septemberZG 11.03.2016 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2016 Witam. Mam następujące pytanie odnośnie remontu balkonu. .W chwili obecnej mam połozone na balkonie płytki gresowe o wymiarach 30 x30 cm . Płytki były klejone zaprawa Adesilex P9 - takie info dostałem od wykonawcy. Wszystkie płytki są położone równo, nie ma żadnych "głuchych" , nie ma uszczerbków itpProblem jej tylko taki , że sa w kolorze szaro-grafitowym , który nie odpowiada żonie. Mam pytanie czy musze koniecznie skuwać te płytki czy jednak mogę na nie przykleic nowe gresy o wiekszych wymiarach a jesli tak jakich użyć materiałów i jak po kolei postępowac. Nie musze dodawać ,że najbardziej odpowiadałoby mi gdybym mógł połozyć jedne gresy na drugie ale gdyby mogło się to wiązać z jakims ryzykiem to trudno, poświęcę sie i skuję stara podłogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek0m 11.03.2016 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2016 Można. 15 lat wytrzymały na moim starym balkonie płytki przyklejone na płytki. Użyty był klej wysokolestyczny. Balkon przez te lata był zalewany deszczem i zasypywany śniegiem - nic się nie stało. Układaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
septemberZG 12.03.2016 08:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2016 Ok, a czy wobec tego mogę użyć tego samego Adesilexa no bo w sumie po 3 latach żadna z tych płytek połozonych przez dewelopera nie odpadła itd ? a jeszcze jedno czy stosować jakis preparat gruntujący na płytki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KolorowySłoń 12.03.2016 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2016 Dobrym klejem który można stosować do przyklejenia "płytki na płytke" jest h40 no limits. http://www.kerakoll.com/h40nolimits-polska/no-limits.html . Jeżeli wszystko się trzyma, to spokojnie można ułożyć. Podłoże należy jedynie dokładnie wyczyścić i osuszyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts