instron 13.03.2016 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2016 Witam, poddasze muszę ocieplić, będę to robił wełną na scianach i dach, ale mam pytanie - czym zaizolować wąską przestrzeń (jakieś 2 cm) jaka jest między krokwią a ścianą ?[ATTACH=CONFIG]349797[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZbyszekT 13.03.2016 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2016 Ja bym psiknął piankę niskorozprężną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusrulez 14.03.2016 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2016 instron co Ty masz na tym dachu ?Ta ściana z cegły, którą widzimy na zdjęciu to ściana działowa czy szczytowa? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
instron 15.03.2016 07:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2016 Sciana szczytowa.Thermano,czesciowe ocieplenie na krokwiach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusrulez 15.03.2016 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2016 Sciana szczytowa. Thermano,czesciowe ocieplenie na krokwiach. A dlaczego to "czesciowe" nie zrobiłeś na kompletne ? Teraz dokładając wełnę miedzy krokwie prosisz się o kłopoty. Wydaje mi się, że bez przeliczenia się nie obędzie :/ Te cegły pewnie też dochodzą do tych płyt hmmm ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
instron 22.03.2016 12:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2016 Bo thermano nie jest tanim materiałem, teraz do osiągnięcia U dachu na poziomie 0, 020 potrzebuje 8 cm dobrej wełny i to wszystko. A mogę wsadzić jeszcze wiecej bo krokwie mam 12 cm i mieć jeszcze lepszą izolacje. Nie chciałem pchać wszystko pod krokwie i zabierać miejsca bo i tak mam nisko. Czego proszę się o kłopoty? Zastosuje dobrą paroizolację i będzie ok. Tak się robi. Konsultowałem się w tej sprawie z firmą którą sprzedaje ten produkt. Zresztą znam gościa, który wykańczał poddasze na jednym z nowych(no ze 2-3 lata temu) osiedli w Rzeszowie i było tak samo robione, thermano na krokwie i wełna z paroizolacją aluminiową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusrulez 23.03.2016 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2016 Ja bez przeliczenia nie bylbym co do tego taki pewien . . . "8 cm dobrej wełny i to wszystko. A mogę wsadzić jeszcze wiecej bo krokwie mam 12 cm i mieć jeszcze lepszą izolacje" Ale to Twoj dom i mozesz w nim robic co chcesz. Poczytaj o punkcie rosy to moze wowczas bedziesz wiedzial dlaczego mam watpliwosci. Oraz jak powinny byc ksztaltowane przegrody patrzac na opor dyfuzyjny. Mamy tutaj na forum rowniez dach mistrza, p. A. Wilhelmi, bardzo poleca te izolacje ale nie tak jak Ty chcesz ja zrobic. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
instron 29.03.2016 18:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2016 (edytowane) ja liczyłem i jest przegroda ciepła, zresztą daje 10 cm wełny 0,036 miedzy krokwie i chyba tez 5 cm w profile 0,036. Thermano ma 0,023. Wiem ze przegroda prawidlowa inaczej wyglada ale dobra paroizolacja i działająca wentylacja i nie powinno byc problemow. Czytalem juz o thermano sporo, w innym temacie przedstawilem ten problem o izolacji mojego dachu też i jest tam wiecej na ten temat.Zreszta dzis poddasza(sciany) ocieplaja welna wewnatrz i bardzo czesto przegroda tez nie jest prawidlowa. A jak slysze albo czytam to problemy(czyli plesn, grzyby) pojawiaja sie nie w wyniku zle zaprojektowanej przegrody tylko np w przypadku wlasnie braku wentylacji w pomieszczeniu najczesciej lazience, albo zle zainstalowanych grzejników albo w obydwu przypadkach. oczywiscie bledy w wykonaniu tez sie zdarzają.No a co z tym osiedlem ? Tam nie male pieniadze poszly a przegroda nieprawidlowa i ktos to zatwierdzil. Edytowane 29 Marca 2016 przez instron Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mat3006 30.03.2016 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2016 Bo thermano nie jest tanim materiałem, teraz do osiągnięcia U dachu na poziomie 0, 020 potrzebuje 8 cm dobrej wełny i to wszystko. A mogę wsadzić jeszcze wiecej bo krokwie mam 12 cm i mieć jeszcze lepszą izolacje. Nie chciałem pchać wszystko pod krokwie i zabierać miejsca bo i tak mam nisko. Czego proszę się o kłopoty? Zastosuje dobrą paroizolację i będzie ok. Tak się robi. Konsultowałem się w tej sprawie z firmą którą sprzedaje ten produkt. Zresztą znam gościa, który wykańczał poddasze na jednym z nowych(no ze 2-3 lata temu) osiedli w Rzeszowie i było tak samo robione, thermano na krokwie i wełna z paroizolacją aluminiową. A które to osiedle w Rzeszowie bo jestem bardzo ciekawy wniosków mieszkańców? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
instron 08.04.2016 08:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2016 Mówił, że to za realem nowe osiedle, wykańczał tam jedno mieszkanie i tak było zrobione.Jeśli chodzi o thermano i temat punktu rosy polecam artykuł.http://muratordom.pl/dzial-dedykowany/balex-metal-ocieplenie-domu/problem-wymiany-ciepla-i-pary-wodnej-przez-ocieplony-dach,950_13697.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trivet 15.06.2016 05:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2016 Ponieważ posiadam podobną szczelinę zastanawiam się czy mogę tam wpuścić piankę np taka jak uszczelnia się okna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts