Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom gorga77

Gość

Recommended Posts

Witam wszystkich chcących odwiedzić nasze progi. Budowę zaczęliśmy rok temu w czerwcu 2003r. Dom ma powierzchnię= dół-130m2, góra 140m2. Obecnie kończymy wykańczać dół, górę odpuszczamy- poczekamy na lepsze czasy. Jest nas w sumie trójka- ja czyli mama, tatuś i synek Szczepciu. Nieraz będzie się przeplatał na tle zdjęć :) .

No to chyba wszystko- zapraszam...

Teraz trochę nowych zdjęć ze środka

http://foto.onet.pl/albumy/album.html?id=24213&kat=2&grupa=&nxt=0

• Odpowiedzi 48
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Historia ogrodzenia-Ogrodzenie to sprawa czystego przypadku- cały czas myślałam nad klinkierem, ale słupki chciałam mieć na 4cegły- koszt takiego płotu był zawrotny nie mówiąc o robociźnie. No i tak myśleliśmy i.. wpadłam na to, żeby zrobić go z kostki granitowej. Miałam na oku firmę która wykonuje różności z kostki (chodniki, płoty etc.) Szef firmy polecił mi lepsze rozwiązanie i super tańsze, a mianowicie odpad z kostki granitowej- cena za tonę to 20zł. Potrzebowałam 20 ton no i robocizna też nie była najdroższa. I wyszedł taki płot, że Wam też się podoba :lol:

Kominek jest superancki. Na żywo wygląda-nie chwaląc się- naprawdę fajnie. Zrobię kilka fotek z lepszego ujęcia.

Projekt nazywa się turkus z pracowni- nazwy nie pamiętam- napiszę później.

Mieszkam na Dolnym Śląsku- bogatym w granit, tak więc i te ceny nie są tak kosmiczne jak pewnie w Wawie. Odpad jest jednak b.tani a wygląda wg mnie rewelacyjnie. Fachowiec od płotu załatwiał kostkę- pewnie w Strzegomiu albo gdzieś blisko Strzegomia. Przywieźli dwie wywrotki i sporo zostało- pokusimy sie na ułożenie dróżki do domu- ale już sami bo robocizna z tego odpadu na ułożenie drogi już kosztuje 80zł/m2. Drogo.

Fachowcy(3osoby) układali ten płot miesiąc czasu (długość 40m) Jest to robota strasznie czasochłonna- każda kostka ma inny wymiar, dużo było drobnicy- ale i dzięki niej płot wygląda delikatniej.

Bardzo zgrabny domek

Mam podobny kominek adres strony www w stopce.

Ile Cię kosztował Twój (wkład + obudowa + robocizna)?

Zielona twój kominek to ja juz sobie dużo wcześniej pooglądałam- m.in. to ty mnie nim zainspirowałaś. Tak więc mam okazję ci podziękować i dziękuję baaardzo :lol: .

Koszt- 9tys. komplet (obudowa, wkład, robocizna)