arek2426 12.03.2016 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2016 (edytowane) Witam. Panowie proszę o pomoc w takiej sytuacji. Chcę w domu zrobić poddasze mieszkalne które do tej pory nie było użytkowane. Powierzchnia około 30m2 tyle chcę zagospodarować. Strop częściowo wylany betonem częściowo drewniany i ten mnie bardziej interesuje. Strop drewniany zrobiony z belek 10x10 mają po 3,50m dł. Przechodzi nad kuchnią (13m2) od strony sufitu zabity cały dechami, podobno deska przy desce powierzchnia jak stół (tak twierdzi teściowa) i na tym drewniane kasetony. Myślę co było by lepsze żeby na tym stropie zrobić podłogę z płyt osb a sufit z płyt gipsowych przykręcając je do tych desek pod kasetonami. Czy obecne belki nie są za słabe na podłogę, czy zerwać wszystko wymienić na mocniejsze o wys np 20cm od strony kuchni zrobić stelaż i sufit , czy nadstawić większymi mocując je do obecnych belek? Jeśli zakręciłem to proszę o pytania postaram się wyjaśnić. Edytowane 12 Marca 2016 przez arek2426 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts