asterixx 13.03.2016 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2016 Witam, mam dom w trakcie budowy, za chwile będziemy instalować przydomową oczyszczalnię ścieków.Wykonawca powiedział mi, że VAT na przydomowe oczyszczalnie ścieków wynosi 23% (usługa z montażem).Pytałem księgowych i twierdzą, że przepisy i interpretacje podatkowe wskazują, że VAT jest 8%. I gdzie jest prawda ?? pozdrawiamasterix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 13.03.2016 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2016 Najcelniejsza jest chyba ta opinia : http://ksiegowosc.infor.pl/podatki/vat/odliczanie-i-zwrot-podatku/257852,Jaka-stawka-VAT-dla-robot-budowlanych-zwiazanych-z-infrastruktura-towarzyszaca.html W pewnym momencie infrastruktura towarzysząca została wyłączona z preferencyjnej stawki VAT. POŚ jest definiowany właśnie jako infrastruktura towarzysząca. Moim zdaniem niestety wykonawca ma rację, 23%. Podobnie jest np. z kostką betonową na podjeździe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts