walent 12.03.2016 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2016 Witam,Mam kilka pytań, chcę zaadaptować poddasze 100m2. Prace jakie chciałbym wykonać są następujące-dach będzie dwuspadowy, blacha, wymurowanie ścian kolankowych ok 180 cm, wysokość do szczytu około 450, kąt nachylenia ok 30 st. Około 7 okien dachowych.Pytanie jaki koszt inwestycji mniej więcej, bez robocizny, wraz z ociepleniem dachu, nowe krokwie blacha okna,Z góry dziękuję za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
turalyon 12.03.2016 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2016 Bez robocizny za stan deweloperski około 100 000 - bo jak rozumiem madia będzieszz ciągnął z dolnych kondygnacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
walent 12.03.2016 17:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2016 Tak media będą z dolnych kondygnacji ciągnięte. A pytanie, jaki można by było zastosować strop?Obecnie jest drewniany i położone są deski, a pod deskami, trot, szmaty itd, Czy można na obecny strop położyć ocieplenie, wygłuszenie następnie podwiesić konstrukcję z drzewa i pokryć ją płytami OSB? Chodzi o to że na obecnym stropie nie można nic położyć , nawet dach nie opiera się na stropie tylko na sianach i na podwieszonych poziomo krokwiach które nie dotykają stropu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
turalyon 12.03.2016 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2016 Na to pytanie odpowie ci tylko konstruktor który to zobaczy. Jak okaże sie że nie można to tego poddasza nie zrobisz - bo przecież nie bedziesz nowego stropu robic demolując pokoje pietro niżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
walent 12.03.2016 19:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2016 No własnie, myślałem że mi tutaj ktoś podpowie, może ktoś podobny miał problem i go jakoś rozwiązał?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radek.kowal 18.03.2016 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 trudno jest powiedzieć nie widząc tego, móżemy tylko gdybać jednak 100 tys to zdecydowana przesada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Operator żurawia 13.04.2016 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2016 Też mi się wydaje że 100000 to troszkę przesadzone. Uważam, że 70 000 to maks.Daj znać jak Ci to ktoś wyceni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts