wariację nieuduną Jajo w worze, należy gotować w obszernym rondlu, (wiemy doskonale, że jajo ściśnięte, może powodować wytrzeszcz). Uwaga: wór z jajem, wrzucamy gdy woda (w tym przypadku "roztwór nam się nie przyda, chyba, że mamy tak wysublimowane kubki smakowe, iż olej truflowy, może okazać się składnikiem niezbędnym), w rondlu się zagotuje, zmniejszamy temperaturę a wór ma w wodzie, sobie swobodnie i leciutko bulkać, niczym najwyższej jakości rosół. Po ugotowaniu wór, wykładamy z rondla cedzakiem, (bez gwałtownych ruchów), i dajemy mu chwilę odpocząć, po tej raczej nie przyjemnej dla niego, kąpieli we wrzątku 8. podawanie ... http://www.chefpaul.net/murator/jajoww08.jpg ... sposobów podawania "mosze" być bardzo wiele ... jak wyżej wspomniałem, swoje postanowiłem zaserwować "na zielonym buszu" (nie będę się tutaj rozpisywał, co w buszu piszczy ... jaki jest busz, "każden widzi"), ... po umieszczeniu jaja na buszu, "nadejszła chwiła" posypania serem i jako wariację dodatkową, (aczkolwiek nie eksperymentalną), postanowiłem dodać również, kilka czarnych oliwek Smakowicie Was pozdrawiam, życząc udanych eksperymentów i wariacji ps1 - przepraszam, za ubogą (tym razem), relację fotograficzną, jednakowoż mniemam, że z tym przedstawionym zasobem, każdy sobie jakoś poradzi, z nowatorską, eksperymentalną wariacją jajcarską ps2 - już chodzi mi po łepetynie, eksperymentalna "warjacja", na jajo pieczone Edytowane 12 Marca 2016 przez Chef Paul Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 14.03.2016 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2016 o hahaha !! Chef Paul, czy busz został celowo skomponowany z liśćmi z bordowymi włóknami aby sugerować wygląd żyłek ? i czy żółty ser na jajach to kolejna sugestia ? haha :lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 14.03.2016 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2016 W kuchni, większość eksperymentów, jest dziełem przypadku ... aczkolwiek nie wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 14.03.2016 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2016 o hahaha !! Chef Paul, czy busz został celowo skomponowany z liśćmi z bordowymi włóknami aby sugerować wygląd żyłek ? i czy żółty ser na jajach to kolejna sugestia ? haha :lol2:Chef bywa perwersyjny, jak każdy. Takie tematy zresztą prowokują nietuzinkowe podejście do gotowania.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Violeet 18.03.2016 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 A ja na szybko uwielbiam swoją wariacje kulinarną. Czyli połączenie dwóch jaj, kiełek na patelnie z boczkiem i serem żółtym Ową jajecznicę zwykle serwuję w niedziele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 20.03.2016 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2016 A ja na szybko uwielbiam swoją wariacje kulinarną. Czyli połączenie dwóch jaj, kiełek na patelnie z boczkiem i serem żółtym Ową jajecznicę zwykle serwuję w niedziele W poniedziałki, bez boczku, czy bez kiłków ? (zawsze dwa jaja, czy może czasami dietetycznie jedno ?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 20.03.2016 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2016 W poniedziałki, bez boczku, czy bez kiłków ? (zawsze dwa jaja, czy może czasami dietetycznie jedno ?) Zawsze podejrzewałam, że w gotowaniu perwersja się skrywa. No i masz babo....jaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 20.03.2016 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2016 Zawsze podejrzewałam, że w gotowaniu perwersja się skrywa. No i masz babo....jaja Ja tam lubię trzy ... natomiast Ciemiężycielka dwa (jednakowoż bez kiełków) - pewnikiem "nie normalna") - tym bardziej w niedzielę, o poranku, .. cóś w tym jezd "perwertka" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 22.03.2016 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2016 ja tam wolę w soboty o poranku w niedzielę raczej poranki mi się gubią po sobocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 22.04.2016 05:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2016 (edytowane) CD http://images75.fotosik.pl/530/e755dbb120b6cfa8.jpg http://images75.fotosik.pl/530/9cb00d8d731dd1e6.jpg http://images78.fotosik.pl/531/c4f26687e51e9092.jpg http://images77.fotosik.pl/531/2d2acafabb9496d5.jpg CDN. Edytowane 22 Kwietnia 2016 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 24.04.2016 06:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2016 CD. http://images77.fotosik.pl/537/8cdb1135377f6c5f.jpg http://images77.fotosik.pl/537/8fa287b9b1e2a989.jpg http://images76.fotosik.pl/537/2ed23956e4d5c2e8.jpg http://images76.fotosik.pl/537/03deb0ca8f55a21c.jpg http://images76.fotosik.pl/537/6713568b4e5ad081.jpg http://images75.fotosik.pl/536/21d3e56b980ee1d5.jpg CDN..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 24.04.2016 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2016 Mdłości są przejściowe. Trzeba tylko unikać postów je wywołujących. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 25.04.2016 09:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2016 CD. Befsztyk z krzyżowej, najtańszy z TESCO, w occie balsamicznym,oliwie i sosie sojowym i grubo mielonym kolorowym pieprzu. http://images75.fotosik.pl/540/2d47df98b9b8a371.jpg CDN..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 25.04.2016 09:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2016 CD. Ten sam w tej samej marynacie ale z grilla. http://images75.fotosik.pl/540/95221dc71e8999ba.jpg CDN... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 25.04.2016 13:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2016 CD. http://images77.fotosik.pl/542/24e4b10b322f17d0.jpg http://images75.fotosik.pl/541/c48b5ee742599344.jpg http://images75.fotosik.pl/541/c76fc03e9789f6ac.jpg Rybki-płoteczki niczym fryteczki , a befsztyk się marynuje. CDN... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 25.04.2016 15:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2016 CD. http://images77.fotosik.pl/542/aecb0117ac1c07a1.jpg ta sama marynata. http://images78.fotosik.pl/541/52605294f1cfdac4.jpg CDN... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 25.04.2016 19:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2016 CD. http://images78.fotosik.pl/542/b0fa6d65047d7027.jpg http://images76.fotosik.pl/543/4d4f21b4847243f4.jpg http://images75.fotosik.pl/542/9919c13e3a1c80a2.jpg CDN.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.